Архив

"Нашата скромна задача е, вие да ни забележите"

18.11.2013

Под знака на това желание, премина сити тура на 12 ноември т.г. в град Търговище, организиран от Община Търговище и Туристическия информационен център. В него взеха участие кметът на Община Търговище д-р Красимир Мирев и г-жа Емине Якубова – зам. кмет по туризма, представители на туристически агенции - "Албена - тур", „Виа Орбита”, туроператори от Велико Търново, Разград, Добрич и Велики Преслав и представители на местния туристически бизнес. Гостите посетиха древния град Мисионис, възрожденският кв. "Вароша", парка "Борово око" и Аквапарка.

 

Според председателя на Местното туристическо сдружение Тодор Янакиев целта на домакините е да бъде презентиран отделен туристически пакет, който да бъде включен като тур в маршрутите на агенциите. Най-атрактивното място за туристите, според г-н Янакиев е Мисионис, както и възможностите за винен и спортен туризъм. Добре развити са хотелската база и местата за настаняване в град Търговище.

 

"Много са черешките на тортата в Търговище" - допълни директорът на музея Магдалена Жечева, сред които: Ескиджумайският панаир, Славейковото училище и възстановената в него възрожденска класна стая, църквата "Успение Пр. Богородици" и красивите стари къщи в кв. "Вароша". Кметът д-р Мирев подчерта, че предвид опита на присъстващите туроператори може да бъде преценено във времето, какво да бъде допълнено за атрактивното и адекватно представяне на туристическите обекти в района. В този дух той разви идеята за детския туризъм и заключи: "Ние, българите, трудно признаваме потенциала и възможностите на другите, а трябва да се научим да ги ценим и ползваме по най-добрия начин."

 


  Назад към Новини