Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
23.05.2007

Още едно признание за българското вино TODOROFF от САЩ

Голямата новина за асоциирания член на БХРА съвпадна с церемонията по награждаване на победителите от IV-тия Национален конкурс за художествени произведения „Галерия TODOROFF”


Todoroff

Вино Мавруд Todoroff Gallery, реколта 2005 за втора година е единственото българско вино в годишната класация ТОП 100 препоръчвани нови реколти от престижното американско издание Wine&Spirits. Виното попада в класацията след сляпа дегустация на финално допуснатите 287 вина от цял свят.

Голямата новина за поредното признание на TODOROFF съвпадна с традиционната церемония със запазено място в годишния календар на известната винарска изба, асоцииран член на БХРА. На 21 май 2007 г. в столичната зала "България" се състоя тържествената церемония по връчване на наградите от IV-тия Национален конкурс за художествени произведения "Галерия TODOROFF". Конкурсът се провежда за четвърта поредна година с любезното съдействие на Съюза на българските художници и Националната художествена академия.

Присъдените награди бяха в три категории: "Живопис", "Скулптура" и специална награда TODOROFF 2007. В раздел "Скулптура" г-н Иван Тодоров връчи наградата на Нели Христова, за керамиката "Дионис"; проф. Тома Върбанов, декан на факултет "Изящни изкуства" в НХА, награди победителя в категорията "Живопис" - Иван Гонгалов, който спечели със забележителното платно "Дионисиеви празници". Специалната награда TODOROFF 2007, бе връчена от проф. Стефан Данаилов, министър на културата - на Румяна Русинова за емблематичната бронзова пластика "Плодородие".

Откритата на 16 май т.г. в галерията на зала "България" изложба с допуснатите до финал 48 творби, може да бъде видяна до 27 май т.г. вкл. от почитателите на изкуството и от членовете на БХРА. "Конкурсът узрява!" е единодушното мнение на членовете на журито, известни творци и личности в областта на изобразителното изкуство. "Инициативата на тема "Философията на виното и живота", която подехме преди близо четири години, е реверанс към българските творци и призив към нацията за по-хармонично и благородно общуване", заяви на официалната церемония Иван Тодоров от винарска изба TODOROFF.

Гостите и приятелите на винарска изба TODOROFF се насладиха на елегантен класически концерт в изпълнение на "Софийски солисти" с диригент Пламен Джуров и стипендиантите на Фонд "Галерия на българските таланти" за учебната 2006/2007: Христо Стойнов, бас, Кремена Ганчева - мецосопран, Цветина Панайотова - цигулка и Маргарита Илиева - пиано. Фондът, който има за цел да открива и насърчава млади таланти в областта на изкуството и културата се финансира от суми, заделени от продажбите на специалната партида вина Галерия TODOROFF. От всяка продадена бутилка един лев влиза в бюджета на фонда.

УС на БХРА честити на винарска изба TODOROFF новото презнание в годишната класация ТОП 100 препоръчвани нови реколти от американско издание Wine&Spirits! И пожелава на Иван и Петя Тодорови и техния невероятен екип здраве, добра реколта, много успехи в бизнеса и в дарителството за Фонд "Галерия на българските таланти"!Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.