Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
10.03.2008

Предстои Международната туристическа борса „Културен туризъм 2008” във Велико Търново

Организаторите община Велико Търново и БХРА канят членове, партньори, и представители на туристическия бизнес да участват в петото изложение в старопрестолния град от 16 до 19 април т.г.


Община Велико Търново БХРА

Преди пет години Община Велико Търново и БХРА станаха инициатори за организирането на първата в България борса „Културен туризъм”, която се проведе в старопрестолния град с много оптимизъм и надежди за повече инвестиции и професионално промоциране на културния туризъм у нас. Тази година е факт петото издание на събитието, което намери своето място в календара на водещите туристически борси в България.

От 16 до 18 април 2008 г. във Велико Търново ще се проведе поредното международно изложение „Културен туризъм 2008”. Форумът се организира по инициатива на община Велико Търново и БХРА, съвместно с “Царевград Търнов” ЕООД, ДАТ и ABTTA.

В рамките на богата програма, борсата предлага възможност за участие в туристическото изложение на фирми, туристически организации, общини, културни институти, университети и др. да представят своя потенциал за създаване на туристически продукт от областта на културно- познавателния туризъм чрез рекламно-информационни материали. За първи път изложението се организира със съдействието на колегите от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (ABTTA) - пълноправен член на най-авторитетната европейска организация в туризма – ECTAA. На борсата ABTTA ще представят своите членове и дейността на асоциацията във Велико Търново.

Творческата програма на събитието, включва презентации, дискусии, промоции на различни държавни, общински и неправителствени организации. Борсата дава възможност за обсъждане и анализ на актуални въпроси, свързани със социализацията, промоцирането и поддръжката на културно-историческите обекти като част от културния туризъм и пр. За пети пореден път ще проведе и филмовият фестивал „На източния бряг на Европа” на който се представят филми, популяризиращи българското културно– историческо наследство и туризма.

Петото изложение „Културен туризъм 2008” – Велико Търново дава възможност за работни срещи на партньори и специалисти, представяне на туристическия продукт на десетки региони от страната, запознаване с дейността на различни културни институции. Спектакли, изложби, филми, награди ще съберат водещи имена на експерти и творци в областта на културния туризъм.

Освен в съпъстващата програма на изложението, БХРА ще участва във Велико Търново с щанд на който ще представя рекламно-информационните материали на своите членове от страната.

За допълнителна информация и въпроси: БХРА - г-жа Румяна Попова, тел. 02/987 65 86, e-mail: bhra_office@abv.bg; www.bhra-bg.org.

Програма

Покана

ЗаявкаКаталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.