Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
27.07.2007

Четиризвездният „Бест Уестърн Хотел Бистра и Галина” - член на БХРА продължава благотворителната си мисия

Над 80 деца учиха и се забавляваха в „класните стаи” на седмата Лятна детска академия на едноименната фондация в Русе


Вече седма поредна година продължава традицията на фондация „Бистра и Галина” да организира и финансира Лятна детска академия с различни „класни стаи”, където учениците да разнообразяват своята ваканция. Над 80 ученици - отличници от Русе отново се събраха през месец юли в четиризвездния „Бест Уестърн Хотел Бистра и Галина”, за да се забавляват и научат нещо ново в „класните стаи” - „Занимателна психология”, „Рекламен дизайн”, „Начално програмиране”, „Иконопис”, „Колаж”, „У-шу”, „Радиожурналистика” и „Фолклорни танци”.

БХРАБХРА

В рамките на десетдневното обучение в благотворителната изява на много преподаватели - известни специалисти, художници, архитекти, радиожурналисти и др., участва и доц. д-р Соня Алексиева от Нов български университет, член на УС на БХРА. Тя изнесе пред учениците от всички класни стаи лекции по културен туризъм с презентация за най-известните културно-исторически обекти в България и награди учениците, които показаха най-много познания за историята и културата на Русе.

БХРАБХРА

Както всяка година и тази, учениците от академията имаха екскурзия и пътуваха до интересни обекти – този път във Варна и Балчик. С много желание участниците подготвиха своя заключителен концерт, на който показаха на многобройните гости, родители и приятели какво са научили по време на заниманията си в избраните класни стаи. Концертът на седмата Лятна детска академия се организира с любезното съдействие на Община Русе и с помощта на преподавателите и екипа на фондация „Бистра и Галина”. Във фоайето на общината бяха изложени част от колажите, иконите и рисунките на учениците. В продължение на два часа гостите аплодираха богатата програма, която включваше представяне на отделните класни стаи, много изпълнения и танци на учениците.

БХРАБХРА

Фондацията е създадена през 1998 г. от собствениците на хотела - семейство Здравка и Страшимир Бърдарови и е една от първите в България, която организира подобна Лятна детска академия. Каузата на фондацията и нейния екип вече години наред е да реализира и подпомага различни творчески и социални проекти, свързани със здравето и творческите постижения на русенските деца, ученици и студенти, да инвестира в различни инициативи, свързани с културно-историческото наследство на Русе.

Всички присъстващи на заключителни концерт на Лятната детска академия-2007 почетоха паметта на създателя на фондация „Бистра и Галина” г-н Страшимир Бърдаров, дългогодишен член на УС на БХРА и благодариха на неговата съпруга – г-жа Здравка Бърдарова и екипа на фондацията за отличната организация на академията.

БХРАКаталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.