Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
14.07.2009

Велинград награди личностите, организациите, членовете на Инициативния комитет и приятелите на „Спа столицата на Балканите”

В рамките на празника на града на 8 юли т.г. в СПА хотел „Рич” се проведе кръгла маса „без вратовръзки” на тема: „Развитие, проблеми и тенденции в СПА и балнеологията” с участието на д-р Гасан Аиди и представители на 14 туристически организации и сдружения


Медиен партньор:

IHRA

IHRA

На тържествената церемония по обявяването на Велинград за СПА столица на Балканите на 7 юли т.г., под звуците на представителния духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев” – Велинград, на видеостената на сцената се завъртяха кадри от един скъп на всички присъстващи документален филм от Сараево. Тогава - през м. декември 2008 г. в хотел „Радон Плаза” председателят на Сдружението на хотелиери и ресторантьори – Велинград Златко Златанов получи признанието на Балканския алианс на хотелските асоциации (BAHA) заедно с грамотата и приза за своя град.

IHRA

Седем месеца по-късно на централния площад „Н. Гяуров” пред всички граждани и гости на Велинград в празничната дъждовна вечер кметът Иван Лебанов, председателят на Общинския съвет – Велинград Мустафа Джамбаз, председателят на Сдружението на хотелиери и ресторантьори – Велинград Златко Златонов, поканиха на сцената д-р Гасан Аиди, президент на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA), за да обявят удостояването му със званието „Почетен гражданин на Велинград” с решение № 217 от заседанието на Общински съвет Велинград от 22 юни 2009 г.

IHRA

Почетният приз на д-р Аиди връчи председтелят на Общински съвет-Велинград Мустафа Джамбаз, а плакетът кметът Иван Лебанов. Д-р Аиди благодари за високата чест и за възможността да бъде във Велинград – СПА столицата на Балканите. Наколко часа по-рано той получи овациите на присъстващите на тържествена сесия в местния парламент с думите, че вече е открил защо българите казват за страната си: ”...ти си земен рай, твойта хубост, твойта прелест, ах, те нямат край!”.

IHRA

Велинградчани благодариха на всички личности и организации, които в последните няколко месеца са участвали в подготовката и организацията на голямото събитие и на всички, които работят за популяризирането на един от най-известните и красиви български СПА и балнеокурорти. Плакет и грамота „За изключителен принос в развитието на туризма във Велинград и региона” бяха връчени на Анелия Крушкова, председатл на ДАТ, „Златен ключ на хотелите и ресторантите във Велинград” получи големият приятел на града Благой Рагин, председател на БХРА.

IHRA

Почетни плакети и грамоти получиха партньорите и колегите от балканските страни – Амир Хаджич, Дончо Таневски, Бранко Кривокапич, Драгица Дрекалович, Алия Бериша. Домакините присъдиха плакет и грамоти на членовете на Инициативния комитет - Стефан Шарлопов, председател на БСБСТ и доц. д-р Соня Алексиева от Нов български университет, член на УС на БХРА. Наградени бяха и известните специалисти от Велинград: д-р Илза Попова, д-р Любомир Крантев и д-р Таня Беличинова. Три български медии бяха отличени „За най-добро и обективно отразяване на Велинград като туристическа дестинация”.

IHRA

За цялостен принос в популяризирането и лични заслуги за избирането на Велинград за СПА столица на Балканите призът „Крилото на успеха” получи председателят на Сдружението на хотелиери и ресторантьори – Велинград Златко Златанов, собственик на СПА хотел „Рич”. Наградата му връчи „Мис България 2009” Антония Петрова. Гражданите на Велинград и хилядите гости бяха поздравени от кмета на Белоградчик и председател на Инициативния комитет „Белоградчишките скали – новите седем чудеса н асвета” Емил Цанков, който благодари на кмета Иван Лебанов и велинградчани за подкрепата в кампанията. Специална награда за цялостно популяризиране на Велинград и съпричастност към кампанията „Велинград – СПА столица на Балканите” получи агенция „Ер Ди Партнерс”.

IHRA

На 8 юли т. г. в СПА хотел „Рич” се проведе кръгла маса „без вратовръзки” на тема: „Развитие, проблеми и тенденции в СПА и балнеологията” с участието на д-р Гасан Аиди и представители на 16 организации и туристически сдружения. Сред участниците бяха Анелия Крушкова, председател на ДАТ, Благой Рагин, Председател на БХРА, Стефан Шарлопов, председател на БСБСТ, Витан Иванов, председател на Съвет по туризъм – София, Станимир Станков, председател на Националната асоциация по СПА & Wellness, Георги Щерев, председател на Съюза на собствениците – кк»Златни пясъци», Елена Иванова, председател на СНЦ «Съюз на собствениците» - кк «Слънчев бряг», Нели Сандалска, членна УС на БАТА, Илия Пасков, председател на Сдружението на хотелиерите, собственицте и турорператорите – Сандански, Силивия Хинкова, председател на РТА «Стара планина», Златко Златанов, председател на Сдружението на хотелиери и ресторантьори – Велинград. Гостите от балканските и другите страни на празник, също участваха активно в дискусията: Драгица Дрекалович, Зоран Стрезовски, Дончо Таневски, Бранко Кривокапич, Алия Бериша и др.

IHRAIHRA

От страна на домакините в кръглата маса участваха кметът Иван Лебанов, заместник-кмета Ангел Даскалов, заместник-кмета Георги Янчев, заместник-кмета Исмет Бабучи, арх. Тодор Енев, Снежана Велева - заместник-председател на Общинския съвет-Велинград, д-р Таня Беличинова; членовете на УС на БХРА; много членове на Сдружението на хотелиери и ресторантьори – Велинград: Лукан Луканов, Илко Илиев, Ангел Манолов, Васка Милушева, Цвета Андонова и др.

IHRA

Над 30 медии участваха в отразяването на празниците на Велинград и присъстваха на кръглата маса. В рамките на дискусията своите мнения и идеи за развитието на СПА туризма в България споделиха Анелия Крушкова, Стефан Шарлопов, д-р Таня Беличинова, Витан Иванов, Силвия Хинкова, Зоран Стрезовски, Благой Рагин, Иван Лебанов, Станимир Станков, Дончо Таневски, Лиляна Поповска, Хенинг Крепендорф, Драгица Дрекалович, Станислав Новаков и др.

IHRA

След кръглата маса се състоя пресконференция за медиите, пред които д-р Гасан Аиди, президент на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA), сподели впечатленията си от пътуването из България по програмата на БХРА. Той сподели експертното си мнение от туристическата база и качеството на обслужване в България, посочи конкретни идеи и стъпки за развитието на туризма в страна с уникални природни и климатични дадености.

IHRA

Неговите препоръки, мнения и предложения бяха изслушани с изключително внимание от членовете на присъстващите организации и мениджърите от туристическия бизнес. Д-р Аиди отговори изчерпателно и интересно на многобройните въпроси на журналистите и подчерта, че ще инициира провеждане на заседание на Борда на IH&RA догодина в СПА столицата на Балканите, както ще помисли за собствени инвестиции в туризма на Велинград.

IHRA

Посещението на д-р Гасан Аиди и придружаващата го делегация завърши на 7 юли 2009 г. в четиризвездния хотел „Велина”, гр. Велинград. Там гостите бяха посрещнати лично от г-н Илко Илиев – управител на хотел „Велина”, който ги покани на официална вечеря в ресторанта. Със специалитети от българската национална кухня, с български зеленчуци и плодове, с фантастични вина и най-важното – с известното родопско гостоприемство, екипът на “Велина” показа на гостите от няколко туристически страни качеството на велинградския туризъм.

IHRAIHRA

Хотел Велина е четиризвезден Спа хотел разположен в красив боров парк над езерото Клептуза. Спа хотел Велина е реновиран изцяло през периода 2005-2007 г. Хотелът приема посетители целогодишно, предлагайки им чудесни условия за почивка или уикенд. Хотелски Комплекс “Велина” разполага със 22 двойни стаи, 23 тройни стаи и 6 апартамента. Всички стаи имат южно разположени тераси и прекрасна гледка към борова гора. Във всяка стая и апартамент има телевизор, телефон и хладилник с минибар, баня с вана и тоалетна.

IHRA

Комплексът разполага със спортно-въстановителен и балнеологичен център с минерална вода, сауна, масаж и фитнес зала. Хотел "Велина" разполага с голяма конферентна зала с 50 места и малка с 15 места. Гостите на хотела имат възможност да ползват интернет. В хотела има ресторант разполагащ с 200 места, дневен бар с 60 места и нощен бар с 70 места. Прекрасният екстериор включва голям, открит басеин с минерална вода. В двора е построена детска площадка, а от хотела са трасирани пътеки за разходки и излети към планината и езерото "Клептуза".

IHRA

За всички гости и участници в празника на Велинград, Сдружението на хотелиери и ресторантьори – Велинград даде заключителен официален обяд в най-новия ресторант на града – „Том и Нейзи”, още едно доказателство за изключителния професионализъм и гостоприемство на СПА столицата на Балканите. Любезни домакини бяха Нези и Тома Пачалови, собственици на комплекса. Комплекс „Том и Нези Класик” предлага спокойствие и уют с гарантирано професионално обслужване. Хотелът разполага с три лукс апартамента и три двойни стаи. Ресторантът е със 150 места, разположени на три нива. В комплекса туристите имат възможност да се насладят на българска национална кухня, средиземноморски деликатеси, но разбира се – и на родопски специалитети и др.

IHRA

И както навсякъде в България, където гостува президентът на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация, най-хубавата снимка за спомен беше със собствениците, мениджърите и персонала на туристическите обекти. (Повече информация за посещението на д-р Гасан Аиди във Велико Търново, Арбанаси, Търговище, Варна, Златни пясъци, Албена, Казанлък и Велинград – в следващите новини на БХРА).

IHRA

© Текст и снимки: Димитър Даскалов, Соня АлексиеваКаталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.