Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
04.03.2014

Чудесата - урок за политиците

в-к „Стандарт”, 1 Март 2014


Ще направим филм за балканските забележителности, обещаха медии и бизнесмени

Кампанията "Чудесата на Балканите", която се провежда по идея на в. "Стандарт", е един голям урок за всички политици. Тя е пример за обединение. Това заяви при старта на инициативата в Белград Бисера Хотич, зам.-министър на туризма на Босна и Херцеговина. 
Каузата събра и накара да работят заедно представителите на бизнеса и медиите в 7 държави на Балканите, допълни Хотич. 
Общи маршрути с природните забележителности на България, Македония, Сърбия, Косово, Албания, Босна и Херцеговина и Черна гора ще бъдат направени до края на годината. Старт на кампанията даде в сръбската столица Белград главният редактор на в. "Стандарт" Славка Бозукова заедно с представителите на Балканския алианс на хотелиерските асоциации (БАХА). По примера на вота в "Чудесата на България" всяка от 7-те държави ще излъчи с гласуване от 3 до 5 природни феномена. Те ще бъдат включени в туристически пакети. 
За първи път от десетилетия Балканите ще работят за обща кауза и няма да правят от историята културна война, обясни почетният пожизнен председател на БАХА Благой Рагин.
Балкани от турски означава кръв и мед, столетия сме проливали кръв, време е да опитаме меда, каза г-жа Бозукова. Силни сме, когато сме заедно, допълни председателят на БАХА Дончо Таневски.
Бисера Хотич покани участниците в кампанията на 8 май в Сараево за следващата стъпка по инициативата "Чудесата на Балканите". Тогава там се провежда международна туристическа борса.
Освен в Босна и Херцеговина кампанията ще бъде презентирана и в Котор (Черна гора), Тирана (Албания) и Скопие (Македония).
Оптимист съм, че инициативата тепърва ще набира скорост и е много добра идеята хората да си помагат, вместо да се карат помежду си, коментира представителят на Хотелиерската организация на Черна гора. Добре е на първо място всички ние да опознаем съседите си, да попътуваме в държавите на комшиите, да открием чудесата им, за да можем след това да разкажем за тях и на останалия свят, категоричен бе той. 
Първото чудо на Балканите е, че представителите на тези 7 държави сме се събрали да правим бизнес заедно, обясни и Капитанович от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите на Босна и Херцеговина. Уникален за света е и фактът, че това е единствената по рода си регионална инициатива за привличане на туристи, допълни той. На Балканите сме особена порода хора - с големи сърца, допълни Капитанович. Освен маршрути е добре и да направим филм, който да представи забележителностите, както и в проекта да бъдат включени и туроператорски агенции, предложи той.  
Наталия Малчева Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.