Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти









| Членство |

 
 
10.06.2008

Четири години Гранд Хотел София посреща гости от четирите посоки на света

Иван Ангелов, генерален мениджър на хотела, носител на Годишната награда на БХРА за градски петзвезден хотел на 2006 г. получи сертификат за високи заслуги в популяризирането на българската кулинария от името на „Евро-Ток България”


Гранд Хотел София

На 4 юни 2008 г. Гранд Хотел София официално отпразнува своята четвърта годишнина с тържество в градината на хотела под мотото “Четири години Гранд Хотел София посреща гости от четирите посоки на света”. Над 800 гости изпълниха градината, изпъстрена с флаговете на над 70 държави, от които хотелът е посрещнал гости за тези четири години - от Русия до САЩ, от Австралия, Германия, Китай, Великобритания, Франция, Корея и много други.

Гранд Хотел София

Гостите направиха кулинарно околосветско пътешествие със специалитети от средиземноморската, скандинавската, азиатската и българската кухня, докато наблюдаваха танци от четирите посоки на света. Истинско карвинг произведение на Юрий Димо - карвинг шеф в екипа готвачи на Гранд Хотел София, украсяваше специалния кът с азиатска кухня.

Гранд Хотел София

Председателят на „Евро-Ток България” Жоро Иванов връчи на генералния мениджър на Гранд Хотел София Иван Ангелов сертификат за високи заслуги в популяризирането на българската кулинария от името на „Евро-Ток България”. С „Многая лета” в изпълнение на Иван Лечев и група „Дърти Пърчис” и пищна заря беше ознаменуван тържествения момент, когато целият екип на хотела се събра, за да разреже празничната торта.

Гранд Хотел София

За четирите години от откриването си Гранд Хотел София, член на БХРА, се превърна в любимо място както за бизнес гостите на столицата, така и за държавни глави, световни знаменитости в културата и спорта, звезди на световния шоубизнес. За изминалата година гости на хотела са били Владимир Путин, Дмитрий Медведев, Димитрий Куркулас, Джефри Ван Орден, както и Антонио Бандерас, Морган Фрийман, Мелани Грифит, Ева Херцигова, Никита Михалков, Марк Жирардели, световноизвестният шахматист Борис Спаски, президентът на футболен клуб „Реал Мадрид” Рамон Калдерон, Лотар Матеус, музикалната група Ace of Base.

Гранд Хотел София

Г-н Иван Ангелов, генерален мениджър на хотела, носител на Годишната награда на БХРА за градски петзвезден хотел на 2006 г. получи плакет от БХРА, поздравително писмо за празника от УС на БХРА и беше поздравен от Благой Рагин, председател на асоциацията.

Гранд Хотел София

Гранд Хотел София с най-високи показатели сред петзвездните хотели в столицата за месец май 2008 г.

  • Гранд Хотел София е с най-висока заетост (78 %), най-висока средна продажна цена и най-висок показател RevPar - приход от налична стая, сред петзвездните хотели за месец май 2008 година.
  • Средната нетна продажна цена (без закуска, градска такса и ДДС) за периода януари-май на 2008 година е 140 евро, което е с 5 % увеличение спрямо средната продажна цена за миналата година.
  • Увеличението на средната продажна цена с 5 % спрямо 2007-ма година компенсира лекия спад в заетостта в сравнение с миналата година.
  • В приходите от заведения, банкетни и конферентни мероприятия се отчита ръст от до 30 % за първите месеци на настоящата година спрямо данните за същия период от 2007 година. Това е показателно за отношението на гостите към заведенията в хотела и най-вече към ресторанта, където от една година акцент е налагането на гурме кухнята и актуалните тенденции в храненето.
  • Над три пъти са се увеличили приходите от on-line резервации от откриването на хотела
  • Хотелът работи с над 2 000 фирми - партньори
  • Акцент за настоящата година са конферентните мероприятия и заведенията в хотела.


Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен ред



Каталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.












Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.