Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
21.01.2008

„Елеганс” е най-новият хотел, член на БХРА за 2008 година

Тризвездният луксозен комплекс в Асеновград отворя врати за бизнес гости, български и чуждестранни туристи


Най-новият български хотел - тризвездният хотел „Елеганс” е първият хотел, който БХРА откри в началото на 2008 година в централната част на Асеновград. Много гости, колеги и партньори на собствениците, представители на медиите разгледаха луксозният комплекс и се запознаха със намеренията за бъдещи инвестиции.

Елеганс

На срещата при откриването на хотела със семейство Костадинови присъстваха председателят на БХРА – г-н Благой Рагин, кметът на града – д-р Христо Грудев, председателят на регионалната секция – г-н Анастас Христов и др. Красимир Костадинов и членовете на неговото семейство разказаха за развитието на хотелския комплекс, за допълнителните услуги, които ще предлага, за подбора на кадрите. Д-р Грудев сподели мнението си за проблемите на туризма, както и за намеренията на общината да инвестира в развитието на културния туризъм в града. От името на БХРА Благой Рагин поздрави собствениците с откриването на хотела като им пожела още повече успехи в отварянето на града и хората към уникалните туристически предимства на региона.

Елеганс

Размерът на инвестицията в хотелски комплекс „Елеганс” е 1 500 000 лв. Сградата е строена поетапно от 2003 до 2007 г. от българска строителна фирма. Обзавеждането е предимно българско, а много от идеите, реализирани в хотела са на собствениците. „Елеганс” разполага с 28 помещения, от които 6 луксозни апартамента с хидромасажни вани; 8 студиа с вани, 2 студиа хидромасажни вани и 12 двойни стаи, оборудвани с телевизор, телефон, минибар, сешоар.

Елеганс

За бизнес гостите си хотелът осигурява отлични възможности за бизнессрещи, семинари и фирмени обучения в конферентната зала за 30-35 души и безжичен Интернет в целия комплекс. Ресторантът предлага интернационална кухня и е с 70 места, а лятната градина е с 25 места. Лоби барът е с 36 места.

Елеганс

Персоналът от 30 души е съставен предимно от местни хора и е подбран с интервю с кастинг. Очакванията на собствениците са основно за български туристи, както и за чуждестранни гости. Сред бъдещите инвестиционни планове на фирмата са изграждане на спортен и СПА център за релакс.

Елеганс

Собственик на „Елеганс” е Красимир Костадинов, който притежава от 1995 година един от първите частни хотели в Асеновград – известния хотел „М”. Той се занимава с туризъм вече над 13 години и най-новият хотелски комплекс в града е резултат от семейната им предприемчивост и трудолюбие. „Елеганс” е първият нов член на БХРА за 2008 година.

С развитието на бизнеса, търговията и туризма в Асеновград все повече собственици и мениджъри в града строят и откриват нови хотели и ресторанти. Причина за това е и богата история и култура на региона, известен като „Малкият Йерусалим” или „Родопската Света гора”. Именно признатите възможности на града да развива културен туризъм и да печели от уникалните си манастири, параклиси, културно-исторически паметници и от красивата си природа, са в основата на активните инвестиции в туризма през последните години. Прочутият асеновградски мавруд, вкусната местна кухня, известните асеновградски сватбени традиции, гостоприемството на местното население привличат все повече туристи в града.

ЕлегансКаталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.