Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
21.04.2012

Изпълнен проект на Българска туристическа камара


 

Проектът на Българска туристическа камара с наименование „Доброволческа служба в туристическата анимация” по програма Младежта в действие” предвижда неформално обучение, чрез практическо участие на доброволците в организирането, подготовката и провеждането на анимационни дейности в избрани български туристически фирми и обекти в международния курортен град Банско.

Целта е доброволците да опознаят предимствата на българския зимен туризъм, а по мнение на Европейската комисия, подчертаването на предимствата на националните туристически продукти е в основата на създаването на конкурентнен и устойчив европейски туристически продукт.

Навлизането на доброволчеството в туристическата сфера беше реализирано с изпълнението на предишния проект на Българската туристическа камара на тема: Доброволческа служба в сферата на туризма (хотели, ресторанти, туристически агенции, НПО). Настоящият проект трябваше да разшири обхвата в една от най-привлекателните и важни за българския туризъм области – туристическата анимация.

Доброволците взеха участие в информационни и промоционални дейности и в провеждането на анимационни мероприятия с гости от различни страни. Това им позволи да развиват своята креативност в екипите, в които работят. Доброволческата служба в един от най-бързо развиващите се международни курорти на България – гр. Банско даде възможност на участниците в нея да имат много неформални срещи и разговори с туристи от различни националности и религии, което ги  приобщава към общата загриженост на европейското общество за противодействие на расизма, ксенофобията и антисемитизма.

В доброволческата дейност по проекта бяха приети 19 доброволци от страни, имащи трайни туристически връзки с България (Турция, Сърбия), като в критериите за селекция водещи бяха интереса и мотивацията за работа в туризма и основни езикови познания (английски, немски, френски или руски).

Конкретните резултати могат да бъдат резюмирани по следния начин:

 

1.   В проекта бяха включени общо 19 доброволеца, в т.ч. 10 от Турция и 9 от Сърбия, разпределени на две последователни групи. Общатапродължителност на доброволческата дейност беше от07.02 до 06.04.2012г., т.е. 60 дни или 2 календарни месеца.

2.   На турските доброволци беше проведено обучение преди заминаване от изпращащата организация и обучение при пристигане, проведено от НЦЕМПИ. На сръбските доброволци  беше проведено обучение преди заминаване.

3.   Доброволците бяха настанени в гр. Банско в къща за гости, а изхранването им беше организирано в местен ресторант.

4.   По време на доброволческата дейност на доброволците беше предоставена възможност активно да вземат участие в мероприятия по хотелска и спортна анимация, а също така и в други дейности в хотелиерството, като част от тяхното неформално обучение.

5.   По време на проекта доброволците имаха различни контакти с местната общност, а също така им беше организирано посещение на природни и исторически забележителности.

6.   След приключване на дейностите на всеки един от доброволците  беше издаден Youthpassсертификат и бяха блогополучно изпратени за Турция и Сърбия.

7.   На доброволците бяха раздадени информационни материалии промоционални артикули за проекта и доброволческата дейност с цел популяризирането им както в България, така и в Турция и Сърбия.   Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.