Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
29.06.2007

Поморие - „Столица на балнеотуризма”

Туристическите асоциации ще подпомагат развитието на общините с балнеологичен ресурс


На официална церемония на 22.06.2007г. град Поморие беше отличен със званието „Столица на балнеотуризма”. Отличието – грамота и плакет - беше връчено на кмета на града г-н Петър Златанов в новия петзвезден „Балнеохотел Поморие”, който е съвместен проект на общината и на „Петрол холдинг” АД от г-н Благой Рагин – председател на БХРА и д-р Силвия Паскалева – член на УС на БАБ.

Поморие

Специален гост на церемонията беше генералният консул на Руската федерация във Варна Анатолий Щелкунов. На събитието присъстваха гости балнеолози от цяла България, както и народният представител Юсеин Джамир, Янка Кюркчиева – парламентарен секретар на Министерство на здравеопазването, Мария Иванова от Държавната агенция по туризъм.

Поморие – столица на балнеотуризма е идея, по която се работи от години. Още със създаването на БАБ през 2000г. по инициатива на тогавашния кмет г-н Трухчев, една от идеите на асоциацията беше да подпомагат развитието на общините с балнеологичен ресурс. Благодарение на общите ни усилия стана възможно Поморие да се превърне не само в прекрасен морски курорт, но и в балнеологичен център известен не само у нас, но и в Европа.

В инициативния комитет влизат община Поморие, Българската асоциация по балнеотуризъм, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Балканския алианс на хотелиерските асоциации, българо-австрийското дружество „Ферател България”.

„Сега предстои най-трудното – градът да затвърди своя имидж на «Столица на балнеотуризма»” – каза председателят на БХРА г-н Благой Рагин пред десетките гости, партньори и хотелиери.29 юни 2007 г.

Отново Фестивал на сватбените ритуали в Асеновград

Община Асеновград, БХРА и АХРА продължават заедно популяризирането на Родопската Света гора

Поморие

По инициатива на БХРА вече втора година на Еньовден на пресконференция на Община Асеноград се представи пред членове на асоциацията от страната, медии и партньори популярния Фестивал на сватбените ритуали, който се организира от общината. Участниците в събитието наблюдаваха и уникалния обичай „Калиница”, характерен само за този край на България в деня на рождението на Св. Йоан Предтеча.

Поморие

За втора поредна година в големия празник се включва Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите в Асеновград (АХРА) и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), които заедно с многобройните гости - представители на туристическия бизнес от страната, ДАТ и медиите, подкрепят популяризирането на уникалното културно-историческо наслдество на града и региона.

Поморие

Тази година специални гости за събитието бяха много представители на БХРА от страната: Благой Рагин, председател на БХРА, Нико Заричинов – председател на ТурКлуб „РеМарк”; Галя Тодорова – заместник-председател на ВАРХ; Румен Калайджиев, председател на Благоевградската секция на асоциацията; Соня Алексиева – член на УС на БХРА; Атанас Христов, председател на АХРА. Сред гостите бяха директор дирекция „Национална туристическа политика” на ДАТ – Кремена недялкова, г-н Благовест Лефтеров – заместник-председател на БАТА и др. На пресконференцията кметът Кирил Трендафилов, представи развитието на туризма в общината и региона и идеите за включването на уникалния народен обичай в туристическите дестинации на Асеновград, където в момента се разработва общински проект за културен туризъм.

Поморие

По предложение на БХРА на 23 юни 2007 г., в рамките на пресконференцията, кметът на града – г-н Кирил Трендафилов за първи път връчи наградата за най-добра журналистическа публикация от миналогодишния журналистически рейд, посветена на Фестивала на сватбените ритуали и на обичая „Калиница”. Специалният плакет на кмета получи журналистката от сп. „Одисей” Катя Петрова.

Поморие

Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите в Асеновград (АХРА) е учредена през 2003 г. от 31 собственици и наематели на туристически обекти. В момента наброява десетки членове и е сред най-големите и най-активните регионални секции на БХРА. Сред основните цели покоито работи вече четвърта година са да защитава и отстоява интересите на своите членове, свързани с развитие на търговската им дейност, като организира, координира и поощрява розвитието на хотелиерството и ресторантьорството в региона на общината; да работи за интересите на своите членове, свързани с осигуряване на информация и специализирана помощ; да следи за спазване на професионалната етика и принципите на лоялна конкуренция между членовете и др.

Поморие

Вечерта в „Синята къща” в града от името на ТурКлуб „РеМарк” Даря Заричинова представи пред медиите и гостите новото издание на каталога за Асеновград, посветен на бизнеса и туризма. Спонсори на събитието бяха Община Асеновград, ресторант „Амбелино”, Винпром „Асеновград” и водка PRIME.

ПомориеКаталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.