Новини

Протестна нота от БХРА

15.07.2020

Днес в града на 100-те войводи Сливен се проведе разширена работна среща на членовете на 36-те регионални структури на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/.
 

Представителите на най-голямата, най-толерантната и най-отговорна браншова туристическа Асоциация реагираха срещу хаоса, в който продължава да работи бранша и непредвимостта на управлението. Срещу забавените и неработещи икономически мерки и начина на поднасяне на информацията, свързана с епидемичната ситуация.
 
Като цяло бранша приема положително въвеждането на диференцирана ставка на ДДС за стимулиране на туристическата индустрия, каквато е практиката в другите Европейски страни. Но поради,  намалените стокообороти, Ковид 19 рестрикциите, орязване обхвата на закона извън договорените с премиера параметри, повишаване на социално осигурителните прагове с над 35% се създава изключително напрежение, което води до недоволство и финансови затруднения в голяма част от бранша.
 
От БХРА очакват да се предприемат спешни мерки от правителството за решаването на поставените в протестната нота въпроси. 
"Настояваме до 17.07.2020г. / петък / за среща с министър – председателя и коалиционните партньори, на която да обсъдим и решим поставените проблеми", се казва в документа. 
"В противен случай ще сме принудени да защитим оцеляването си по законоустановени начини."

Целият текст на Протестната нота прочетете тук


  Назад към Новини