Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
22.07.2009

Богата програма за д-р Гасан Аиди, президент IH&RA в морската столица, организирана от членовете на УС на БХРА във Варна

Кметът Кирил Йорданов посрещна в общината делегацията на БХРА, където се проведе пресконференция с варненските медии, а по-късно гостите посетиха ресторант Grand Albatros на „Гранд хотел Варна” и новостроящия се петзвезден комплекс в града - “Гранд Хотел Димят”


Варна посрещна с много интересни срещи, пресконференция с варненските медии, посещения и пътувания из региона делегацията на БХРА. След срещата на 3 юли т.г. с ръководството на Общината, се проведе и пресконференция в Община Варна, в която участваха д-р Гасан Аиди, президент IH&RA, кметът на Варна – Кирил Йорданов, заместник-кметът доц. Борислав Борисов и председателят на ДАТ – Анелия Крушкова. Сред присъстващите гости - президентите на сръбската и македонската хотелиерски асоциации и представителите на Държавната агенция по туризъм, бяха и председателят на Варненската туристическа камара доц. Марин Нешков, председателят на БХРА Благой Рагин и членовете на УС на БХРА – Димитър Лефтеров, председател на ВАРХ, Георги Щерев, председател на “Съюза на собствениците” – кк ”Златни пясъци”, Галя Тодорова, заместник-председател на ВАРХ и др.

IHRA

Кметът на града представи Варна – морската столица на България и нейното развитие и инвестиции като бъдеща европейска културна столица през 2019 г. Инициативата започва още през 1985 г. под името “Европейски град на културата” с цел подпомагане на културния диалог и разбирателството между страните-членки на ЕС. Днес тя е известна в ЕС под името “Европейска столица на културата”, за която кандидатства Варна. Кметът на града разказа на гостите за мястото на туризма в развитието на града и за най-дългогодишните и най-известните културни събития и традиции на Варна. Кирил Йорданов и доц. Марин Нешков връчиха специални издания на чуждестранните участници за спомен от посещението им в града.

IHRA IHRA

Във Варна д-р Гасан Аиди и придружаващата го делегация обядваха в рибния ресторант Grand Albatros на „Гранд хотел Варна”. Домакин на срещата беше г-н Иван Портних, управител на „Гранд хотел Варна”, който лично посрещна гостите и им представи своя екип от безспорни професионалисти. Безспорен хит сред гостите на комплекс „Гранд хотел Варна” е рибният ресторант Grand Albatros.

IHRA

Разположен на самия морски бряг и “надвесен” над морската шир, ресторантът създава усещане за безкраен простор и разкрива невероятна гледка към морето. Откритата част носи духа на Средиземно море, а вместо покрив над гостите е небесният купол, осеян със звезди. Неповторимото меню - от салатите до основните ястия включва всички морски деликатеси, приготвени и поднесени с финес. Филе от сьомга, лаврак, калкан ципура, това са част от предлаганите риби, гарнирани с чаша добро бяло вино или шампанско, а за финал на това тържество за всички сетива се предлагат изисканите десерти.

IHRA

Шеф-готвач на комплекс „Гранд хотел Варна” е талантливият Стоян Кирин с впечатляващ опит от класни ресторанти в Европа, минал и през школата на Андре Токев. Член на Българската асоциация на професионалните готвачи, член на Националния отбор на професионалните готвачи на България, Стоян Кирин е носител на голям брой призови награди от многобройни участия в международни кулинарни състезания и олимпиади. Сред тях са Кулинарната олимпиада 2008 Ерфрут, Германия (19 - 22 октомври 2008 г.); Международният гастрономичен фестивал в Истанбул, Турция, (март 2009 г.) и др. Гостоприемството на Grand Albatros и прекрасното меню, бяха аплодирани от всички гости, които се снимаха с д-р Аиди и екипа на рибния ресторант като скъп спомен от един красив, макар и дъждовен ден над брега на морето.

IHRA

По-късно гостите присъстваха на коктейл в “Гранд хотел Димят” – като част от визита на делегацията във Варна. Коктейлът се състоя в лобито на “Гранд хотел Димят” и имаше за цел да представи единственият петзвезден хотелски комплекс на територията на Варна. Предстоящото откриване на комплекса не попречи на персонала да впечатли своите първи гости с изискано дегустационно меню и прецизно подбрани напитки.

IHRAIHRA

Президентът на IH&RA и неговите колеги разгледаха сградата на комплекса и бяха приятно изненадани от възможностите, които “Гранд хотел Димят” ще предлага на своите посетители. Те зададоха много въпроси, свързани с услугите, които ще предлага петзвездният комплекс и за бъдещето на Варна като туристическа дестинация с утвърдено име на европейския туристически пазар.

IHRA

Събитието приключи с обещание за нови срещи, а посланието на д-р Аиди в книгата за гости на комплекса недвусмислено изрази неговото възхищение от целият проект: „Станах свидетел на раждането на нова звезда в небето на Варна!”

IHRA

Официалното откриване на петзвездният комплекс “Гранд хотел Димят” предстои и се очаква с голям интерес от туристическата гилдия и обществеността. Разположен в непосредствена близост до Двореца на културата и спорта – Варна и Морската градина той се състои от хотелска част с 85 стаи, основен ресторант, панорамен ресторант, конферентна и банкетна зали, СПА център и казино.

IHRAКаталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.