Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
18.09.2013

Тържествено отбелязахме 5 годишния юбилей „Велинград-СПА столица на Балканите”


Домакин на събитието беше Община Велинград, с партньорството на Сдружение на хотелиери и ресторантьори Велинград, БХРА, НАСТ, НСА, НБУ. Събитието събра много гости, сред които представители на държавната и местна власт; членове на Управителния съвет на БХРА; представители на Балканския алианс на хотелиерските асоциации от Македония, Сърбия, Косово, Черна гора, Албания, Босна и Херцеговина; представители на браншови организации в туризма; представители на научните среди; студенти и журналисти.

 

С много демонстрации на спа ритуали, конкурс по SPA&Reha масаж, Международна конференция „Тенденции в SPA&Welness&Thalasso&Reha&Beauty индустрията и туризма” премина 5-та годишнина от обявяването на Велинград за СПА столица на Балканите. Паралелно с дискусионната част на централния площад във Велинград гостите имаха възможността да се насладят на тържествата по повод празника на града.

 

СПА хотел „Рич” бе домакин на кръгла маса на тема: „Бъдещето на SPA&Welness туризма в България” с водещи Сийка Кацарова, заместник – председател на БУБСПА и доц. доктор Бистра Димитрова. Студенти от НБУ представиха на гостите възможностите за СПА туризъм в дестинация Велинград. Поздравления към участниците отправиха г-н Благой Рагин – председател на УС на БХРА, г-н Златко Златанов – заместник – председател на УС на БХРА и г-жа Дияна Кехайова – председател на Общински съвет Велинград. Г-жа Кацарова акцентира на следните аспекти: партньорство с изпълнителната власт, партньорство с местната власт, партньорство със специалисти. Сред основните акценти в изказванията беше тясното сътрудничество на бизнеса с местната власт, изграждане на общи концепции, съвместно със специалистите за просперитета на СПА дестнациите.

 

Представителите на Балканския алианс на хотелиерските асоциации и г-н Благой Рагин - председател на УС на БХРА имаха възможността лично да поздравят колегите от гр. Велинград по повод пет годишнината на Велинград – СПА столица на Балканите. Г-н Дончо Таневски връчи златен приз и грамота на г-н Златко Златанов – председател на Сдружение на хотелиери и ресторантьори Велинград за дългогодишните му усилия за издигане имиджа на Велинград на Балканите.

 

Гостите на юбилея „Велинград-СПА столица на Балканите” се насладиха на отличните условия за релакс и забавление в четиризвездният СПА Хотел „Рич”. Участниците в тържествата опитаха традиционни мезета, приготвени на скара на дървени въглища и домашно приготвени ястия от майстори-кулинари в ресторант „Родопско село” и ресторант „Том и Нези Класик”, а за доброто настроение на гостите се грижеха оркестър и изпълнители.

 Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.