Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
02.07.2009

Д-р Гасан Аиди - президент на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA) – специален гост на БХРА по случай предстоящата официална церемония по връчването на приза “Велинград-СПА столица на Балканите”

В рамките на програмата си в България гостът ще посети културно-исторически забележителности и туристически обекти на членове на асоциацията в София, Велико Търново, Търговище, Варна, кк „Златни пясъци”, кк „Албена”, кк „Слънчев бряг”, вк „Свети Тома”, Казанлък и Велинград


По покана на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Велинград, член на БХРА, с подкрепата на Държавната агенция по туризъм, от 1 до 12 юли 2009 г. на официално посещение в България е президента на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA - International hotel and restaurant Association) д-р Гасан Аиди.

IHRA

В рамките на предварителната програма на БХРА г-н Аиди и представители на Балканския алианс на хотелиерските асоциации ще посетят от 2 до 8 юли т.г. културно-исторически забележителности и туристически обекти на членове на БХРА в София, Велико Търново, Търговище, Варна, кк „Златни пясъци”, кк „Албена”, кк „Слънчев бряг”, вк „Свети Тома”, Казанлък и Велинград.

IHRA

През седмицата на посещението на известният експерт в България са включени пресконференции с д-р Румен Рашев, кмет на община Велико Търново, д-р Красимир Мирев, кмет на община Търговище и с г-н Кирил Йорданов, кмет на община Варна; среща с г-н Николай Йорданов, кмет на община Несебър, с членове на Управителния съвет на БХРА, с членове на Съюза на хотелиерите в кк “Златни пясъци”, с членове на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите, с екипа на кк ”Албена” и СНЦ „Съюз на собствениците – Слънчев бряг”.

IHRA

След обиколката в страната чуждестранните гости ще се присъединят към стотиците участници и членове на БХРА и на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Велинград в празника по повод официалната церемония по връчването на приза “Велинград - СПА столица на Балканите” под патронажа на президента на РБългария г-н Георги Първанов.

IHRA

Вчера следобяд, след кацането му в София, д-р Аиди беше поканен на работна среща с г-жа Анелия Крушкова, председател на ДАТ. В интересния професионален разговор участие взеха Благой Рагин, председател на БХРА и членовете на УС на БХРА – Златко Златанов и доц. Соня Алексиева. На срещата присъстваха и г-н Дончо Таневски и г-н Бранко Кривокапич от BAHA, както и заместник-председателят на ДАТ – г-н Станислав Новаков.

IHRA

Д-р Гасан Аиди, Президент на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA) е с 30-годишен опит в хотелиерската индустрия. Избран е през 2006 г. в Ница, Франция за президент на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA). Асоциацията е учредена в Париж през 1946 г. и представлява над 200 000 хотела и 6 млн. ресторанта в целия свят. Д-р Аиди е признат от ООН като гласа на частния туристически сектор в световен мащаб. Преизбран е за президент на асоциацията през 2008 г. за още две години, след като няколко години заема длъжността изпълнителен вицепрезидент за хотелиерство и регионален вицепрезидент за Близкия Изток. Освен това изпълнява длъжността вицепрезидент за Арабската хотелиерска асоциация от 2006 г.

IHRA

Дългогодишният му опит в международната дейност в туризма продължава да му служи в качеството му на президент на IH&RA.Участва като основен лектор на значими конференции за хотелиерската промишленост в Кайро, Лондон, Барселона, Мадрид, Давос, Ню Делхи, Пекин, Женева, Париж и Тунис, Шарм Ел Шейх, Ел Гуна, Охрид, София, Картаген (в Колумбия), Доха, Риад, както и в Сърбия и Черна гора по важни въпроси, свързани с проблемите на туризма в света.

IHRA

Д-р Гасан АИДИ е председател и главен изпълнителен директор на АИДИ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ХОТЕЛС (САЩ), с три търговски марки: Royal Regency International Hotels, Royal Monceau Hotels Group (7 хотела и 2000 стаи), Cham Palaces and Hotels (15 хотела и 6000 стаи) с офиси и дъщерни дружества в САЩ, Египет, Ливан, Сирия, Йордан и ОАЕ. Той контролира всички операции и дейностите по маркетинг и развитие на трите марки луксозни хотели в целия свят. AIDI HOTELS GROUP се състои от 16 луксозни обекта в Близкия Изток, като 5 други предстои да бъдат открити в Абу Даби, Марса Алам (Египет), Минск (Беларус), Малинди (Кения), Берлин (Германия).

IHRA

© Текст и снимки:
Соня АлексиеваКаталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.