Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
08.01.2008

„Боровец ризорт груп” предлага на туристите отлични възможности за почивка и практикуване на зимни спортове

Напълно реновираните хотели „Мура”, „Бреза”, вилни селища „Ягода” и „Малина”, дискотека „Бъз бар” и ресторант „Балкани” привличат с професионален екип, качествени услуги и променен дизайн


С приказен сняг и много туристи, първи в кк ”Боровец” откриха в средата на м. декември зимния сезон колегите от „Боровец ризорт груп”. В тяхното гостоприемство и професионализъм се убедиха и представителите на медиите от журналистическия рейд на БХРА, организиран по покана на най-активните членове на асоциацията в курорта „Боровец”. С много новини за сезона и за очакваните през зимата туристи от цял свят, с много промени и желание за успешен бизнес, екипът на някои от емблематичните за курортния комплекс обекти, доказва, че туризмът е бизнес, който изисква много инвестиции и много професионализъм.

На пресконференцията в хотел „Бреза” журналистите разговаряха с мениджърите на обектите, които отговаряха на въпроси, свързани със зимния сезон и очакваните туристи от Великобритания, Русия, Холандия, Белгия, Израел, Сърбия, Македония и разбира се – от България. Очакваната заетост за настоящия зимен сезон е 100 процента - причината за това са предлаганите модерни хотели и ресторанти след цялостен ремонт на базата и добрата снежна покривка за практикуване на зимни спортове в курорта.

Боровец ризорт груп

В пресконференцията на БХРА участва и г-н Георги Кощров – главен експерт по туризма в община Самоков заедно с мениджърите от „Боровец ризорт груп” Диана Иванова, Зорница Бончева, Зинаида Илиева и др. отговаря на въпросите на журналистите за развитието и проблемите на на курорта и бъдещето на туристическите обекти.

Боровец ризорт груп

Напълно реновираните хотели «Мура» и «Бреза», вилни селища „Ягода” и „Малина”, най-посещаваната дискотека „Бъз бар” и ресторант „Балкани” са част от „Боровец ризорт груп”, която предлага на туристите през зимен сезон 2007/2008 г. отлични възможности за почивка и практикуване на зимни спортове в най-стария български зимен курорт «Боровец». Красивият декор и уют във всички обекти на фирмата са резултат от работата на най-голямата българска фирма за интериорен дизайн «Декора» в лицето на сем. Маркови.

„Днес в хотелите и вилните ни селища са осигурени целогодишно около 100 работни места и допълнителни 100 за зимния сезон с тенденция да се превърнат в постоянни. Персоналът се подбира директно от мениджърския екип или с препоръки от колеги. Държим на професионалното отношение към всеки служител, което е до голяма степен предпоставка във фирмата да работят мотивирани и професионално подготвени служители. Фирмата стимулира допълнително служителите с изненади за празници, екскурзии и разбира се атрактивно заплащане...”, сподели пред медиите г-н Димитър Димитров, мениджър „Маркетинг и продажби” на „Боровец ризорт груп”.

Бъдещите инвестиционни планове на фирмата включват от пролетта на 2008 г. изграждане на СПА център във вилните селища за една перфектна почивка и конферентна зала с всички удобства за провеждане на бизнес срещи, семинари, фирмени обучения и събития. През лятото 2008 г. се планира изграждането на открит басейн на вилни селища „Ягода и „Малина”. В хотел „Мура” също ще бъде изграден СПА център.

Предстои всички хотели и заведения да получат сертификат за качество ISO от 01.01.2008 г., издаден от реномираната сертифицираща организация от Германия TUV. Целта на мениджърския екип е и в бъдеще да се предоставят още по-качествени услуги на туристите и да се подобри координацията между отделните звена в хотелите и заведенията.

Хотел «Мура» е разположен в самия център на Боровец, в непосредствена близост до станцията на кабинковия лифт. Разполага с 19 тройни и 47 двойни стаи. Всички стаи са с баня, телефон и телевизор, а част от тях и с тераси. Кариоке бар «Мура» е новост в хотела. Класическата романтика на планинския хотел и лоби бар «Мура» е съчетана умело със смел дизайн и динамични цветове.

Боровец ризорт груп

Хотел «Бреза» разполага с всичко необходимо, за да се превърне във любимо място за почивка – изключително уютни и напълно различни стаи (18 двойни, 5 единични и 1 тройна), пет апартамента, обзаведени с вкус и фантазия. Хотелът разполага лоби бар с интересен дизайн и ресторант, предлагащ българска традиционна кухня и камина, около която в приятна компания гостите могат да изпият чаша вино и да опитат вкусната българска кухня.

Боровец ризорт груп

На разположение на гостите през зимния сезон са ресторантите «Мура» и «Бреза», където са организирани блок-маса за закуска и вечеря. Допълнителните услуги, които хотелите предлагат включват: безплатен паркинг; Интернет клуб, сауна, плащане с кредитни карти (всички, без Mastercard); възможност за организиране на планинска езда; възможност за организиране на транспорт; възможност за организиране на различни по трудност планински разходки и турове с лицензиран планински водач.

Вилно селище «Ягода» разполага с 40 финландски тип къщички, които са особено подходящи за семейна почивка. Във всяка от тях се настаняват до 4 човека. Вилите разполагат с: просторна дневна с кът за сядане , TV интернет, телефон, двойно или две единични легла; спалня с легла на два етажа (отделена със завеса); напълно оборудван с всичко необходимо кухненски бокс; баня. Десет от къщичките имат самостоятелна сауна. Вилно селище «Малина» разполага с 28 полски тип вили, намиращи се сред вековните стволове на борова гора. Във всяка вила могат да се настанят до 6 човека. Вилите са двуетажни и разполагат с две напълно самостоятелни спални на втория етаж (с двойно и две единични легла); дневна с мека мебел и TV, едно легло; напълно оборудвана кухня и баня. Храненето на туристите в ресторант «Ягода» през зимния сезон е организирано на блок-маса.

Боровец ризорт груп

За удобство на клиентите всеки ден от 8.30 до 17.00 ч. се осигурява ски бус до лифт гондолата, а от 18.00 до 23.00 ч., по разписание от паркинга на вилно селище «Ягода» се движи минибус до всички заведения на „Боровец ризорт груп”. Допълнителните услуги включват: безплатен паркинг и интернет във всяка вила, възможност за организиране на планинска езда; възможност за организиране на различни по трудност планински разходки и турове с лицензиран планински водач и др.

През този зимен сезон туристите могат да посетят напълно обновените атрактивни заведения: ресторант-чеверме „Балкани” (”Черния овен”) предлага традиционна балканска кухня и всяка вечер жива музика, разполага с 180 места; Buzz Bar - най-посещавания нощен клуб в Боровец с DJ, който всяка вечер прави парти до ранни зори. Клубът се намира на търговската улица, между хотелите „Рила” и „Самоков” и разполага с 300 места; Кариоке „Мура” с DJ предлага парти всяка вечер, намира се в хотел „Мура” и разполага със 100 места.

Основният контингент на туристите за зима 2007/2008 е английски, но също така се очакват гости от Русия, Холандия, Белгия, Сърбия, Македония и България. Българските туристи са приоритет и през този сезон – „Боровец ризорт груп” се включи сред първите членове на асоциацията, които подкрепиха инициативата на БХРА „България – рай и за българите”.

Най-старият зимен курорт привлича туристи с напълно реновирани бази

в. Строителен пазар
брой 2, 14 януари 2008 г.
Станислава Пенева

Боровец ризорт груп

Материалът е публикуван и в рубриката "Пресата за нас"


Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.