Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
27.03.2009

Българска асоциация на сомелиерите и виноценителите (БАСВ) организира осемдневен семинар за сомелиери

Асоциацията обединява професионални сомелиери, собственици на изби, търговци и вносители на вина, както и любители на виното


„Базисно ниво по култура на винодегустация” е темата на осемдневния семинар, който се организира от 6 до 14 април т.г. от Българска асоциация на сомелиерите и виноценителите (БАСВ). Най-новата българска асоциация – БАСВ (BULGARIAN SOMMELIERSAND WINE CONNOISEURS ASSOCIATION), създадена в деня на Трифон Зарезан 2009 г. обединява професионални сомелиери, собственици на изби, търговци и вносители на вина, както и много любители на виното.

Нейна основна цел е да да поощрява развитието на сомелиерството, винопроизводството и дегустацията на вина в България. Председател на асоциацията е г-жа Стефка Свещарова. БХРА вече получи покана за партньорство в областта на туризма от БАСВ, която постави линк към сайта на асоциацията в www.bgsommelier.com.

Сред задачите на новото сдружение е да помага на членовете си с инвестиции и информация, да популяризира постиженията и възможностите им извън страната. За ценителите на виното е важно да знаят, че асоциацията е за спазване на професионалната етика и принципите на лоялна конкуренция между своите членове и други лица със същия предмет на дейност.

В края на всяка година членовете на БАСВ имат амбицията да осъществят класация по собствено точкуване на всички дегустирани от тях вина, която да е е ценен пътеводител за всеки потребител.

Основен момент в дейността на БАСВ ще бъде развиването на винената култура на членуващите в нея. За целта два пъти месечно ще се провеждат тематични семинари и дегустации. За лектори са поканени български и чуждестранни винени експерти.

За да помага за развитието на сомелиерството, винопроизводството и дегустацията на вина в България, БАСВ вече информира членовете и партньорите си от сайта bgsommelier.com. Там професионалисти и ценители ще намират информация за месечните сбирки и темите на семинарите, интересни статии от България и света в областта на виното, препратки към най-посещаваните винени сайтове и т.н.

Предстоящият семинар на БАСВ „Базисно ниво по култура на винодегустация” ще провежда от 6 до 13 април т.г., всеки ден, без събота инеделя от 15.00 до 18.00 ч. Цената за участие е 250 лв., крайният срок за записване е 1 април 2009 г. За повече подробности - на сайта на Българска асоциация на сомелиерите и виноценителите (БАСВ) - www.bgsommelier.com.Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.