Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
19.11.2006

БХРА откри най-новия „Парк Хотел Дряново”

Комплексът в центъра на града предлага 64 двойни стаи и 8 апартамента - залага на бизнес и културен туризъм


На 11 ноември т.г. БХРА откри най-новия хотел в страната - "Парк Хотел Дряново". На официалното събитие присъстваха над 200 души гости на сем. Ани и Георги Вълеви и екипа на хотела от цялата страна. Инвеститорите - Георги Вълев, председател на секцията на асоциацията във Велико Търново и неговия партньор в новия обект - Кънчо Косев от Дряново, откриха хотела с водосвет за здраве и неговите гости и екипа му бяха благословени за здраве и успехи в името на българския туризъм.

Etara

Гостите на събитието бяха членовете на УС на БХРА: Благой Рагин - председател, Катя Тодорова - заместник-председател, Елена Иванова - заместник-председател, Тодор Янакиев, Страшимир Бърдаров, Иван Александров, Атанас Христов, Галина Тодорова, Соня Алексиева и др. На официалното откриване инвеститорите бяха поздравени лично от заместник-министъра на отбраната г-н Спас Панчев, на кмета на Дряново г-н Даниел Данков, от председателя на Общинския съвет - Цветан Йорданов, от заместник-кмета на Велико Търново г-н Данчо Грозданов, от директора на Дирекция "Музеи, галерии и изобразителни изкуства" на Министерството на културата г-н Румян Ганчев.

Etara

Успех и много туристи пожелаха на домакините още председателя на БХРА - Благой Рагин, от главния секретар на Съюза на туристическата индустрия в България - г-н Иво Маринов, от изпълнителния директор на РТА "Стара планина" - г-жа Силвия Хинкова, от председателя на СПА асоциацията - г-н Станимир Станков, много членове на БХРА от страната и др. Сред десетките гости, партньори и колеги дошли да поздравят сем. Вълеви и екипа на хотела с много цветя и подаръци, бяха туроператори и журналисти от националните и регионалните медии.

Etara

"Всички ние виждаме как идеите един патриот като Георги Вълев стават реалност пред очите ни: след хотел "Царевец" - уникалния хотел срещу хълма "Царевец", след хотел "Премиер" - спонсор на първата Националната борса "Културен туризъм" на БХРА и Община В. Търново, след "Извора" - пример за запазване на българските традиции в архитектурата, фолклора и националната кухня, идва и най-новия - "Парк Хотел Дряново", който от входа още посреща гостите си с уникални стари снимки на някогашно Дряново и неговото културно-историческо минало...Щастливи сме, че този патриот инвестира в българския туризъм и че този човек е член на БХРА и председател на нейната регионална секция във Велико Търново." - с тези думи Соня Алексиева, член на УС и PR на БХРА откри официалното събитие.

Etara

От името на инвеститорите и сем. Вълеви, Георги Вълев благодари за вниманието и разказа за идеите и плановете, залегнали в развитието на най-новия хотел в града. Най-новият туристически обект се намира в центъра на Дряново. С качеството на обслужване, стандарта и атмосферата си, хотелът е подходящо място за бизнес мероприятия и отмора. Хотелът разполага с 64 двойни стаи и 8 апартамента. Стаите и апартаментите са оборудвани със собствен санитарен възел, климатик, кабелна телевизия, телефон, мини-бар. Предлагат се рум-сървиз, пране и гладене, рент-а-кар, туристическа информация, копирни и факс услуги. Хотелът разполага с паркинг в непосредствена близост до сградата.

Etara

В ресторанта на хотела, разполагащ с 120 места, може да се насладите на богато разнообразие от национални и световни специалитети и отбрани напитки. "Парк Хотел Дряново" предлага перфектни условия за бизнес мероприятия. Разполага с конферентна зала с 100 места и заседателна зала с 50 места, съвременно оборудвани за пресконференции, фирмени събития и презентации. За Новогодишните празници новият хотел вече е напълно ангажиран за гости от цялата страна.

Etara

Сред плановете на инвеститорите на най-новия хотел в града е предлагането не само на условия за бизнес туризъм, но и на разнообразни културно-исторически турове в богатия на древна история и културни богатства регион. Десетките музеи, манастири, крепости, етнографски обекти и др. наоколо превръщат и този нов хотел в изходен пункт за уникални маршрути и преходи.

Дряново се намира на 24 км от средновековната българска столица Велико Търново, на 22 км от Габрово и етнографските му комплекси, , на 17 км от Трявна с възрожденските архитектурни ансамбли и на 34 км от Севлиево, стария Хоталич. В района около Дряново са открити едни от най-старите следи на живот на Балканския полуостров /100000 - 10000 г.пр.н.е./ - в пещерата "Бачо Киро". От времето на Второто българско царство са останките на средновековните крепости "Градът", "Боруна" и "Липово градище", възлови звена за отбрана на българската столица Търновград.

Etara

Средновековната обител "Св.Архангел Михаил" е основана по времето на цар Калоян, след пренасяне на мощите на св. Михаил Войн от Потука в Търновград (1197-1207 г.). Процесията нощува край р. Дряновска под "Градът" и по християнските канони на свещеното място се издига манастир. През вековете Дряновският манастир е средище на българската просвета и култура. Манастирът играе основна роля в подготовката на Априлското възстание и се намира се на 5 км югозападно от гр. Дряново.

Първото споменаване на името Дряново в исторически документ е от 1470 г., но близо до сегашния град е съществувало селище от ХІ - ХІІ век. Векове дряновци са пазачи на средностаропланинските проходи и пътища през Тревненския Балкан, като за дейността си по поддръжката на комуникациите те получават от османската власт привилегии и специален данъчен статут. Възрожденско Дряново (XVIII - XIX в.) географски и икономически принадлежи към българските провинции, в които най-рано и категорично проникват модерните европейски обществено-политически и културни идеи.

Дряново е известно като родно място на талантливи строители, наемани да работят на значими държавни обекти и в чужбина. Достоен ученик на прочутите майстори и носител на строителните им традиции е Колю Фичето (1800-1881), творецът на класическата българска архитектура. Съвременно Дряново пази вековните си традиции и културно-историческото си наследство и продължава да се развива като административен, стопански и просветно-културен център.Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.