Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
15.02.2008

Международната туристическа борса „ВАКАНЦИЯ и СПА ЕКСПО” - 25 години в подкрепа на туризма в България

БХРА кани членовете си на своите събития в рамките на съпътстващата програма на изложението и на щанда си в НДК


От 21 до 23 февруари 2008 г. в НДК в София, ще се проведе за 25-ти път Международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО. Юбилейното издание на тази най-значима проява в областа на туризма в България се организира от ПРИМ ЕКСПО с традиционното съдействие на Държавната агенция по туризъм. Партньори на борсата са Столична община, Съвет по туризъм - София, БХРА, БАТА, БТК, НАБТ и НДК.

Профилът на участниците се разширява със всяка изминала година. Като туристическа дестинация България се представя със стотици туроператори, агенции, браншови организации, общини, хотелски комплекси, балнеологични и спа центрове, транспортни организации, профилирани учебни заведения, фирми за специализиран софтуер, Спа и фитнес оборудване. С неизменното съдействие на Държавната агенция по туризъм участват туристически информационни центрове и регионални съвети по туризъм от цялата страна.

Интересът към пряко участие в изложението нараства с всяка изминала година забележимо. През 2008 година ВАКАНЦИЯ&СПА ЕКСПО ще приеме над 320 фирми и организации от 20 страни от Европа, Азия, Африка и Централна Америка. За първи път ще участват и фирми от Холандия, Русия, Чехия, Индия, Обединени арабски емирства (Дубай), Куба и др.

Представително е участието на Министерствата на туризма от Гърция, Турция, бивша Югославска република Македония, Националните бордове по туризъм на Австрия, Испания и много фирми от Италия, Египет, Тайланд, Малта, Великобритания, Кипър, Германия, Полша, Тунис и др. Чуждестранното участие заема над 35 процента от изложбената площ на борсата.

Най-актуалните теми на туризма ще бъдат предмет на пресконференции, презентации, дискусии и семинари, част от богатата творческа програма на борсата. На официалната церемония по повод 25-та юбилейна борса ПРИМ ЕКСПО ще връчи специалните си награди за дългогодишно и активно участие.

В рамките на борсата в НДК - София Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация има удоволствието да покани членовете си:

  • на 21 февруари 2008 г. – четвъртък, в НДК - София, зала 8 от 13.00 до 14.00 ч., в рамките на съпътстващата програма на борсата, да присъстват заедно с професионалната гилдия, участниците в борсата и гостите на „Ваканция” на презентацията на асоциацията на тема:

„Представяне на членове на асоциацията – носители на
Годишните награди на БХРА за 2007 г.”

  • на 21 февруари 2008 г. – четвъртък, от 14.00 часа на 21.02.2008 г. в зала 4 - на дискусионен форум, организиран от Българската асоциация на туристическите агенции на тема: „Договорни и финансови взаимоотношения между туроператори и хотелиери”. В дискусията са поканени за участие членовете на БХРА и БАТА, за да обсъдят възможностите за по-добра координация между тях.
  • на 22 февруари 2008 г. – петък, от 10.00 до 14.00 ч. в зала 8 – на традиционната дискусия, организирана от Нов български университет и ПРИМ ЕСКПО на тема: „Висшето образование в туризма – много въпроси, малко отговори”. В дискусията са поканени за участие представители на 20 университети и колежи в България, мениджъри и собственици в туризма, за да обсъдят нови идеи и предложения за сътрудничество между университетите и бизнеса.
  • на щанда на БХРА на 25-та Международна туристическа борса „Ваканция и СПА експо” - за своите за редовни и асоциирани членове БХРА осигурява щанд на асоциацията, където те могат да представят своите рекламно-информационни материали.

Юбилейното изложение ще се открие от председателя на Държавната агенция по туризъм - г-жа Анелия Крушкова. Ще присъстват и ръководителите на туристическите администрации на страните от Югоизточна Европа.Основен партньор на юбилейната борса ВАКАНЦИЯ&СПА ЕКСПО е Винарска изба Тракия Естейт. Медийни партньори: Дарик радио, TV Travel, сп. “Одисей”, сп. HoReMag, сп. “Туризъм и отдих”, сп. Exhibit - България, сп. Travel Magazine, сп. BG.Tour.Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.