Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти









| Членство |

 
 
25.05.2009

Членове на БХРА участваха в петото туристическо изложение „Уикенд туризъм Русе” 2009

Павилиони, атракции, презентации, дискусии, видеопрожекции, занаятчийски техники, маршрути и дегустации привлякоха отново стотици участници, посетители и гости в красивия град


От 14 до 16 май т.г. под патронажа на кмета на Община Русе г-н Божидар Йотов се проведе петото издание на туристическото изложение „Уикенд туризъм Русе”. Събитието беше организирано в партньорство със сдружение „Европейски пространства 21”, Регионален исторически музей – Русе и със съдействието на Държавната агенция по туризъм. Целта на изложението беше да засили още повече интереса към Русе и русенския край и да представи възможностите за уикенд, семеен туризъм и ваканции, свързани с разумното планиране на семейния бюджет.

BHRABHRA

В рамките на програмата се проведе Втория фестивал на туристическите забавления и анимации с програма, включваща 20 продукта с повече от шест часа програма и над 100 участници. През тази година за участие в изложението бяха регистрирани 75 фирми. Щандовете, атракциите и развлечения бяха превзели театрален комплекс Доходно здание и площите пред него. Регистрираните участници се представиха с 30 павилиона и шест обособени пространства. В програмата на изложението за първи път участва дружество „ЧИГОТ” със средновековни български атракции, които привличаха с шатрите си и изпълненията си в градската градина много гости. Третата кинопанорама за планини, пътешествия и приключения включваше видопрожекции и фестивал на планинарския филм.

BHRABHRA

За първи път тази година в Русе се представиха запазени традиционни занаятчийски техники. Пред уникалната сграда на Доходното здание участниците и гостите наблюдаваха работа на грънчарско колело, писане на яйца и тъкане на стан. Най-голям интерес предизвика участието на Регионалния музей във Велинград с уникалната техника писане на яйца.

BHRABHRA

В петото издание на туристическото изложение „Уикенд туризъм” участваха със свои щандове и членове на БХРА – Бест Уестърн хотел „Бистра и Галина”, хотел „Космополитън”, Тур Клуб „Ремарк”, „Шарлопов хотелс”, АЕК „Етъра” и др. Щандът на столична община представи възможностите на София като туристическа дестинация и нейните музеи, галерии, хотели и ресторанти.

BHRABHRA

Съпътстващата програма на изложението предложи в първия ден дискусията „Градски пейзажи (градските маршрути като туристически продукт) на екипа от Нов български университет - с модератор доц. д-р Ирена Бокова, проф. д-р Георг Краев и доц. д-р Соня Алексиева, член на УС на БХРА, и г-жа Кремена Недялкова от DB Foods and Travel. Дискусията беше открита от Цвета Ненова с презентацията на филма на „Арена Медиа” – „Русенски маршрути. Храмовете на вярата” с продуцент Община Русе. Интерес предизвика и дискусията „Развитие на трансгранично сътрудничество чрез изграждане на туристически маршрути” с модератор Лора Саркисян от „Отворено общество” – Русе и участници Мариан Нягу и Лили Ганчева.

BHRABHRA

През втория ден участниците в изложението се включиха в дискусията на румънските колеги „Сибиу – европейска столица на културата. Опитът на „Астра музей” и дискусията „Етнология и туризъм” с модератор д-р Николай Ненов с прецентации на филми на БНТ, асоциация „Онгъл” и СУ ”Св. Кл. Охридски”.

BHRABHRA



Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен ред



Каталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.












Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.