Архив

Дефиле на младото вино 2013 в Стария град на Пловдив

01.11.2013

В уютната атмосфера на възрожденските къщи от 22 до 24 ноември т.г., ценителите на виното могат да се насладят на достойнствата на традиционната българска напитка, която още от древността прославя плодородните ни земи и майсторите –винари. Съвета по туризъм – Пловдив организира събитието в активно сътрудничество с Община Пловдив, Националната лозаро-винарска камара, ОИ „Старинен Пловдив”, Асоциация на българските винари, Европейски рицарски орден, Фондация „Пловдив 2019”, професионални гимназии и висши учебни заведения, кетеринг-фирми и др.

В „Дните на младото вино” в централните места на гр. Пловдив се организира богата съпътстваща културна програма с концерти, изложби, филмови прожекции и др. със свободен вход за посетителите. През последната седмица на ноември, танцьори показват древни ритуали и танци, художници и фотографи организират изложби на произведения, посветени на виното, а във „Вечерите на младото вино” се дегустират комбинации на храни и напитки, представени от известни готвачи.

На „Вечерта на майсторите на виното” се обявяват наградите за най-добрите млади бели, червени и розе вина, най-високата награда „Златен рицарски граал” и „Награда на посетителите”.


  Назад към Новини