Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
03.12.2007

Официална церемония за връчването на най-дългогодишните и престижните награди в туризма за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта


BHRA

Официална церемония за връчването
на най-дългогодишните и престижните награди в туризма за
професионални постижения в областта на хотелиерството,
ресторантьорството и мениджмънта

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация
(БХРА)

ще връчи за единадесети път в своята история

Годишните награди на БХРА за 2007

БХРА ще връчи своите eдинадесети Годишни награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта тази седмица в София. От 1996 г. БХРА избира имената на тези мениджъри и собственици в туризма, които са част от най-успешното предприемачество в туризма, на хората, реализирали най-големите инвестиции в този бизнес.

Официалната церемония по връчването на единадесетите Годишни награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за 2007 г. ще се състои в салоните на бутиков хотел „Арена ди Сердика” в София. Традиционното събитие на БХРА ще събере отново елита на туристическия бизнес заедно с десетки досегашни и нови носители на най-престижните и дългогодишни отличия в професионалната гилдия.

Спонсори на събитието:Арена ди Сердика

Хотел "Арена ди Сердика"

Арена ди Сердика” е първият петзвезден хотел от веригата FPI Hotels & Resorts и единственият в София резиденс хотел. Откритият по време на строежа му през 2004 г. и подходящо експониран археологически комплекс от римски театър от ІІ–ІІІ в. и късноантичен амфитеатър от ІІІ–ІV в. го прави уникален и атрактивен хотел, съчетаващ по удивителен начин духа на древна Сердика с всички съвременни изисквания за бизнес и релакс.

Луксозният хотел „Арена ди Сердика” е разположен в сърцето на столицата в непосредствена близост до всички държавни институции, бизнес центрове и банки, както и до културните и исторически забележителности на София. „Арена ди Сердика” предлага 64 просторни и уютни стаи и апартаменти, готови да удовлетворят напълно очакванията и на най-взискателните гости за модерен хотелски комфорт, изискан стил и елегантен лукс. Предвидени са стаи за хора с в неравностойно положение и стаи за непушачи.

За деловите гости е изграден бизнес център с 4 многофункционални конферентни зали с капацитет от 20 и 80 места. В най-голямата от тях има кабини за симултанен превод.

В хотела можете да посетите лоби бар „Terra Antica”, бистро „La Tribuna” или панорамния ресторант „La Terrazza di Serdica”, където сред стилния интериор се поднасят изискани ястия от българската и интернационална кухня, съчетани с отбрани вина.

За добра физическа форма и тонус Уелнес клуб “Арена ди Сердика” предлага фитнес зала, масажни кабинети, сауна, солариум, парна баня в стила на римските традиции. Уникална със своята атмосфера е залата за релакс, разположена сред руините на амфитеатъра.

Гостите могат да се възползват още от услугите на бутик за дрехи и подаръци, охраняем подземен гараж, 24 часа рум сървиз.Арена ди Сердика

Винарска изба „РУМЕЛИЯ”

Винарска изба “Румелия” е създадена през 2006 г. в гр. Панагюрище. Избата е оборудвана по най-съвременна модерна технология за производство на елитни червени вина, чиито стил и финес се дължат на стриктния контрол на качеството на всяка партида грозде.

Винарска изба “Румелия” е съсредоточила усилията си в разработването и предлагането на малки серии висококачествени вина. Предвижда се развитие на винен туризъм. В процес на изграждане е туристическа дегустационна, където гостите ще могат да почувстват, че винопроизводството е изкуство, виното магия, а вината на „Румелия” истинска наслада.

Винарска изба “Румелия” притежава 60 хектара собствени лозови масиви в землището на с. Смилец, което се намира в близост до гр. Панагюрище, в сърцето на плодородна Тракия.

Адрес : 4500 Панагюрище, ул. „Братя Дейкови” 4
тел. 0357 33 66, факс 0357 29 66
е_mail: r.kostov@kovex.org
www.rumelia.netJIM BEAM

JIM BEAM – ИСТИНСКИ БЪРБЪН. Since 1795.

Истинският бърбън трябва:

  • Да е произведен в САЩ;
  • Сместа за неговото производство да съдържа минимум 51% царевица;
  • Да е отлежал поне 2 години в нови, обгорени дъбови бъчви;
  • Да не се филтрира преди да отлежи;

Такъв е законът, приет от Конгреса на САЩ през 1964 г., с който бърбънът е обявен за Национално питие на Америка. И днес, повече от 210 години след като Джейкъб Бийм продал първия барел Jim Beam, всяка бутилка от най-популярния бърбън в света отговаря на тези изисквания.

Jim Beam e „истински” не само спрямо Законът в САЩ. Когато консумираме или говорим за Jim Beam, много са истинските неща, за които става дума. Открит, Силен, Истински характер – точно такъв е човекът, когото наричаме приятел. Такива са и основните характеристики на Jim Beam бърбън. Общите неща между Jim Beam и истинските приятели са много повече. Ето какво може да се чуе от приятели, които са заедно и в компанията на бутилка Jim Beam: “Work hard, play hard, party hard”, шест думи, които издават почти целия смисъл на живота. Не е задължително да пиеш Jim Beam, за да откриеш простите и безценни житейски истини... но помага.

Великолепният вкус на Jim Beam се дължи на факта, че и днес той се произвежда от същите висококачествени естествени съставки, със същите усърдни грижи и прецизно отлежаване, използвани от фамилията Бийм още в края на 18 век.

Веднъж попитали Буукър Ноу – пра-пра-пра-правнук на Джим Бийм и главен специалист по дестилация, защо все още използва вековната семейна рецепта и традиционното продължително отлежаване вместо съвременните бързи технологии за производство на алкохол. Той просто отговорил: "Защото така се прави истинският и хубав бърбън."

Интересен и истински факт е, че след бутилирането на Jim Beam, бъчвите се продават на други дестилерии по цял свят, така в много марки уиски има по капка Jim Beam бърбън.

Jim Beam е най-продаваният бърбън в света и в “Топ 10” на световните алкохолни марки. Истинският бърбън е на българския пазар благодарение на официалния вносител за страната – Максиъм България.Кока-Кола

“Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България”

“Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България” е част от Coca-Cola HBC – най-голямата компания за производство на безалкохолни напитки в Европа и бутилиращата компания с най-висока пазарна капитализация в света.

Coca-Cola HBC осъществява дейност в 28 страни, обслужвайки население от 540 млн. души. Компанията притежава 78 завода и 271 дистрибуционни центъра. За Coca-Cola HBC работят над 41 000 души. Продажбите й се равняват на 1,57 млрд. единици каси годишно. Coca-Cola HBC навлиза на българския пазар през 1992 г. Заедно с нея представителен офис открива и компанията Coca-Cola. От 1992 г. насам общо инвестициите на двете компании в България надхвърлят 400 млн. лв. За Coca-Cola HBC България работят над 1200 българи.Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.