Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
05.06.2007

БХРА поздрави колегите си от Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите (ВАРХ) и Варненската туристическа камара (ВТК) за успешното приключване на проекта за обучението и квалификацията на кадрите

БХРА поздрави колегите си от Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите (ВАРХ) и Варненската туристическа камара (ВТК) за успешното приключване на проекта за обучението и квалификацията на кадрите


В края на месец май т.г. в Двореца на спорта и културата във Варна се състоя заключителната сесия на проекта „Повишаване конкурентоспособността на фирми от туристическата индустрия в СИРП чрез програми за обучение и консултации на ключов управленски персонал". Той се изпълнява с финансовата помощ на Европейския съюз и Република България, Програма ФАР, Project BG2003/004-937.11.03: Pilot Integrated Investment Scheme for Regional Development Actions (North-East Planning Region), Bulgaria. Бенефициент и изпълнител на проекта, стартирал през януари 2006 г. е Варненската асоциация на ресторатнтьорите и хотелиерите (ВАРХ). Партньор по проекта е Варненската туристическа камара (ВТК).

квалификацията на кадрите

На събитието с участието на много колеги и партньори на БХРА от Варна и региона присъстваха г-н Димитър Лефтеров, председател на ВАРХ – бенефициент по проекта; доц. д-р Марин Нешков, председател на ВТК - партньор по проекта; доц. д-р Светла Ракаджийска, мениджър на проекта; д-р Влади Златев – консултант и лектор по проекта; д-р Стоян Маринов – координатор „информационни системи” и член на УС на ВТК; организаторите и координаторите на заключителната сесия Юлиян Бонев и Лидия Иванова и др.

квалификацията на кадрите

Да участвуват в заключителната сесия бяха поканени участниците в образователните програми и интензивни курсове, лекторите на курсове от образователните програми, участниците в индивидуални творчески проекти, представители на общински съвети (завеждащи дейности свързани с туризма) от 6-те водещи общини на СУРП, представители на неправителствени организации и браншови институции с отношение към туризма и предпроемачеството от СИРП, както и представители на медиите.

квалификацията на кадрите

В зала „Палас Прес” в Двореца на спорта и културата, заключителната сесия беше открита от доц. Д-р Светла Ракаджийска - мениджър на проекта, а модераторът - д-р Влади Златев представи резултатите по индивидуални творчески проекти, разработвани в рамките на общия проект на ВАРХ/ФАР. Обобщение на резултатите направиха д-р Стоян Маринов и Юлиян Бонев, а грамотите на участвувалите в проекта връчи Димитър Лефтеров, председател на ВАРХ.

квалификацията на кадрите

В обучението взеха участие над 130 представители на туристическата индустрия от Варна и СИРП. На заключителната сесия бяха представени 15 индивидуални проекта по теми представляващи интерес както за участниците в курсовете и програмите на проекта, така и за всички мениджъри и експерти от туристическата индустрия на България. Голяма част от индивидуалните проекти са вече интегрирани в общия списък на проекти, залегнали в „Програмата за устойчиво развитие на туризма в община Варна през 2007-2013”, за която се направи съобщение по време на заключителната сесия на 28 май 2007.

квалификацията на кадрите

Проектът е фокусиран върху създаването и развитието на лидери, които да познават и прилагат международните знания и умения при управление на туристически фирми и бизнеси. Такива са предизвикателствата и изискванията към собствениците и мениджърите на съществуващите или новосъздадените малки и средни предприятия от туристическата индустрия в СИРП.

квалификацията на кадрите

На основата на най-прогресивни образователни методи и програми за обучение, участниците в проекта участваха в интензивни аудиторни занимания, управленски дискусии и симулационни игри, разработваха колективни и индивидуални проекти, директно свързани с теми и дейности от действителната бизнес практика в страната и индустрията. За лектори по отделните курсове на проекта бяха привлечени утвърдени професионалисти от страната и чужбина.

квалификацията на кадрите

В поздравително писмо до ВАРХ и ВТК, от името на УС на БХРА председателят на асоциацията Благой Рагин поздрави колегите си със заключителната сесия на проекта на ВАРХ по Програма ФАР: BG 2003/004.937.11.03-01-27 "Повишаване конкурентоспособността на фирми от туристическата индустрия в СИРП чрез програми за обучение и консултации на ключов управленски персонал".

„За нас е удоволствие да изразим съпричастието си към успеха на колегите от Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите – ВАРХ и Варненската туристическа камара – ВТК, които реализираха професионално още един проект в една от най-важните и проблемни области на български туризъм – обучението и квалификацията на кадрите. Вашият проект по Програма ФАР, реализиран на територията на Варна, доказва не само целесъобразното усвояване на средства от ЕС, но и ползата от реалните инвестиции, направени в обучението на туристическите кадри”, се подчертава в поздравителното писмо на БХРА до организаторите и участниците в проекта.

Черноморие, 29 май 2007 г.
Росица Колева

квалификацията на кадрите

Морски Труд Варна
29 май 2007 г.

квалификацията на кадрите

Позвънете, 29 май 2007 г.
Даниел Николов

квалификацията на кадрите

24 часа, 29 май 2007 г.
Даринка Илиева

квалификацията на кадрите

Mатериалите са публикувани и в рубриката "Пресaта за нас"Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.