Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
16.03.2009

Предстои шестата Международна борса „Културен туризъм 2009” - Велико Търново от 8 до 11 април 2009 г.

Покана от БХРА към членовете и партньорите на асоциацията за участие в туристическото изложение, дискусионната програма и филмовия фестивал „На източния бряг на Европа”


За шести пореден път през април т.г. в изложбени зали „Рафаел Михайлов” в културната столица на България ще се проведе Международната борса „Културен туризъм 2009” - Велико Търново. Организаторите на изложението община Велико Търново и БХРА в партньорство с ДАТ, Министерство на културата и АБТТА ще съберат на многобройни дискусии, презентации, спектакли и изложби стотици представители на туристическия бизнес, държавни и неправителствени организации, туроператори, общини и музеи от цялата страна.

Борсата с основен организатор общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов”, включва туристическо изложение, дискусионна програма и филмов фестивал. Във Велико Търново на своите щандове и чрез промоция на туристическите си продукти ще се представят десетки общини, фирми и информационни центрове, културни институти и др. В богатата дискусионна програма на Международната борса „Културен туризъм 2009” ще се представят нови туристически обекти, продукти и атракции.

В дискусиите ще участват чуждестранни и български експерти, представители на туристическия бизнес и различни организации. По традиция туристически филми и продукции, произведени след 2003 г. ще участват във филмовия фестивал „На източния бряг на Европа”. Организаторите са планирали много съпътстващи събития – изложби, спектакли, възстановки, представяне на нови туристически продукти, които ще информират и запознаят участниците с най-новите предложения в културния туризъм през 2009 година.

На 10 април т.г. ще се състои официалното връчване на наградите на организаторите и награждаването на отличените филми във фестивала. В рамките на събитието БХРА ще връчи своята награда за туристически обект – член на асоциацията с най-голям принос за развитието на културния туризъм за 2008 г.

За членовете на БХРА и участниците в борсата, организаторите ще предоставят преференциални цени за нощувка в рамките на командировъчните разходи.

Крайният срок за заявки за участие (с щандове, презентации и в дискусионната програма) е 30 март 2009 г. За допълнителна информация и въпроси: офис на БХРА – Румяна Попова, тел.: 02/988 05 78, е-mail: bhra_office@abv.bg и „Царевград Търнов” – Калина Калчева, тел.: 062/622 148. Попълнените заявки-договор се изпращат на е-mail: office@velikoturnovo.info или факс: 062/600 768.

Заявка-договор

Предварителна програма
(организаторите си запазват правото за промени)

Условия за участие във филмовия фестивал "На Източния бряг на Европа"Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.