Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
07.05.2008

Работна среща на УС на БХРА в Сандански със Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в града и с представители на общината

Домакин на срещата беше ваканционния петзвезден хотел на асоциацията за 2007 г. парк хотел „Пирин” на Стефан Шарлопов - част от веригата „Шарлопов Хотелс”, член на БХРА


По покана на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански и неговият председател г-н Илия Пасков, член на УС на БХРА, асоциацията проведе работна среща в града на 22 април 2008 г. Домакин на срещата беше г-н Стефан Шарлопов, носител на Годишната награда на асоциацията за ваканционен петзвезден хотел на 2007 г. и носител на голямата награда на BAHA за 2007 г. в парк хотел „Пирин” – част от веригата „Шарлопов Хотелс”, член на БХРА.

bhra

Членовете на БХРА имаха възможност да разгледат града и неговите вече над 40 хотела, да се запознаят лично с и перспективите за развитието на туризма тук. Днес в туристическия бранш в града са заети над 3000 души, които посрещат седмично хиляди туристи. Ефективната дейност на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански с председател г-н Илия Пасков е резултат от изградените професионални контакти и добрата комуникация между сдружението и общината. Специален гост на срещата в парк хотел "Пирин" беше г-н Младен Тинчев - заместник-кмет на община Сандански, който запозна членовете на УС на БХРА с развитието на туризма в общината и бъдещите планове за сътрудничество с колегите от Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в града.

bhra

Градът носи името на българския революционер и воевода Яне Сандански.Името Свети Врач - в памет на двамата братя Козма и Дамян, известни народни лечители, градът носи до 1947 г., когато е преименуван на Сандански. Според историческата легенда, някъде в околностите на днешния град Сандански е роден и израсъл храбрият тракийски вожд Спартак. Археологическото наследство в общината е едно от най-богатите и разнообразни в България с декларирани над 5000 паметника на културата, застъпващи периода от най-ранните епохи до Късното Средновековие.

Уникалното съчетание на природа, климатични дадености, история и предприемчиво население отдавна е превърнало Сандански в град на здравето, истинската почивка и възможност за разнообразни маршрути в региона. Разположен в полите на Пирин на 224 метра надморска височина и край устието на река Санданска Бистрица, градът е известен на Балканите и в Европа с уникалния си климат и лековити минерални извори (температури от 33 оС до 83 оС). Пролетта настъпва най-рано в този район на страната, а целият район през лятото е известен с най-продължително слънчево греене в България. Валежите и относителната влажност на въздуха в района на Сандански са най-ниските за страната. Меката есен привлича туристите със слънчевите си дни, които продължават до края на месец ноември, а много често и през цялата зима.

bhra

Град Сандански има слава на най-добрата естествена лечебница на бронхиална астма в Европа с уникалния си си климат, който се отразява благоприятно при болни с хронични алергични заболявания на дихателната система. Курортът се препоръчва от специалистите и за лечение на различни белодробни заболявания, хронични ринити, синузити, неврологични заболявания, кожни алергии, някои бъбречни и урологични заболявания. Климатолечението в комбинация с балнеолечението с минерална вода е в основата на големия потенциал за туристическо развитие на града и туристическия бизнес тук.

bhra

Всяка година Сандански привлича и със своя известен празник на града, който се отбелязва още от от 1992 г. - тържествата се провеждат традиционно всеки четвъртък след Великден и привличат вного гости и туристи. Сред защитените местности, природни и културни забележителности на територията на община Сандански са: национален парк “Пирин”; Мелнишки скални пирамиди; резерват “Али ботуш”; водопад на р. Санданска Бистрица; гр. Мелник, Роженски манастир; курорт „Попина лъка“. В Сандански се намира уникалния градски парк „Свети врач“. На неговата територия виреят над 200 средиземноморски растителни вида, някои от които, според изследователите, са природни забележителности на над 550 години.

bhra

От една година в Сандански привлича много туристи един от най-новите хотелски комплекси, собственост на г-н Стефан Шарлопов, член на БХРА - парк хотел „Пирин”, част от веригата „Шарлопов Хотелс”. В комплекса на основата на уникално съчетание на природни ресурси и климат в региона на Сандански, на гостите се предлага високо качество и разнообразие на услугите, професионално обслужване, отлична инфраструктура и условия за балнео и СПА туризъм, конферентен туризъм, познавателен туризъм и др. Балнео-Спа центърът предлага уникална комбинация от традиционна балнеология, български билки и аромати и разнообразие от познатите в Европа СПА § Уелнес процедури.

 bhra

Именно в парк хотел „Пирин” БХРА получи първите си поздравления за предстоящата 15-годишнина от учредяването на асоциацията, чиито отбелязване предстои през тази година. Домакинът на срещата - г-н Стефан Шарлопов изненада УС на БХРА със специално приготвена от екипа на „Балканския ресторант“ на хотела празнична торта и с най-искрени пожелания за още много успехи на една от най-дългогодишните и известни асоциации в българския туризъм. Лично Стефан Шарлопов, Благой Рагин и Илия Пасков разрязаха тортата под аплодисментите на колегите.

bhra

Деловите разговори с колегите от Сандански и общината, обсъдените професионални проблеми в туризма, изключителното внимание и гостоприемство към гостите от БХРА, великолепната кухня и уют, перфектното посрещане на колегите от цялата страна, превърна посещението на УС на БХРА в пример за истинската оценка на награждаваните от асоциацията хотели. И класата на парк хотел „Пирин” доказа цената на постоянството, трудолюбието и амбицията на екипа на веригата „Шарлопов Хотелс”, който всеки ден променя представите за професионализма в туризма.

bhra

Броени дни преди работната среща на БХРА в града, именно в парк хотел „Пирин“ министър Ивайло Калфин посрещна шефовете на дипломатическите мисии у нас. Най-новият петзвезден хотел от веригата „Шарлопов Хотелс” стана домакин на ВИП срещата на чуждестранните дипломати в страната. Организатор на срещата беше Министерството на външните работи. Освен министър Калфин, в работната дискусия взеха участие заместник-министрите и директорите на дирекции от институцията. Стилната, предлагаща удобство и уют конферентна зала “България“ се превърна в перфектен фон за обсъждането на широк кръг от въпроси между дипломатите. Актуални теми от международната политическа обстановка, структурни промени в българското правителство, теми от енергийната политика на управляващата коалиция, европейските фондове, политиката на доходите, както и амбициите на кабинета за последната година от мандата, бяха дискутирани в обстановка на работен комфорт и спокойствие, осигурени от екипа на парк хотел „Пирин”.

Професионализмът на домакините и изпълнението на всички изисквания на протокола на Министерството на външните работи беше добър пример как един фирмен слоган се превръща в кауза, когато се работи професионално и с любов. Парк хотел „Пирин” даде на своите гости истинско и пълно усещане за „Дом далеч от дома“. „Балканският ресторант“ на хотела предложи на дипломатите перфектен микс от българска национална, балканска и средиземноморска кухня. Дегустацията на родни вина, невероятният уют и изисканост на всяко кътче на Парк Хотел „Пирин”, несъмнено допълниха усещането за дом, носещ атмосферата на хармония и красота.

©Текст и снимки: Соня АлексиеваКаталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.