Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
11.10.2007

Седми Национален конкурс "Готвач на годината ‘2007"


На 2 ноември 2007 г. в рамките на традиционното есенно издание на „Панаира на туризма и свободното време” във Варна ще се проведе

Седми Национален конкурс

"Готвач на годината ‘2007"Готвач на годината

организиран от

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА)

БХРА

Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите (ВАРХ)

ВАРХ

и

Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ)

ВАРХ


Съорганизатори на престижната професионална проява са:

Варненска туристическа камара

Фил

Рекламна агенция „Фил”

Фил

Със съдействието на сп. НoReMag

НoReMagТема на тазгодишното издание на конкурса:

„Здравословни тенденции и влиянието им върху българската национална кухня”

В рамките на 30-я Панаир на туризма и свободното време, който ще се проведе от 1 до 4 ноември т.г. във Варна отново ще се организира едно от най-престижните професионални събития в туризма – Седмия национален конкурс „Готвач на годината 2007”.

Националният конкурс на БХРА и ВАРХ ще се състои на 2 ноември 2007 г. във Двореца на културата и спорта – гр. Варна и за пръв път ще бъде проведен в стриктно съблюдаване на насоките и правилата на Световната асоциация на дружествата на готвачите (WACS). Участниците ще преминат през два кръга: Първи кръг - Индивидуално участие по предварително заявена рецепта. Втори кръг - „Черна Кутия”, в който ще участват само първите осем участници, набрали максимален брой точки.

Журито ще обяви победителите излъчени от финалистите, участвали във Втори кръг на официална церемония вечерта на 2 ноември т.г. вече по дългогодишна традиция пред членовете на БХРА, десетки гости, журналисти, представители на туристическия бизнес, партньори и колеги от цялата страна.

Условия за участие в Първи кръг:

Приготвя се меню от 3 ястия, включващо предястие, основно ястие и десерт /от морски продукт, месо, зеленчуци или комбинациите им, подправки по избор на участника/.

1. Всеки участник ще подсигури необходимите си продукти сам, по предварително направеното от него меню.

2. Всеки участник има право точно на два часа за приготвяне на ястията си, както следва:

10 минути за подготовка на работното място

100 минути за приготвяне на ястията

10 минути за почистване на работното място

3. Всяко едно предястие, основно и десерт, трябва да бъде приготвено от участника в две порции, поднесени в индивидуални чинии – една за журито и една за презентация на гостите.

4. Не се позволява внасянето на заготовки, ако те не са включени в предварително предоставената рецепта.

5. Всеки участник трябва да донесе със себе си необходимия набор и асортимент от инструменти и нужната му за участието и презентацията посуда.

6. Всеки участник се състезава самостоятелно по време на цялото състезание, като няма право да ползва помощници.

Условия за участие във Втори кръг – „Черна Кутия”:

1. Организаторите ще предоставят осем кутии с продукти, съдържащи абсолютно еднакъв асортимент и количество продукти, създавайки равни условия за всички участници, преминали във Втори Кръг.

2. Съдържанието на кутиите ще бъде известно единствено на организаторите и ще бъде пазено в стриктна конфиденциалност до самият момент на започване на Втори Кръг.

3. Организаторите ще предоставят отделна маса, предоставяща на участниците множество подправки и други продукти, необходими за овкусяване, украсяване и презентиране на приготвените от тях ястия.

4. Всеки участник ще разполага с един час и десет минути за приготвянето предястие и основно ястие, по две порции – по една за журито и една за публиката:

10 минути за подготовка на работното място

50 минути за приготвяне на ястията

10 минути за почистване на работното място

Критерии за оценяване на участниците в Първи и Втори кръг:

Визия, презентация и оригиналност0-20 точки
Вкус, аромат и температура на поднасяне0-20 точки
Организация на работното място и спазване на времевия диапазон0-20 точки
Подредба, презентация и сервиране на ястието0-20 точки
Подредба, презентация и сервиране на ястието0-20 точки

Максимален брой точки 560 от 7 съдии. Не се присъждат половин точки.

Награди:

80-72 точки - 1 място: награда и сертификат

71-64 точки - 2 място: награда и сертификат

63-56 точки - 3място: награда и сертификат

55-20 точки - сертификат

Награда на публиката

Награди на сп. сп. НoReMag НoReMag

Документите за участие в конкурса се изпращат на адрес: София 1000, ул. „Христо Белчев” № 20, на вниманието на г-н Иван Манчев или на ivan.manchev@bapc-bg.com За допълнителна информация и въпроси : БХРА – тел.: 02/988 05 78, Румяна Попова

Краен срок за получаване на документи - 30 октомври 2007 г. вкл.


Документи за участие в конкурса

Готвач на годината

ОФИЦИАЛНА ФОРМА ЗА РЕЦЕПТА И НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

СпонсориСАМИ – М


“САМИ – М “ЕООД

“САМИ – М “ЕООД – гр. Перник е специализирана фирма за производство на полуфабрикати от червени и бели меса Производствената дейност стартира през 1996 година в малък цех за млени меса. Постепенно дейността се разраства и септември 2003 год. е завършено строителството на модерна фабрика, съобразена и отговаряща на всички Европейски норми и стандарти. Съвременните технологии, качествени суровини и балансираните подправки правят продуктите желани на всяка трапеза и удовлетворяват най-изискания вкус. Фирмата се развива успешно, с увеличаващ се пазарен дял. За да запази тази тенденция САМИ-М създава нови и разнообразни продукти за многобройните си клиенти.

Новата серия за лято 2006г, “ Барбекю – бързо и вкусно” изключително атрактивна за заведенията за бързо хранене и кетеринг.

Предимства на нашите продукти са:

Специалната технология и панировка за печене на конвектомат и фурна,/ избягва се пърженето и използването на мазнина /.

Детската серия е съобразен с детското хранене. Технологията, подправките и енергийният баланс е съгласуван с детски диетолог.

През последните години нашите продукти са в основните менюта на големите ресторанти в почивните комплекси на Българското Черноморие. Голямото разнообразие на вкусове ги прави сред най-предпочитаните от многобройните туристи от цял свят.

Признание за работата на мениджъркият екип на “САМИ-М” са многобройните медали и отличията, получени от участията; Международен Пловдивски Панаир, Международна специализирана изложби за месо и месни продукти "Месомания" Произведено в България, Изберете Българското и др.


ПИКАНТ

Фирма „ПИКАНТ” е създадена като търговско дружество през 1998г. с основен предмет на дейност – производство и реализация на месни полуфабрикати от цели и млени меса. Производствената база се намира в град Варна и е с индустриален капацитет 1825тона/год. Отговаря на всички европейски стандарти /Първа категория според съвременни технологии и модерна западноевропейска техника/.

От 1999г. „ПИКАНТ” работи съвместно с модерната месо преработвателна фирма с търговска марка „МАЙСТОР ЦВЕТКО”. В настоящият момент „ПИКАНТ” се явява основен производител и гарант за качеството при дистрибуцията на продуктите на двете фирми.

„ПИКАНТ” е един от регионалните лидери в производството и кетъринга на млени меса и полуфабрикати по българското Черноморие. Фирмата работи по следното приоритетно правило: „Да възстановим доверието на обществото в храните и да опазим здравето на потребителя”, за което въведе системата НАССР и предстои въвеждането на ISO.

Фирмата работи успешно с търговските вериги и хотелските комплекси в региона.


nektar


„П.Б.ОПОИ”ООД

Фирма „Опой е специализирана в производството на натурални плодови концентрати и газирани напитки. Изцяло контролирания производствен, организиран според най-високите световни и европейски стандарти, гарантира най-доброто качество и микробиологична безопасност. Голямото разнообразие от вкусови разновидности ще задоволи нуждите на всеки ресторант и хотел. Соковите концентрати са опаковани в кутии за еднократна употреба от вида Bag-in-box пликче в кутия/ВІВ/.

Официален представител на соковете с марка „Опой” за Черноморието е Хранителна борса „Ричи 2000”, чиято дейност е търговия с хранителни стоки, пресни плодове и зеленчуци, замразени продукти.Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.