Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
04.02.2010

Международната туристическа борса „ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО 2010” ще се проведе от 25 до 27 февруари 2010 г.

Над 70 на сто от българските и над 60 процента от чуждестранните изложители тази година са постоянни и дългогодишни участници, вече са 30 общините, които ще се представят със самостоятелни щандове на 27-то издание на водещото туристическо изложение в България


ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО 2010

Международната туристическа борса „ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО 2010” ще се проведе от 25 до 27 февруари 2010 г. в Националния дворец на културата - София. Изложението се организира от ПРИМ ЕКСПО под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и със съдействието на БХРА, БАТА, БТК, АБТТА, Съвет по туризъм - София. Официалното откриване на изложението е на 25 февруари в 10.00 часа в централното фоайе на НДК. Медийни партньори на 27-то Международно туристическо изложение са: Националното Дарик радио,Травел ТV,сп. ХоРеМаг, сп. Туризъм и отдих,VAGABOND Media, сп. HIGHFLIGHTS, Травел туризъм.

„ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО” е водещото туристическо изложение в България и се провежда по традиция в края на м. февруари, преди най-голямото за Европа - ITB Berlin. Тази година участниците са 310. Официално участие са заявили Националните туристически организации от Гърция, Турция, Кипър, Австрия, Италия, Тунис, Русия. Представят се фирми от Хърватия, Тайланд, Холандия, Малта, Великобритания, Германия, Израел, Перу.

За първи път на "ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО 2010" ще има и участие от ЮАР, Словения, Дубай. Посещения на борсата са заявили представители от туристически организации от Румъния, Македония, Мароко, Чехия.

Включват се компании за недвижими имоти, официални представители на световни круизни компании, езикови програми, институти и училища за професионално обучение, спа обучение и атракционни спа програми, винарски изби с дегустации.

Министерство на икономиката, енергетиката и туризма участва с представителен щанд на 120 кв. метра площ. На регионален принцип на него ще се представят общини, Съвети по туризъм, информационни центрове.

Кои са тенденциите в навечерието на 27-то Международно туристическо изложение:

- 70 % от българските изложители са постоянни и дългогодишни участници;
- 10 % - нови участници;
- 60 % от чуждестранните изложители участват повече от пет години в изложението;
- 70 % от участниците са туроператори и хотелиери;
- 10 % от участниците - 30 са вече български общини със самостоятелни щандове. Най-големите общини София и Варна за сега не участват със свои щандове;
-разширява се профилът на участниците.

В рамките на съпътстващата програма ще бъдат обсъждани актуални проблеми на отрасъла, нови технологии, подходи за изграждане на атрактивен и конкурентоспособен продукт, фирмени програми за пролет - лято 2010. Министерството на икономиката, енергетиката и туризма организира конференция на тема "Туристическо райониране на България" и кръгла маса "Повишаване качеството на предлагания туристически продукт -добри практики." Сп. "Туризъм и отдих" ще връчи традиционните си награди "Златен приз за 2009 година.

На официалния кокотейл, организиран за изложителите от ПРИМ ЕКСПО ще бъдат връчени награди за дългогодишно участие, за щанд с нетрадиционен дизайн, за атрактивна фолклорна програма, традиционната награда на швейцарската клиника "Дентапрайм" за най-красивата усмивка в България.

На 25 февруари 2010 г. (четвъртък) в зала № 4, ниво 0 в НДК от 16.00 ч. до 18.00 ч. ще се проведе дискусия на тема „Становища за нов Закон за туризма на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА), Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Българска туристическа камара (БТК) и Българския съюз по балнеология и СПА туризъм”, инициирана от организациите.

УС на БХРА кани своите членове на дискусията и се надява на активното им участие с изказвания и становища по изключително важната за бранша тема. Както всяка година, асоциацията очаква членовете да изпратят рекламно-информационни материали в офиса на БХРА или на щанда на БХРА по време на „ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО 2010”.Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.