Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
12.06.2017

Курортен комплекс „Златни пясъци“ чества своята 60-та годишнина

На празненствата бяха поканени над 300 бивши и настоящи служители, някои от които работили в комплекса от 60-те години на миналия век, собственици на хотели, туроператори, представители на държавната и общинската власт, чуждестранни гости на комплекса.


Първият хотел в курорт „Златни пясъци“ е открит през юни 1957-ма г. и това поставя началото на „Перлата на българското Черноморие“, но историята се връща доста назад във времето, когато през 1915 г. братя Шкорпил предлагат в местността „Узун Кум /Дългият пясък/“ да се построи санаториум. Тогава идеята не се осъществява, но през 1924 г. Карел Шкорпил успява да убеди комисията на “Морски сговор”, чийто председател е Петър Стоянов - кмет на Варна, че  „Узун Кум“ е най-подходящото място за детска колония. Пред комисията Карел Шкорпил се навежда, грабва шепа пясък и казва: “Вижте колко чист и жълт е пясъкът. Та това е “златен пясък”.

На 8 юни тази година, честванията по случай 60-та годишнина на к.к. „Златни пясъци“ започнаха с изложба на големи платна, поставени на триножници във фоайето на емблематичния за комплекса хотел „Интернационал“, включваща 60 снимки от миналото и настоящето на курорта.

Областният управител на Варненска област, Стоян Пасев се срещна с представители на най-големите международни туроператори – TUI, DER Touristik, Thomas Cook,Alltours, Schauinsland, Anex Tour, Coral Travel, Pegas Touristik, Intourist.

След това бе проведена Юбилейна работна среща на тема: "Перспективи за развитието на к.к. Златни пясъци“, на която присъстваха над 120 представители на собствениците на хотели на к.к. „Златни пясъци“, туроператори и турагенти. Много интересни и полезни изказвания направиха – Министъра на туризма – Николина Ангелкова, зам. министъра на МРРБ – Деница Николова, съветника по туризма към МС – Георги Николчев, Кмета на Община Варна – Иван Портних, Областния управител – Стоян Пасев, Кмета на Община Аксаково и Председател на Асоциацията на българските черноморски общини – Атанас Стоилов, Директора на Областна дирекция на МВР гр. Варна - старши комисар Даниел Пашов, Ивайло Чеварганов – изпълнителен директор на „Златни пясъци“ АД и др.

На пресконференцията с участието на журналисти от чужди и български медии бе представена концепцията за развитието на туризма в България и в частност на региона.

Последва изискан коктейл, на който бяха поканени над 300 бивши и настоящи служители на комплекса. Доайените в изграждане и утвърждаване имиджа на к.к. „Златни пясъци“ бяха наградени със специални юбилейни грамоти лично от Министъра на туризма, от Областния управител и от Кмета на град Варна, като работещия от 1964 год. в комплекса Коста Милчев, бе отличен със специална награда от Министерството на туризма. Домакините от хотел „Интернационал“ бяха подготвили изискани гурме предизвикателства, а за доброто настроение се погрижиха виртуозите от „Акага“. Елегантното водене на всички събития от страна на Гергана Стоянова бе оценено от всички присъстващи.

Тържествата завършиха с 10-минутна заря от плажа и с много мили спомени на всички, които се срещнаха след толкова много години.

С пожелания за още много успешни сезони приключи честването на 60-та годишнина на к.к. “Златни пясъци“, но и с анонс за продължаване на празненствата през целия текущ летен 2017-та.Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
19.09.2017
Покана за участие в Международното туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона“ в гр. Смолян
04.09.2017
Покана за Общо събрание на членовете на БХРА
10.08.2017
Банско радва хилядите свои гости с интересни летни оферти и културни събития
12.06.2017
Курортен комплекс „Златни пясъци“ чества своята 60-та годишнина
06.06.2017
Дръж се, земьо, българите танцуват
30.05.2017
Златибор привлича туристи с красива природа, атракции, кулинарни специалитети и весели празници
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.