Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти









| Членство |

 
 
08.07.2013

Рока България АД отново е сред най-зелените компании у нас


За пореден път Рока България АД получава признание за зелени политики, за работата и инвестициите на компанията в устойчив бизнес и опазване на околната среда. В края на месец юни експертно международно жури отличи фирмите с най-голям принос за внедряване на зелените бизнес практики и развиването им на българска почва в националния конкурс Най-зелените компании в България, който b2b Media организира за трета година. Рока България АД зае второ място в категория Индустрия, производствен сектор, рециклираща промишленост, управление на отпадъци.

Рока България впечатли журито с политиката си по опазване на околната среда и приложението й на практика в целия производствен процес и продуктите на компанията. Българските потребители сами могат да оценят резултата от тези политики чрез продуктите на компанията. Във всички продукти се влагат технологии за все по-голяма икономия на вода и енергия. Компанията работи за намаляване на необходимият обем вода за ефективна работа на механизма за измиване на тоалетната чиния, включително при продуктите в икономичния ценови клас. Например, моноблок Mira Compact на марката Fayans е с механизъм 4,5/3л. вместо обичайните 6/3 л. При разработване на всички нови модели в компанията, стремежът е към постигне на същото качество и ефективност на измиване, като при 6/3 литра, но с 4,5/3 литра вода. При сравнително изчисление на средното потребление на едно четиричленно българско семейство, намаленият капацитет на казанчето може да спести приблизително 1000 литра вода на месец. Важно е да се отбележи, че това намалено потребление не се отразява на качеството на измиване.

Друг пример са смесителните батерии. Технологиите, които Roca разработва водят до 50% икономия на вода в смесителите. Те включват и механизми за регулиране на водната струя, ограничители на дебита на водната струя на батерии за бани и кухни, енергоспестяващи и термостатични батерии, и отново, без това да се отразява на качеството на потребление. Икономията на вода в санитарните помещения е от особено значение за съхранението на този природен ресурс, защото именно там се реализира най-голямото потребление в ежедневието.

Продукцията на компанията е крайния израз на отговорното отношение на Рока България към природата и опазването на ресурсите. Отговорността на компанията започва от проектирането и продължава в целия производствен процес. Най-важният пример за това как Рока България работи за опазване на околната среда и пестенето на вода и енергия във всички процеси и продукти е програмата Zero Waste (Нулев отпадък) с краен срок 2020 г.. Програмата включва целенасочена политика по управлението на енергията и повторното използване на отпадъците от всички производствени процеси във всички производствени звена на компанията по света, включително България.



Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен ред



Каталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.












Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.