Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
27.11.2008

За първи път в България - Кулинарен форум "Концепции 2009", организиран от Eвро-Ток България

На 13, 14 и 15 януари 2009 г. в НДК в София ще се проведе среща на 25 водещи европейски Шеф-готвачи, притежаващи опит в ресторанти с една, две и три звезди Мишлен и в големите международни конкурси


Председателят на Евро-Ток България г-н Жоро Иванов, главен готвач на „Гранд Хотел София”, член на БХРА, отправя кулинарно предизвикателство към българската публика и професионалистите в областта на хотелиерството и ресторантьорството с Кулинарен форум „Концепции 2009”. На 13, 14 и 15 януари 2009 г. в София ще се състои кулинарен форум „Концепции 2009”, организиран от Евро-Ток България.

За първи път в България ще се проведе голяма среща на водещите европейски Шеф-готвачи, притежаващи опит в ресторанти с една, две и три звезди Мишлен и в големите международни конкурси. Събитието предоставя уникална възможност на българската публика - и най-вече на професионалистите в областта на хотелиерството и ресторантьорството. Шоуто ще се проведе в зала 3 на НДК, което ще позволи да има едновременно изложбена площ с презентации на водещи фирми в областта.

Този вид събития, под формата на демонстрационно шоу-готвене се ползват с голям интерес в цяла Европа и имат доказана ефективност. В НДК 25 изявени Шеф-готвачи от Европа, представители на всяка от страните членки на Евро-ток Интернационал ще представят своите концепции за висшата кулинария за 2009-та година. Всеки един от тях ще разполага с 30 минути, в които да даде свобода на своята креативност и новаторство.

В залата ще бъде разположена професионално обзаведена кухня, инвентар и оборудване. Ще бъдат поставени мултимедийни екрани, които ще дават на аудиторията пълна визия за случващото се в кухнята на сцената с осигурен симултанен превод на френски и английски. Публиката ще има микрофони на разположение в залата, за да могат да задават въпроси, съобщиха специално за сайта на БХРА (www.bhra-bg.org) колегите от Евро-Ток България.

„Концепции 2009” е преди всичко една интернационална среща, която ще даде кулинарните тенденции за 2009-та година. Освен че е събитие, което ще позволи обмяна на опит и умения между кулинарите от Европа, „ Концепции 2009” ще популяризира целите и дейността на Евро-ток Интернационал - качествени продукти, според сезона, приготвени на място и защита на кулинарната идентичност на европейското кулинарно наследство.

Това събитие ще е една възможност за професионалистите в България - хотелиери, ресторантьори и производители, да ползват огромния кулинарен опит на големите европейски Шеф-готвачи, което да допринесе за развитието на кулинарния професионализъм у нас.

Специално за членовете на БХРА, организаторите посочиха координати за информация и регистрация на участниците в „Концепции 2009”: моб. тел. 0897 878 661- г-жа Райна Соколова; моб. тел. 0888 882 886 – г-н Георги Георгиев; e-mail: info@euro-toques.bg.

BHRAКаталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.