Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
22.01.2009

Членове на БХРА участваха в семинара на Европейския мениджмънт център на тема: „Ефективно управление в туризма, фактори за успех. Добрите практики в Австрия”

Асоциацията заедно с Team4tourism беше съорганизатор на събитието, което предложи професионално обучение, работни срещи и интересни посещения в Баден и във Виена


От 12 до 16 януари 2009 т. в град Баден, Австрия се проведе семинар на тема: „Ефективно управление в туризма, фактори за успех. Добрите практики в Австрия”. Организатор на програмата бе Европейски мениджмънт център съвместно с Team4tourism и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Събитието се организира с любезното съдействие на Бизнес агенция ecoplus, която е собственост на провинция Долна Австрия и работи в мрежа с държавни, регионални, общински и европейски институции.

BHRA

Участие в програмата взеха водещи хотелиери и мениджъри на туристически агенции, проявяващи интерес към австрийския опит в управлението на туризма като стратегически отрасъл на икономиката. Ръководители на програмата бяха: г-жа Камелия Калчева, Директор „Програми” в Европейски мениджмънт център, г-н Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и г-жа Астрид Щехарниг, Директор на Team4tourism. Сред членовете на асоциацията, които участваха в семинара бяха и членовете на УС на БХРА г-жа Силвия Хинкова, изпълнителен директор на РТА „Стара планина” и г-н Златко Златанов, председател на регионалната секция на асоциацията във Велинград.

BHRA

Основните теми на обучението бяха „Управлението на туристическите дестинации и тенденциите в международния туризъм”, „Маркетинг & Продажби за хотели & курорти, ориентиран към успеха в туризма”; „Управление на връзките със служителите”; „Ефективен мениджмънт чрез проследяване на показателите и оптимизиране на дейността в хотелиерството”.

BHRA

Консултантите-специалисти, водещи на обучението – Клаус Лоренц, Астрид Щехарниг, Стефан Вайнбергер и Йорг Шобер, представиха успешни действащи модели на управление на дестинациите в туризма и печеливши маркетингови стратегии за увеличаване на продажбите на туристически услуги, както и иновативни идеи и тяхното реализиране. Особен интерес предизвикаха докладите за тенденциите и стратегията за развитие на туризма в Австрия и България през 2009 г.

BHRA

По време на обучението българските мениджъри участваха активно в дискусиите и имаха възможност да сравнят условията и методите, с които те работят, с тези на австрийските си колеги и да планират следващите си стъпки за изграждане на доверие у клиентите си. Организирани бяха и идивидуални срещи между български и австрийски фирми и организации. Беше представена концепцията за „Хотелската стая на бъдещето”, която вече действа експериментално.

BHRA

На 14 януари т.г. се проведе специална среща с г-жа Ерика Адензамер – кмет на град Баден, на която бяха обсъдени някои бъдещи съвместни инициативи с Европейски мениджмънт център, както и идеята за побратимяването на Велинград с град Баден.

BHRA

В рамките на програмата участниците в семинара посетиха най-голямото туристическото изложение във Виена – Ferien Messe Wien с 725 изложители от 65 страни и региони; запознаха се със забележителностите на града; посетиха Казино Баден и австрийска винарна, където дегустираха най-добрите австрийски вина; термалния център на Баден и др.

BHRAКаталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.