Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
06.11.2007

Седми национален конкурс „Готвач на годината 2007” във Варна – 26 кулинарни магьосници показаха професионализъм от световна класа пред стотици зрители

Победител в най-престижният и дългогодишен български конкурс стана г-н Емил Колев от ресторант „Капитан Кук” - Пловдив


В рамките на 30-я Панаир на туризма и свободното време, който се проведе от 1 до 4 ноември 2007 г. във Варна се състоя едно дългоочаквано професионално събитие – Седмият национален конкурс „Готвач на годината 2007”. Конкурсът беше организиран от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите (ВАРХ) и Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ). Тази година в състезанието участваха 26 души от 10 български градове и туристически комплекси.

Готвач на годината 2007 Готвач на годината 2007

Съорганизатори на престижната професионална проява, която се организира в Двореца на културата и спорта бяха Варненска туристическа камара и рекламна агенция „Фил”. Събитието се проведе със съдействието на сп. НoReMag и по традиция с изключителната подкрепа на генералния спонсор „Браво” ООД. Темата на тазгодишното издание на конкурса беше „Здравословни тенденции и влиянието им върху българската национална кухня”. За първи път конкурсът във Варна беше проведен при стриктно съблюдаване на насоките и правилата на Световната асоциация на дружествата на готвачите (WACS).

Готвач на годината 2007 Готвач на годината 2007

Председател на 16-членното жури беше председателят на БАПГ г-н Андре Токев. В журито влизаха известни имена в професията, предишни носители на награди в конкурса, изявени професионалисти: заместник-председателят на БАПГ Иван Манчев, Пламен Стамов, Николай Боруков, Явор Захариев, Димитър Димитров, Румен Айдаров, Илиян Александров, Йонко Дяков, Николай Николов, Велин Великов, Елица Божинова, Димитър Баналиев, Веселин Шарков, Андрей Стоилов, Михаил Марковски и Даниела Йорданова.

Готвач на годината 2007 Готвач на годината 2007

Участниците в състезанието преминаха през два кръга: първи кръг - индивидуално участие по предварително заявена рецепта и втори кръг : „Черна Кутия”, в който участват само първите осем участници, набрали максимален брой точки. Журито обяви победителите, излъчени от финалистите, участвали във втория кръг на официална церемония на 2 ноември т.г. Награждаването пред многобройната и ентусиазирана публика събра много официални гости, участници на Панаира на туризма и свободното време и членове на БХРА от цялата страна.

Готвач на годината 2007 Готвач на годината 2007

Всички участници в конкурса получиха сертификати за участието си лично от председателя на журито Андре Токев. С аплодисменти и много подаръци от спонсорите бяха посрещнати кулинарните победители, които получиха грамотите си от организаторите и спонсорите. Наградата си за първо място „Готвач на годината” – г-н Емил Колев от ресторант „Капитан Кук” – Пловдив получи от заместник-председателя на ДАТ г-н Христо христов и председателят на БХРА – г-н Благой Рагин. На спечелилият второ място в конкурса – г-н Георги Рахнев от хотел „Астера”, кк „Златни пясъци” – Варна наградата връчиха г-н Дамян лазаров, председател на КЗП и г-н Димитър Лефтеров, председател на ВАРХ. На класираният на трето място – г-н Радослав Цветански от ресторант „Модерато” - София грамотата връчи г-н Андре Токев, председател на журито. Тримата най-добри готвачи получиха парични награди от БХРА, подаръци от „Браво” ООД, „Стъклен свят” ЕООД, едногодишен безплатен абонамент от сп. HoReMag, подаръци от Асоциацията на барманите и др.

Готвач на годината 2007 Готвач на годината 2007


КЛАСАЦИЯ

І-во място - Емил Колев

ресторант „Капитан Кук” - Пловдив

1 .Рибна селекция и севиче
2.Филе от заек с трюфел върху мус от сини домати с пармезан и селекция от горски гъби
3.Крем Сабайон с карамелизирани смокини


ІІ-ро място – Георги Рахнев

хотел „Астера”, кк „Златни пясъци” -Варна

1.Формички от бекон на шиш
2.Пълнени котлети с ябълки в сос от смокини
3.Пълнени смокини с извара


ІІІ-то място - Радослав Цветански

ресторант „Модерато” - София

1. Тартар от черноморски лефер с естрагонов сос
2.Телешки роладини с аспержи и пюре от грах
3.Десертна супа от пресни плодове и див пчелен мед

Повече информация за класирането можете да получите на сайта на Българска асоциация на професионалните готвачи: www.bapc-bg.com

© Текст и снимки: Соня Алексиева


Готвач N1 у нас Емил Колев готвел на Горбачови

Боряна Енчева

в. Черно море
5 ноември 2007г.

Черно море

Ути Бъчваров:
България става по-добра и по-вкусна страна

Боряна Петрова

в. Черно море
5 ноември 2007г.

Черно море

Крал на рибните блюда е номер едно

в. Морски Труд
5 ноември 2007г.

Морски Труд

Кулинар от варненски хотел в челната тройка на "Готвач на годината"

Росица Колева

в. Черноморие
5 ноември 2007г.

Черноморие

Топкулинари мериха черпаци във Варна

в. Черно море
3/4 ноември 2007г.

Черно море

27 майстори готвачи мериха сили в конкурс

Гергана Илиева

Черноморие

Пред погледа на Ути
Готвачи в кулинарна битка

в. Народно дело
3 ноември 2007г.

Черноморие

За първи път
В "Готвач на годината" кулинари приготвяха храна пред очите на зрителите

Росица Колева

в. Черноморие
3/4 ноември 2007г.

Черноморие

Материалът е публикуван и в рубриката "Пресата за нас"

Новини
6 ноември 2007 г.

Роял Клийн, ексклузивен представител на EVANS VANODINE – отново коректен спонсор на БХРА

Нашият асоцииран член благодари на асоциацията за партньорството по време на седмия Национален конкурс „Готвач на годината 2007”

БХРА получи специална благодарност от асоциирания член Роял Клийн - ексклузивен представител на EVANS VANODINE, един от съорганизаторите и спонсорите на седмия Национален конкурс "Готвач на годината 2007". Престижното събитие беше проведено в рамките на 30-я Панаир на туризма и свободното време във Варна в зала „Младост”, където хигиената и биозащитата на всички работни боксове беше осъществена с продукти с ТМ EVANS VANODINE.

При награждаването на заключителния етап на конкурса във Варна на тримата най-добри готвачи бяха връчени големите награди на Роял Клийн, а за всички участници в състезаниетоот представителството бяха предвидени подаръци. В писмото до БХРА, колегите от Роял Клийн - ексклузивен представител на EVANS VANODINE подчертават, че „за нас е чест да бъдем партньори на българския туристически бизнес и да съдействаме за изграждане имиджа на България като европейска туристическа дестинация, конкурентноспособна на елитните световни курорти. Защото името на Еванс гарантира качество в съответствие с европейските стандарти”.

Продуктите на „Еванс Ванодайн” са съобразени със спецификата и завишените хигиенни изисквания на хотели, болници, училища, кетъринги, производства от хранително-вкусовата промишленост. Името „Еванс Ванодайн” се свързва винаги с качеството на известните английски препарати, дезинфектанти и оборудване за професионална и индустриална хигиена. Но означава още и ръководства, програми, обучение и средства за хигиена, съобразени с HACPP, добри производствени практики и КОШ.Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.