Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
07.05.2007

Успешни работни срещи по учредяването на най-новата регионална секция на БХРА в Кюстендил – „зеленият град” или „мястото, докоснато от боговете”

УС на БХРА, много журналисти и колеги гостуваха в петзвездния „Стримон Spa Клуб”, носител на Годишната награда на асоциацията за СПА хотел на 2006 година


В края на месец април т.г. една дългоподготвяна и очаквана инициатива на БХРА стана факт - в Кюстендил се състояха първите работни срещи по учредяването на най-новата секция на асоциацията. За участие в събитието в града пристигнаха членовете на УС на БХРА - Благой Рагин - председател, Катя Тодорова - заместник-председател, Павел Найденов - заместник-председател, Иван Макрелов - заместник-председател, членовете Иван Александров, Галя Тодорова, Иван Пачаджиев, Стоян Лазаров - председател на Контролния съвет. Сред гостите бяха много журналисти от София и Кюстендил, хотелиери и ресторантьори от страната и др.

Стримон  Spa КлубСтримон  Spa Клуб

По инициатива на г-н Валентин Александров - управител на "Стримон клуб" ООД и неговите колеги: Антон Боянов - "Пауталия Турс", Емил Наков - ресторант "Вилата на генерала", Петър Славов - хотел-ресторант "Чешмето", Диана и Иво Веждарски - ирландски пъб "Дъблин" и др., бяха обсъдени състоянието на туризма в Кюстендил, проблемите на Spa туризма и възможностите за неговото успешно развитие. Древната история и красивата природа на Кюстендил, лековите минерални извори и мекият климат, превръщат с всеки изминал ден града на Ильо войвода и Румена войвода в привлекателен Spa курорт. Легендите с имена на императори и културно-историческото наследство на града превръщат някогашната Пауталия в град, който може да печели от уникалното си минало и вълшебната минерална вода.

Стримон  Spa КлубСтримон  Spa Клуб

Как регионалната секция на БХРА да подпомогне развитието на туризма в Кюстендил; как да популяризира името на древния град като Spa курорт с голямо бъдеще; как да се менижира по-добре от следващите поколения нови кадри туризма тук; как да се работи по-ефективно с администрацията; как конкуренцията да стимулира по-успешно развитието на всеки нов туристически обект...Това бяха само малка част от темите, които дискутираха дълго и откровено членовете на БХРА с колегите си от Кюстендил.

Стримон  Spa КлубСтримон  Spa Клуб

На официалната вечеря в ресторанта на "Стримон Spa Клуб" присъстваха д-р Людмил Стоянов - кмет на Кюстендил, Валентин Дебочички - член на УС на Съвета по туризъм и директор на Регионалния исторически музей и десетки гости, дошли да поздравят г-жа Теодора Георгийска-Александрова - генерален мениджър на хотела и г-н Валентин Александров - управител на "Стримон клуб" ООД и послучай отбелязването на първата годишнина от откриването на хотела. Председателят на БХРА г-н Рагин и кмета на града д-р Стоянов поздравиха още веднъж собствениците с удостояването им с Годишната награда на БХРА за СПА хотел на 2006 година и връчиха пред колегите им от града и целия екип на "Стримон Spa Клуб" престижната награда.

Стримон  Spa КлубСтримон  Spa Клуб

Уникалният комплекс предлага 69 луксозни стаи, четири апартамента и два мезонета. Една от отличителните черти на "Стримон Spa Клуб" са копията на картини от Ермитажа, които може да се видят навсякъде. Реконструирането на сградата на хотела, строена през 1955-1960 г. започва септември 2004 г. и завършва през април 2006 г. Архитектурната й визия е своеобразна реплика към майстор Алексий - прочутият строител и на Рилския манастир. Фирмата инвеститор - "Стримон Клуб" ООД - Кюстендил осигурява над 110 работни места. Днес първият луксозен Spa комплекс в града работи на клубен принцип, като за редовните му гости цените на всички услуги са преференциални.

Стримон  Spa КлубСтримон  Spa Клуб

На разположение на гостите на хотела е цялостна верига за резервации, бизнес, пътувания и търговски услуги. Spa центърът е разположен на площ от 1 100 кв. м със закрит басейн с детска секция и 18 помещения за процедури. Сред най-интересните предложения за гостите са: ритуала "Стримон" при посрещане в римската баня, ваната на Клеопатра, източноазиатската техника Аюрведа съчетаваща масаж, тантра, йога и медитация и др. Минералната вода, използвана в процедурите притежава следните характеристики: висок капацитет - 33л/сек; тя е хипертермална +73 oС; обогатена е с въглеводород-сулфат натрий, силиций, серен сулфид водород и алкална среда pH 9.15. Към нейните качества се причислява изключителната ефикасност при лечение на мъжки и дамски стерилитет, нарушения в опорно-двигателната система, травма-ортопедични и неврологични заболявания.

Само броени месеци след отварянето си петзвездният "Стримон Spa Клуб" вече притежава две престижни награди: Годишната награда на БХРА за СПА хотел на 2006 година и International Award for Tourism, Hotel and Catering Industry - New Millenium Award 2007 - Golden Trophy. Наградите получиха през 2006 г. и през 2007 г. лично двама от собствениците г-жа Теодора Георгийска-Александрова - генерален мениджър на хотела и г-н Валентин Александров - управител на "Стримон клуб" ООД.

Славяна Манолова
(в. Седмичен Труд)

Две награди за година получи бизнес семейство

Седмичен Труд

Оля Стоянова
(в. Дневник)

Кюстендил преди черешите

Дневник

Дневник

Станислава Пенева
(в. Строителен пазар)

БХРА вече е официално в Кюстендил

Строителен пазар

Станислава Пенева
(в. Строителен пазар)

В. Александров: "Стремежът за бързи печалби доведе до бетониране на българските курорти, а оттам и до спадане на класата на туристите"

Строителен пазар

Румяна Димитрова
18 май 2007 г.

Кюстендил

Кюстендил със заявка за СПА дестинация и СПА академия

Катя Петрова
сп. Одисей
(брой 6, юни 2007 г.)

Одисей

Mатериалите са публикувани и в рубриката "Пресaта за нас"Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.