Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
19.11.2009

Ресторанти „Чорбаджийска среща” станаха част от голямото семейство на БХРА

В името на запазването на българската национална кухня и в помощ на по-младите колеги, които навлизат в бранша, на сайта на асоциацията www.bhra-bg.org се открива секция „Любими български рецепти”, а след една година ще бъде издадена едноименна книга


Ресторанти „Чорбаджийска среща” станаха част от голямото семейство на БХРА през месец октомври 2009 г. и с членството си декларираха желание и готовност да работят заедно с колегите си от страната за развитието на българския туризъм. Събитието беше отбелязано преди броени дни в един от ресторантите на веригата с участието на много гости, туроператори и журналисти и интересна фолклорна програма.

Чорбаджийска среща

Най-новият член на БХРА поздравиха председателят на БХРА г-н Благой Рагин, председателят на Контролния съвет на БХРА г-н Стоян Лазаров, членовете на УС на БХРА г-н Павел Найденов и г-жа Соня Алексиева, председателят на АБТТА г-жа Ирена Петрова, председателят на Асоциацията на екскурзоводите в България г-н Николай Миндов и др. Заедно със специалитетите от българската национална кухня, гостите опитаха от великолепните вина на „Едоардо Миролио”, винарската изба с чието любезно съдействие беше подготвена празничната вечер. От името на собствениците г-н Александър Иванов вдигна наздравица и благодари на БХРА за професионалната подкрепа.

Чорбаджийска среща

снимка с певицата

Най-популярен сред софиянци и гостите на столицата е първият ресторант – в кв. „Суходол”, който вече четири години привлича почитателите на българската национална кухня. Разполага със 70 места в закритата част и 80 места през лятото в градината. Предлага изключително българска национална кухня, като сред най-харесваните тук са родопските специалитети печеното телешко сукалче, свинско джоланче и агнешко месце, домашни наденици и скара, пърленки и хлебчета.

Чорбаджийска среща

Ресторантът е носител на българския дух и пресъздава уютът и топлината на възрожденската къща. Закачливите чипровски шарки са вплетени в дървените столове, а вековните греди, от които са направени сепаретата разказват за славни битки и вехти войводи. По полиците и стените са закачени автентични предмети от нашата история. Уютът се допълва и от огъня в старата камина. Богатото разнообразие от салати и разядки, вкусотийки и глезотийки, както и изпеченото пред очите на посетителите чеверме, спечелиха доброто име на ресторанта. По предварителна заявка може да се поръча и пълнено прасенце, което е истински деликатес, родопско чеверме и др. Предлагат се най-известните български вина и ракии. Заведението предлага и фолклорна програма, като посетителите стават част от празника и участват в изпълнението на българските народни песни и танци.

Чорбаджийска среща

От март месец т. г. в „Студентски град” до Зимния дворец на спорта, отвари врати и второто заведение с името „Чорбаджийска среща” със 150 места, удобно за бизнес срещи и семейни тържества. Постоянните гости, чуждестранните туристи и бизнес клиентите остават очаровани от богатата фолклорна програма, вкусните гозби, отбраните вина и люти ракии. Времето прекарано в ресторант „Чорбаджийска среща” изтича неусетно сред смях и забавления, песни и хора. Голямата амбиция на собствениците и екипа е да работи за запазване на оригиналната национална кухня, да издирва стари български рецепти и да учи младите колеги на добрите традиции в гостоприемството и кулинарията.

Чорбаджийска среща

Това е една от причините, по повод официалното обявяване на членството си в БХРА, ресторанти „Чорбаджийска среща” да предложи на асоциацията една чудесна идея, която да бъде реализирана съвместно на сайта www.bhra-bg.org. В името на запазването на българската национална кухня и в помощ на по-младите колеги, които навлизат в бранша, да се направи секция „Любими български рецепти”, с която БХРА ще изненадва всяка седмица своите членове и многобройните си читатели с подкрепата на майстор-готвачите на ресторанти „Чорбаджийска среща”.

Чорбаджийска среща

Една година по-късно, със съдействието на БХРА ще бъде издадена едноименна книга с всички събрани рецепти – най-добрата реклама за името и на ресторантите, и на най-дългогодишната асоциация в туризма. БХРА допълва идеята за книгата като ще разказва заедно с всяка рецепта за съответния регион от страната заедно с представянето на всички хотели и ресторанти там – членове на асоциацията.

По случай членството на ресторанти „Чорбаджийска среща” в БХРА всички български туроператори получават специални отстъпки при посещения на туристически групи и в двете заведения. За контакти и повече информация: ресторант „Чорбаджийска среща” (Суходол), ул. „Трети март” № 28, тел. 0897088889; ресторант „Чорбаджийска среща” (Студентски град), Зимен дворец, тел. 0897088887Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.