Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
20.05.2010

БХРА е партньор на Националното изложение за зелен туризъм, еко технологии, материали и продукти, опазване на околната среда – ЗЕЛЕНА ТОЧКА

Покана към членовете на асоциацията за участие в събитието от 30 юни до 4 юли 2010 г. в Национално изложение Орешак - в с. Орешак, община Троян


За първи път у нас от 30 юни до 4 юли 2010 г. ще се организира Национално изложение за зелен туризъм, еко технологии, материали и продукти, опазване на околната среда – ЗЕЛЕНА ТОЧКА. Събитието ще се проведе в Национално изложение Орешак - в с. Орешак, община Троян. Организатор на изложението е ПРИМ ЕКСПО – фирмата, която подготвя и организира у нас най-дългогодишната Международна туристическа борса „Ваканция”.

За участие в Националното изложение ЗЕЛЕНА ТОЧКА са поканени МОСВ, МИЕТ, Министерство на земеделието, Министерство на здравеопазването, както и с партньори от водещи еко фирми, десетки общини, бизнес организации и др.

Своята подкрепа и участие в изложението вече са потвърдили Националната асоциация за детски и младежки туризъм, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Софийски туристически район, Софийската търговско-промишлена палата, ВМТ „Орбита”, община Троян. Организаторите канят членовете на БХРА от страната за участие в изложението, в неговата съпътстваща програма и в многобройните демонстрации, атракции и изненади. Сред изложителите ще бъдат фирми, които ще презентират екохрани, екоматериали, екотехнологии и ще покажат своите успехи в „зелените” практики на производството и бизнеса. Биокафе, биомляко, биовино и др. са сред продуктите, които ще могат да опитат участниците и гостите на ЗЕЛЕНА ТОЧКА.

„Ще се радваме на участието на членовете на БХРА и на представители на десетките общини, които сме поканили в Национално изложение за зелен туризъм, еко технологии, материали и продукти, опазване на околната среда – ЗЕЛЕНА ТОЧКА”, споделиха за сайта на асоциацията www.bhra-bg.org организаторите от ПРИМ ЕКСПО, асоциран член на БХРА. – „Избрахме неслучайно едно от най-зелените и красивите места в България за това събитие.

Надяваме, че в ЗЕЛЕНАТА ТОЧКА на Националното изложение Орешак - с. Орешак, община Троян, ще се съберат не само десетки наши дългогодишни участници и приятели от Международната туристическа борса „Ваканция”, но и нови привърженици на „зеленото” мислене, здравословните храни и начин на живот и на добрите екопрактики. Вече трети месец подготвяме интересни презентации, кръгла маса с участието на водещи експерти, атракции, дегустации и разбира се – изненади за децата и техните родители.”

За допълнителна информация и записвания - сайт на Националното изложение за зелен туризъм, еко технологии, материали и продукти, опазване на околната среда – ЗЕЛЕНА ТОЧКА: http://www.greendotbg.com/; e-mail: primexpo@primdesign.com ; тел. 02 8657265 ; тел./факс 02 8657265.

ЗЕЛЕНА ТОЧКА

Зелената вълна залива България. И се събира в една зелена точка - Орешак.

През последните години се забелязва нарастващо внимание на обикновения човек към опазването на природата. Тенденцията обхваща всички области и позволява разкриването на един потенциално много голям икономически ресурс – както за бизнеса, така и за всеки потребител.

Изложението ЗЕЛЕНА ТОЧКА има за цел популяризирането на екологията и екологичните иновации, повишаване на екологичната култура, като фактор за опазването на човешкия живот и здраве, биологичните видове и околната среда.

Използването на екологично чисти и биологично разградими материали става въпрос на престиж и висок стил. През последните години екологичния стил превзема всички сфери на човешката дейност.

Зеленият туризъм има много широк диапазон, като в основата стои популяризирането на природосъобразния начин на живот, запазването и възобновяването на природното наследство и традициите. В този отрасъл се включват еко, селски, приключенски или образователен туризъм, преходи и еко-игри, планински, водни и екстремни спортове и др.

Екологичното земеделие е синоним на модерно производство, а биологичните продукти са еталон за здравословна и качествена храна. Доказателство за това е постоянният ръст на продажбите на биологични храни в световен мащаб през последните 15 години.

България вече сериозно се говори за опазване на околната среда и за оползотворяване на ресурсите от стари, излезли от употреба стоки. По света фирмите, преработващи отпадъци, печелят много пари. С други думи, България тепърва открива тези икономически възможности.

Изложението ЗЕЛЕНА ТОЧКА, ситуирано именно в зеленото сърце на Балкана, е насочен към отговорните компании, загрижени за опазването на еко-равновесието.

МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ:

НАЦИОНАЛНО ИЗЛОЖЕНИЕ НА НАРОДНИТЕ ЗАНАЯТИ И ИЗКУСТВАТА - ОРЕШАК

с. Орешак, общ. Троян, ул. Стара планина 256

ОРГАНИЗАТОРИ:

ПРИМ ЕКСПО

НАЦИОНАЛНО ИЗЛОЖЕНИЕ - ОРЕШАК

КОНТАКТ АРТ

ПАРТНЬОРИ:

СОФИЙСКИ ТУРИСТИЧЕСКИ РАЙОН

БЪЛГАРСКА ХОТЕЛИЕРСКА И РЕСТОРАНТЬОРСКА АСОЦИАЦИЯ

СОФИЙСКА ТЪРГОВСКО ПРОМИШЛЕНА КАМАРА

ОБЩИНА ТРОЯН

ОСНОВЕН МЕДИЕН ПАРТНЬОР: ДАРИК РАДИО

ПЕРИОД НА ИЗЛОЖЕНИЕТО: 30.06 - 04.07.2010

ПРОФИЛ НА УЧАСТНИЦИТЕ:

  • ТУРОПЕРАТОРИ И АГЕНЦИИ ПРЕДЛАГАЩИ ЕКО ПРОГРАМИ;
  • ЕКО ХОТЕЛИ И КЪЩИ ЗА ГОСТИ;
  • ОБОРУДВАНЕ И ЕКИПИРОВКА ЗА ЕКО И ПРИКЛЮЧЕНСКИ ТУРИЗЪМ, ПЛАНИНСКИ И ЕКСТРЕМНИ СПОРТОВЕ;
  • ПРОИЗВОДИТЕЛИ, ВНОСИТЕЛИ, ТЪРГОВЦИ НА ГОТОВИ ПРОДУКТИ, СУРОВИНИ, МАТЕРИАЛИ, ТЕХНИКА;

ЗЕЛЕН ТУРИЗЪМ

ЗЕЛЕНА ТОЧКА

ЕКОТУРИЗЪМ; ПРИКЛЮЧЕНСКИ ТУРИЗЪМ; ПЛАНИНСКИ И ЕКСТРЕМНИ СПОРТОВЕ;

СЕЛСКИ ТУРИЗЪМ; УСТОЙЧИВ ТУРИЗЪМ;

ЕКОЗЕМЕДЕЛИЕ

БИОЛОГИЧНО РАСТЕНИЕВЪДСТВО И ПЧЕЛАРСТВО; ЕКО ЖИВОТНОВЪДСТВО; БИОТОРОВЕ;

ОРГАНИЧНИ ХРАНИ И НАПИТКИ;

ЕКО МАТЕРИАЛИ И ПРОДУКТИ

ЕКО ТЕХНОЛОГИИ; РЕЦИКЛИРАНИ И РЕЦИКЛИРАЩИ СЕ МАТЕРИАЛИ;

ОРГАНИЧЕН ТЕКСТИЛ; ЕКО ПРОДУКТИ ЗА ДОМА, МЕБЕЛИ, ОБЛЕКЛА,

ИГРАЧКИ, БИЖУТЕРИЯ И СУВЕНИРИ; ОРГАНИЧНА КОЗМЕТИКА;

ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА

СРЕЩИ, СЕМИНАРИ, ПРЕЗЕНТАЦИИ:

БИОРАЗНООБРАЗИЕ, ВОДИ, ЗАМЪРСЯВАНЕ, ЗАЩИТЕНИ ТЕРИТОРИИ,

СЕРТИФИЦИРАНЕ, ЕКОЛОГИЧНО ОБРАЗОВАНИЕ,

ЗАКОНОДАТЕЛСТВО, ОРГАНИЗАЦИИ;

ЗЕЛЕНА ТОЧКАКаталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.