Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
29.10.2008

Делегация на БХРА участва в 46-тия годишен конгрес на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA)

На конгреса в Мексико беше преизбран председателят г-н Гасан Аиди


От 20 до 22 октомври 2008 г. в Монтерей, Мексико се проведе 46-тата Генерална асамблея на International Hotel and Restaurant Association (IH&RA). На конгреса присъстваха 250 делегати, представители на световния туризъм от 40 държави. Основна тема на конгреса беше „Начело на устойчивото развитие по света”.

Конгресът в Мексико беше председателстван от д-р Гасан Аиди, президент на IH&RA, който тази година беше единодушно преизбран за период от две години.

Събитието се проведе под егидата на Негово превъзходителство г-н Родолфо Елизондо, Министър на туризма на Мексико.

Делегацията на БХРА, водена от председателя г-н Благой Рагин включва членове от УС и КС на БХРА, както и водещи мениджъри в българския туризъм. Българските делегати подкрепиха единодушно кандидатурата на д-р Гасан Аиди като президент на IH&RA.

Генералната асамблея одобри цялостната работа на президента по дефинирането на критериите за устойчиво развитие в целия свят в допълнение към мобилността на работниците по света; защитата на децата в туристическия сектор; климатичните промени и туризма; въпросът за международната стандартизация на хотелите и ресторантите; природните бедствия и туризма; експлоатацията на деца в туризма и свободната миграция на труд между държавите в сферата на туризма.

Беше избран и нов Борд с мандат от две години - г-н Джоузеф Спинато, президент на Асоциацията на хотелиерите на град Ню Йорк избран за вице-президент в сектор хотелиерство; г-н Брус Котън преизбран за вице-президент в сектор ресторантьорство и др. На галавечерята президентът на IH&RA – д-р Гасан Аиди награди г-н Йозеф Джакопонело с наградата за „Хотелиер на века”, г-н Ричард Дювашел, генерален мениджър на хотел „Палас Стефани” в Кан, Франция, с наградата на първия „Емерауд хотелиер на годината”, д-р Флориан Хю от Гастросуис получи признание за своята работа в IH&RA като пожизнен член.

Делегацията на БХРА представи на колегите си от цял свят първия каталог у нас – „Най-добрите хотели и ресторанти в България 2008 г.” и запозна участниците в конгреса с развитието на българския туризъм. Всички делегати гласуваха следващата година конгресът да се проведе в Сърбия, съобщиха новината специално за сайта на БХРА (www.bhra-bg.org) колегите ни от Мексико.Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.