Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
22.07.2009

Гостоприемство, професионализъм и кулинарни традиции в ресторант ”Нова Мизия”

Пресконференция и ползотворни срещи на д-р Гасан Аиди в Търговище


В рамките на програмата на д-р Гасан Аиди, президент на IH&RA, в България неговите работни срещи и посещения продължиха в Търговище, Варна, кк “Албена” и кк “Златни пясъци”. На 3 юли т.г. в Търговище се състоя пресконференция в Общината с участието на кмета д-р Красимир Мирев и официалните гости. Кметът на града представи развитието на туризма в Търговище и региона, както и направените до днес инвестиции за развитието на културния туризъм. Своите мнения за шансовете на града като туристически център споделиха още Тодор Янакиев, член на УС на БХРА и Благой Рагин, председател на БХРА. Д-р Г. Аиди отговори на въпросите на журналистите и се запозна с историята на града и успехите му във винопроизводството.

IHRA

По-късно гостите посетиха ресторант „Нова Мизия”, където домакин беше Тодор Янакиев, собственик на ресторант „Нова Мизия”, член на Управителния съвет на БХРА. Той и семейството му посрещнаха председателя на IH&RA и представиха професионалната работа на екипа си в кулинарията - специалитети от националната и местната кухня. Възхитен от посрещането и оказаното гостоприемство, д-р Аиди и гостите пожелаха да се снимат лично с екипа на ресторанта.

IHRA

Ресторант „Нова Мизия” e наследник на стария ресторант „Мизия”, известен в цяла България и Европа. Намира се на площад „Свобода” в центъра на гр. Търговище, в съчетание с обновения хотел „Мизия”. Известен като прекрасно място за провеждане на увеселителни мероприятия, семинари, пресконференции, презентации и др. “Мизия” привлича гости от близо и далеч с перфектна кухня и първокласно обслужване. Не случайно Годишната награда на БХРА за 1997 г. - “Ресторантьор на годината” беше присъдена на Тодор Янакиев.

IHRA

Ресторантът днес е бутиково съчетание от няколко заведения, които удовлетворяват изискванията на всички гости на комплекса. Сред тях са заведение за бързо хранене с барбекю и пещ за пици и пърленки, клуб-ресторант, където се намира клуба на „Ротари клуб” - гр. Търговище. В салона на виното могат да се дегустират най-елитните вина от цялата страна. Лятна градина с водна атракция “общува” със всички заведения. Обслужващият екип е перфектно подготвен, както в кулинарията, така и в сервирането.

IHRAКаталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.