Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
10.05.2017

Над 7 000 души от цял свят посетиха Дефиле „Вино и гурме“ през изминалия уикенд


При изключително голям интерес премина тазгодишното издание на фестивала Дефиле „Вино и гурме“ в Пловдив. Дегустациите на вино и кулинарни специалитети се проведоха в емблематичните къщи на Стария град по традиция през първия уикенд на месец май. Въпреки лошото време Дефилето регистрира рекорден брой участници – над 7000 души, които са посетили събитието за 2 дни. Организирани групи чуждестранни туристи от САЩ, Франция, Англия, Холандия, Гърция, Турция, Китай и др., както и българи от цялата страна се включиха в дегустациите на 12 водещи кулинари и 19 винопроизводители от цялата страна.

Събитието успешно наложи и популяризира културата на съчетаване на вино и храна, като на тазгодишното издание огромният интерес бе към гурме изкушенията на водещите Шеф готвачи от Пловдив и региона, които създадоха специално за „Вино и гурме“ над 300 кулинарни комбинации с 50 от представените вина.

Всички участници и посетители бяха изключително доволни от възможността да се включат в Дефиле „Вино и гурме“ 2017  и очакват отново да посетят Стария град през ноември на „Дефиле на младото вино“. 

Посетителите проявиха най-голям интерес към вината на РОУЗ КЬОШЕ, следвани от  МЕЛВИНО и ВИ САНТА МАРИЯ. На 6 май на специална гала вечеря в ресторант Филипополис комисията от водещи специалисти  обяви и награди най-умелите съчетания на вино и храна.

Международното жури от експерти бе изключително затруднено да отличи победители поради високото ниво на всички представени комбинации. Затова бяха дадени две І - ви места: 

· РОЗЕ ТОДОРОВ 2016 в комбинация с бонбон от три вида сирена, изготвен от РЕСТОРАНТ ФИЛИПОПОЛИС

· ШАРДОНЕ БАРЕЛ ФЕРМЕНТИД 2016 ВИ СТРАЦИН, комбинирано с домашно краве сирене със сладко от смокини, произведение на РЕСТОРАНТ ФОТОКЛУБ.

Председателят на комисията проф. Й.Алексиева отбеляза изключително високото ниво на представяне тази година на всички участници и най-вече на ресторантьорите и кетъринг фирмите. Това бе причината да бъдат присъдени четири ІІ-ри и три ІІІ-ти места.

Фестивал Дефиле „Вино и гурме“ е запазена търговска марка, регистрирана от Съвета по туризъм на град Пловдив, за организиране и провеждане на дегустации на българско вино и кухня рамките на месец май в различни къщи в Старинен Пловдив. Дефиле „Вино и гурме“ цели да популяризира неповторимостта на Стария град и забележителностите на Пловдив, добрите качества на българското вино и храна, да привлече повече туристи и гости на града и страната. В уютната атмосфера на възрожденските къщи на Стария град на Пловдив, гостите на фестивала имат възможност да дегустират съчетанията на вина и кухня на производители от различни райони на страната.

Дефиле „Вино и гурме“ се организира от Съвет по туризъм - Пловдив и Община Пловдив в активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив”, Университет по хранителни технологии – Пловдив,  ОП „Туризъм”- Пловдив,  професионални гимназии и висшите учебни заведения, кетеринг-фирми, и всички участници във винения бизнес, както и институциите свързани с културата и изкуството в града. Официални спонсори на Третото издание на фестивала бяха: „Актуал Индъстрис” ООД „Техно Акташ” АД, „Димитър Маджаров“ ЕООД, Кривицки и СИЕ и Вода Клисура.

 Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.