Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
12.01.2009

Най-модерният хотелски комплекс в Северозападна България е новият член на БХРА „Скалите”

Четиризвездният „Скалите” инвестира в културен и конгресен туризъм


BHRA

На 9 януари 2009 г. БХРА открива официално хотел „Скалите” в Белоградчик – най-новият член на асоциацията. Изцяло реновираният четиризвезден хотелски комплекс е разположен в централната част на града и предлага условия за организиране на бизнес събития, както и почивка през уикенда. „Скалите” имат общо 81 легла в 18 единични, 5 двойни стаи, 20 студия, 3 апартамента и 2 VIP апартамента. Част от стаите предлагат уникална гледка към прочутите скали – най-известната забележителност на града, която привлича годишно много туристи.

BHRA

На разположение на гостите на хотелския комплекс са седем заведения: ресторант със зимна градина - 150 места и отделна банкетна зала – 15 места, винарна – 70 места, виенски салон със собствена сладкарска продукция – 45 места, панорамен бар – 45 места, лоби бар – 20 места, градско кафе с 45 места, лятна градина с барбекю и джакузи - 55 места. За провеждане на работни срещи, семинари, конференции, фирмени събития и др. в „Скалите” са оборудвани две конферентни зали: голямата е с капацитет от 125 места и възможност за симултанен превод, мултимедия, прожекции и малката - с 20 места. На разположение на бизнес клиентите е и безжичен Интернет.

BHRA

BHRA

Хотелският SPA център предлага на гостите си закрит плувен басейн, джакузи, фитнес зала, три вида сауни (класическа, парна и билкова), както и разнообразни SPA процедури. В комплекса има магазин, салон за красота и банка. По желание на гостите на „Скалите” се организират допълнителни културни и пешеходни турове: до прочутите Белоградчишки скали; до музеите и културно-историческите забележителности в града; до една от най-известните и най-големите пещери в България – „Магура” (с обща дължина на откритите досега галерии около 2500 м), която отстои на 17 км от града; до най-голямото по площ вътрешно езеро в България - Рабишкото езеро (с дълбочина до 40 м), както и планински маршрути по еко-пътеки с различно натоварване.

BHRA

До днес в реновирането и обзавеждането на хотелския комплекс са инвестирани над 15 млн. лв. В строителните и довършителните работи са използвани изцяло български фирми, а в обзавеждането и вътрешния дизайн – и чуждестранни. В „Скалите” работят общо 80 души мениджъри и персонал, предимно от града и региона. Всички те са предварително обучени и преминали задължителна преквалификация по вътрешната програма на хотелския комплекс за подготовка и обучение на кадрите. Предстои категоризация и въвеждане на НАССР система за работа.

BHRA

През 2009 г. собственикът на четиризвездния хотелски комплекс „Елаците мед” АД планира нови инвестиции в разширяване на легловата база, с цялостното реновиране на съседен обект, както и допълнително обучение на персонала в областта на хотелиерството, ресторантьорството и SPA услугите. В първата година от включването си в туристическата база на града, „Скалите” ще обявят своя конкурс за детски рисунки на тема „Културно-историческото наследство на моя роден край”, изложбата от който, заедно с наградените творби, ще бъде показана в хотела през месец юни т.г. в рамките на традиционния празник на Белоградчик на Петровден.

BHRA

Голямата новина, която съобщи мениджърският екип на „Скалите”, потвърди на срещата с журналистите и туроператорите и кметът на града Емил Цанков. Уникалните Белоградчишки скали участват заедно с река Дунав в състезанието за природни забележителности, организирано от неправителствената организация „Нови седем чудеса на света”. След останалите най-красиви природни творения (след пресяването от 441 на 261 обекта) в списъка за гласуване до 7 юли т. г. са Белоградчишките скали, които българите и чуждестранните туристи могат да подкрепят на сайта www.new7wonders.com.

BHRA

Най-новият член на БХРА – комплекс „Скалите”, се обърна към асоциацията да бъде подкрепен активно от всички нейни членове в гласуването, като дава първия пример за това: всеки български и чуждестранен гост на „Скалите” ще намери в стаята си и в заведенията на комплекса писмена покана да гласува за Белоградчишките скали.

BHRA

„Това е големият шанс за България и българския туризъм”, подчерта на срещата Емил Цанков, кмет на града – „Разчитаме за това гласуване на всички в туризма, на бизнеса, на неправителствените организации, на цялата страна. Вече сме в активна връзка с Държавната агенция по туризъм, която ни подкрепя. В тази кампания ще търсим помощ от всички българи, защото това е световно събитие, което се случва веднъж тук и сега и България трябва да участва в него. Предстои да изберем инициативен комитет, който ще работи за активизиране на българите при това гласуване. Това е шанс за Белоградчик и културния туризъм, за световно популяризиране на Белоградчишките скали и най-новият хотелски комплекс „Скалите” в Северозападна България е наш естествен партньор в тази кампания”.

BHRA

По време на коктейла в "Скалите" пред колегите от туристическата гилдия и представителите на медиите, Станислав Павлов, главен секретар на Съюз на гражданите и бизнеса в туризма към БТК и Александър Спасов, собственик на туристическа агенциая "Аеротравел" връчиха и две награди. На туристически комплекс "Мадона" - Белоградчик за № 1 в комплексни туристически услуги за 2008 г. и лично на Радослав Младенов - "Първоцвет" ООД за инвеститор №1 на миналата година.

BHRA

© Текст и снимки: Соня АлексиеваКаталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.