Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
11.11.2008

Интересно и вълнуващо пътешествие отново с „Одисей”

През ноември списанието ни кани да прочетем повече за Панама, Мюнхен, Камчатка и Ню Орлиънс...


Интересно и вълнуващо пътешествие е подготвило сп. “Одисей” за своите читатели през ноември - от Панама през върха на Кораб планина до “далечната Камчатка” и от Октоберфест до Зеления опиум – голфът. Искате ли да бъдете част от него? Заповядайте:

Панама

Девствени тропически гори, гъмжащи от живот, огромно биоразнообразие, чист въздух, буйни реки, пълни с риба, и липса на презастрояване и големи хотелски комплекси - изглежда така, сякаш Панама държи нещата под контрол. За съжаление причините, запазили страната като екологичен оазис, са прозаични. Те не са търсен ефект, а по-скоро следствие от слабото развитие на държавата. Основно значение обаче има неадекватната инфраструктура: Панама има изключително ограничена пътна мрежа до степен редица населени райони да са достъпни само с високопроходими автомобили.

Ню Орлиънс

Като немалко от градовете - символи на Америка и Ню Орлиънс си има прозвище, което би могло да се преведе като „Голямото спокойствие” - The big Easy. Не се знае кой и по какъв повод е дал този прякор на свърталището на джаза и вуду магията, но сякаш не му приляга. Особено ако човек попадне там през февруари, когато е големият фестивал Mardi Gras, или „Дебелият вторник”. Популярността на този карнавал не е толкова голяма като на този в Рио де Жанейро, но пищността му не отстъпва много, а традицията му води към далечната 1699 г.

Мюнхен

Бира! Мнооого бира!!! Ако трябва да сме точни – има-няма, 6,6 млн. литра. Това е количеството бира, която сгря сърцата, размъти погледите и изпразни джобовете на няколко милиона посетители на тазгодишния Октоберфест – гордостта на Мюнxен и цяла Бавария. За плувците или за всички нелюбители на числа – това са 2-3 олимпийски басейна… А сега ги напълнете с бира!

Камчатка

Дали някога във въображението ви е изниквал въпросът как е изглеждала планетата Земя преди хиляди и хиляди години, когато цивилизацията е била немислима? Ако отговорът е положителен, то тогава със сигурност трябва да посетите Камчатка – полуостров в най-източната част на Евразия, разположен на територията на Русия. Тук може да видите почти забравения вариант на първичния облик на природата – изригващи вулкани в далечината, риби, плуващи в кристално чисти води, мечки, които бродят по речните брегове. И да вдишате най-чистия въздух на планетата!

Лао Лао

Ваканцията изглежда идеална в Барилоче – град забавен и прекрасен, в който постоянно нещо се случва. Оказва се обаче, че крие непредвидени опасности: тийнейджърите, които по традиция идват тук след края на учебната година (не за друго, Боб Марли никога не заглъхва), и – о, ужас! - магазините за hand-made шоколад са на всяка крачка. За ваше добро е да сте далеч и от регето, и от шоколадите. Мястото, което е на достатъчно безопасно разстояние – 50 минути с автобус е Llao Llao, най-известният хотел в Аржентина.

Париж

За новия, модерен Париж особено важна е епохата „Митеран”, когато са построени и операта „Бастилия”, и стъклената пирамида на Лувъра, и странното здание на Министерството на финансите, и Ситито на музиката в парка „Лавилет”. В тази стилистика се вписва и центърът „Жорж Помпиду”, наричан по-често „Бобур”. Помпиду иска Париж да има културен център, съчетаващ музей и творческа лаборатория. Центърът „Бобур” отваря официално вратите си за публиката през 1977 г.

Пътуването

Защо не с влак? От онези, високоскоростните, които прекосяват Западна Европа. Мрежата им надвишава 5000 км като очакванията са до 2010 г. тя са достигне 7000 км. Националните жп мрежи са обединени и работят в пълен синхрон, превръщайки влаковия транспорт в изключителна сила на транспортния пазар. И ако девет от 10-те най-популярни и често използвани самолетни връзки са вътрешни полети, то те са перфектната икономическа “жертва” за бързо навлизащите високоскоростни влакове. Факт е, че влаковете неотлъчно следват самолетния бизнес по петите.

BHRAКаталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.