Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
28.01.2010

БХРА представи на пресконференция носителите на наградите на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA) и Балканския алианс на хотелиерските асоциации (BAHA) за 2009 г.

Аплодисменти за международното признание към българския туризъм и въпроси към наградените членове на асоциацията от Велико Търново, София, Варна, Поморие и Велинград в пресклуба на БТА


Вчера, на пресконференцията си в София, БХРА представи официално носителите на престижните награди на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA) и Балканския алианс на хотелиерските асоциации (BAHA) за 2009 г. Само преди броени дни българската делегация, участвала в 47-я конгрес на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA) в Сърбия (Белград), се завърна с най-много награди – признание за българския туризъм.

БХРА

БХРА представи лични наградените си членове в пресклуба на БТА и показа пред медиите видео репортаж и снимки от 20 януари т.г., където на гала вечерята на 47 конгрес на IH&RA в хотел „Интерконтинентал”, бяха обявени престижните отличия. Диамантените награди за лидери в туристическата индустрия на IH&RA бяха връчени лично от д-р Гасан Аиди, председател на IH&RA:

„Диамантен глобус за най-добър хотел на Балканите” на „Гранд хотел Поморие” – град, Поморие, получиха Бисерка Хънкова, изпълнителен директор и на Йонка Янакиева, директор “Маркетинг и продажби”

„Кристален глобус” – най-престижна световна награда за ресторантьорство на Happy Bar & Grill, получиха Калоян Благоев, представител на Happy Вar& Grill и Мила Живкова, маркетинг директор на Happy Вar&Grill

БХРА

Годишните награди на Балканския алианс на хотелиерските асоциации (BAHA) за 2009 г. бяха връчени от г-н Бранко Кривокапич, председател на Сръбската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (HORES), г-н Дончо Таневски – председател на Македонската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (HOTAM) и г-н Благой Рагин, председател на БХРА на:

Град Велико Търново - „Балканска столица на културния туризъм” - връчена на кмета на Община Велико Търново д-р Румен Рашев.

„Гранд хотел Велинград” - „Най – добър СПА хотел на Балканите”, връчена на Андрей Премянов, изпълнителен директор „Гранд хотел Велинград”.

„Най-добър градски хотел на Балканите” на „Гранд Хотел Димят” – Варна.

С грамота и почетен медал беше удостоен Благой Рагин, председател на БХРА и пожизнен президент на Балканския алианс на хотелиерските асоциации (BAHA) от председателя на IH&RA д-р Гасан Аиди.

БХРА

Специално за пресконференцията в столицата пристигнаха носителите на наградите от Велико Търново, София, Варна, Поморие и Велинград. Те показаха грамотите, статуетките и плакетите, с които бяха отличени и отговориха на въпросите на журналистите. Председателят на БХРА Благой Рагин разказа за събитието в Белград и подчерта пред медиите, че българските награди са престиж не само за асоциацията, но и за целия български туризъм. „Това е нашият принос за промяна на имиджа на България чрез туризма. Благодаря на членовете на асоциацията за това, което правят с труда и инвестициите си, защото за една малка България тези награди са „Еверест в туризма”. Сега е ред на усилията на правителството за подобряване на инфраструктурата на страната”.

БХРА

Заедно с наградените членове на БХРА - Йонка Янакиева, директор “Маркетинг и продажби” на “Гранд хотел Поморие”; Орлин Попов - собственик на Happy Вar&Grill; Даниел Панов - управител на общинска туристическа агенция “Царевград Търнов”; Димитър Лефтеров, собственик на “Гранд хотел Димят”, председател на ВАРХ и член на УС на БХРА и Мирослав Петков, мениджър „Продажби” на “Гранд хотел Велинград”, в пресконференцията участваха Георги Вълев – председател на регионалната секция на БХРА във Велико Търново и член на УС на БХРА и Диана Колчева, началник отдел „Туризъм” на община Бургас.

БХРА

Конгресът на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA) се състоя от 18 до 21 януари т.г. в Сърбия (Белград). Българската делегация беше водена от г-н Иво Маринов – заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма и Благой Рагин, председател на БХРА и пожизнен президент на Балканския алианс на хотелиерските асоциации (BAHA). В конгреса участваха делегати от 60 държави между които представили от Индия, Китай, Япония, Индонезия, Испания, Аржентина, Сирия, Йордания, Р Македония, Р Сърбия, Р България и много други.

БХРА

© Снимки:
Валери Захов
Румяна ПоповаКаталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.