Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
21.04.2008

Висока професионална оценка и признание за успехите в културния туризъм за Каварна, Хасково, Златоград, Хисар и Несебър

Село Добърско със Специалната награда на ДАТ за „Принос в превръщането на културно-историческото наследство в България в туристическа дестинация”


На официалната церемония за връчване на наградите на петото международно изложение „Културен туризъм 2008” – на Община Велико Търново, БХРА и ДАТ, журито на четвъртия филмов фестивал „На източния бряг на Европа” обяви наградите си в четирите категории, както и специалните награди на ТТВ и на „Гранд Хотел Велинград”. Резултатите от фестивала – тази година с награден фонд 10 000 лв., обяви Мария Карагьозова – изпълнителен директор, която връчи наградите заедно с членовете на журито.

Културен туризъм 2008 Културен туризъм 2008

Наградата на БХРА получи Туристическия информационен център – град Хисаря, асоцииран член за организиране на оригинални културни събития и професионално рекламно-информационно представяне на културния туризъм. Наградата на г-жа Мая Апостолова от Туристическия информационен център в Хисаря връчи председателят на регионалната секция на БХРА във Велико Търново - Георги Вълев, който поздрави колегите си за успехите в културния туризъм и за професионалните рекламно-информационни материали, издадени за популяризиране на града и региона.

Културен туризъм 2008

Още един член на БХРА – инж. Александър Митушев, председател на регионалната секция на асоциацията в Златоград, беше аплодиран във вечерта на наградите. Основание за поредното отличие за АЕК „Златоград” е партньорският тандем между една успешна частна компания, ръководена от Александър Митушев и Община Златоград, който получи специалната награда за успешно партньорство в устойчивото развитие на туристически продукт, базиран на културно-историческото наследство.

Културен туризъм 2008

Почетният председател на организационния комитет проф. Николай Овчаров връчи наградата за най-динамично развиваща се туристическа дестинация на Община Хасково и поздрави лично Красимир Пилев, управител на Туристическия информационен център в Хасково. Сред наградите на Община Велико Търново, които връчи лично кметът Румен Рашев беше почетната грамота на Община Несебър. Следващата специална награда беше за Община Каварна - за развитието на фестивалните прояви като средство за повишаване атрактивността на туристическата дестинация, която получи Коста Атьнасов, началник-отдел „Туризъм” на общината.

Културен туризъм 2008

Председателят на ДАТ Анелия Крушкова поздрави Даниел Панов, управител на общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов” за грамотата за личен принос в утвърждаването на Международното изложение „Културен туризъм”. За първа година по инициатива на ДАТ, нейният председател връчи Специална награда за „Принос в превръщането на културно-историческото наследство в България в туристическа дестинация”. Тази новоучредена Специална награда, изработена от търновския майстор Тодор Кушлев – копие на средновековен медальон, направен от злато и червен емайл, получи с. Добърско.

Културен туризъм 2008

Под аплодисментите на всички участници в официалната церемония Анелия Крушкова връчи медальона на кмета на с. Добърско – Никола Найденов. Неговият отговор беше искрена благодарност за високата и безпристрастна оценка на селото като изключителен пример за съхранение и развитие на културното наследство. Наградата беше определена след оспорвани дебати от група експерти към ДАТ сред номинирани десет дестинации, между които община казанлък, община Хисар, община созопол, пътуваща театрална атракция „България на длан”, град Варна, община Пловдив, град Кърджали и др.

Културен туризъм 2008

© Текст: Соня Алексиева

© Снимки: Димитър Славов, Иван Димов, Соня АлексиеваКаталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.