Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
21.04.2012

9 държави с маршрут Чудесата на Балканите


Девет държави ще правят общ туристически маршрут "Чудесата на Балканите". Това са България, Македония, Сърбия, Косово, Босна и Херцегодина, Черна гора, Албания, Румъния, Молдова. 

Standart


Любителите на тайни и загадки ще могат да обикалят с намаление забележителностите в тези страни, групирани по исторически периоди - преди Христа, Римски път, Византийска епоха, следвизантийски период, отомански времена и от Балканските войни до наши дни.

За това се договориха главният редактор на в. "Стандарт" Славка Бозукова, председателят на Балканския алианс на хотелиерските асоциации (БАХА) Дончо Таневски, Йован Неделкович от Ссръбската бизнес асоциация на хотелиерската и ресторантьорската индустрия и шефът на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин. 

Наесен в. "Стандарт" ще бъде домакин в София на бизнес форум, на който представители на деветте държави от БАХА ще определят регламента за избор на балканските чудеса във всеки един маршрут.

Трябва да покажем на Европа и на света, че на Балканите живеят приятели, които могат да работят заедно по общи проекти, каза г-жа Бозукова. В Балканския алианс имаме правила - не говорим за политика и смятаме, че от историята трябва да се правят пари, а не кавги за нея, съгласи се Дончо Таневски. Балкан означава кръв и мед, проливали сме доста кръв, сега трябва да ядем меда, допълни македонецът. 

Той разказа как по предложение на македонската асоциация на хотелиерите правителството е въвело бонуси за туроператорите. Ако те водят чужди групи в Македония, които остават повече от 3 дни, получават от 15 до 65 евро на човек. Резултатът е 80% ръст на туризма при съседите. 

Вследствие общата ни работа в алианса само през декември в Банско отчетохме 156% ръст на македонските гости, съобщи Рагин. Той, Таневски и Неделкович връчиха на г-жа Бозукова почетния знак на Балканския алианс. 

Заради кампанията "Чудесата на България 1 и 2" ръководството на организацията й присъди наградата за изключителен принос в развитието на културно-историческия туризъм. Върху знака, покрит с 24-каратово злато, е изобразен св. Наум. Отличието е специално осветено в манастира "Св. Наум" в Охрид.

 

http://www.standartnews.comКаталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.