Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
21.10.2013

Участниците в юбилейното Международно туристическо изложение “Планините на България – гостоприемство в четири сезона”, обсъдиха предизвикателствата пред новият зимен сезон


Х-то Международно туристическо изложение за планински туризъм “Планините на България – гостоприемство в четири сезона”, организирано от РТА „Родопи”, под патронажа на Министерство на икономиката и енергетиката се състоя от 10 до 13 октомври 2013 г. в к.к. «Пампорово». В изложението участваха български курорти, общини, туристически сдружения, хотелиери и туроператори, както и представители от Турция, Гърция, Унгария, Германия, Австрия и САЩ.

В дискусионната част на изложението бяха презентирани нови туристически продукти включени в календара на предстоящия сезон Зима 2013-2014 на Община Банско, Община Чепеларе, Община Смолян и к.к. „Пампорово”. Община Габрово, Община Троян и Регион Сливен представиха реализирани туристически проекти и пакети, включващи нови културно-исторически обекти.

Домакините от „Пампорово” АД очакват ръст от 20 процента при записванията на британски туристи за предстоящият сезон, повишен интерес от българските клиенти, както и на нови пазари – Дания, Полша, Македония. Сред инвестициите на „Пампорово” са нов четириседалков лифт от м. „Двата моста” до връх Снежанка и нови лифткарти с чипове, които ще облекчат натоварването на лифтовите станции.

В рамките на проведените дискусии, относно ролята на нормативната уредба за състоянието на туризма в страната, участниците във форума стигнаха до единодушно мнение по следните проблеми:

- Необходимо е срочно да се реши комплексът от проблеми, свързан с облекчаване на визовия режим за страните, които са основни емитиращи пазари на българския туризъм – Русия, Украйна, Молдова, Турция.

- Изпълнение на Закон за туризъм в посока на обособяване на туристическите райони в България и създаване на организации за управление на тези дестинации.

- Необходимо е да се вземат изключително бързи и адекватни мерки за подобряване на транспортната достъпност към и в Средните Родопи Асеновград – Пампорово – Смолян – Стойките, преди настъпващият зимен сезон.Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.