Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
25.04.2012

Велико Търново събра стотици участници в Международното туристическо изложение „Културен туризъм 2012”


Велико Търново - Балканската столица на културния туризъм бе домакин на ІХ Международното туристическо изложение „Културен туризъм” от 19 до 21 април 2012 г. Проявата се организира с любезното съдействие на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма; Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация; Асоциация на българските туроператори и туристически агенции и Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов”. Домакин на форума е Община Велико Търново. В тазгодишното издание на туристическото изложение участваха представители на 15 страни, над 10 посолства, 40 общини от България и 10 туристически организации, преподаватели и студенти от университети, представители на колежи и гимназии по туризъм от цялата страна.

Културен туризъм 2012 г.Културен туризъм 2012 г.

Международното изложение „Културен туризъм 2012” беше открито с тържествен водосвет от великотърновския митрополит. Официални гости на откриването бяха заместник министъра на културата арх. Георги Стоев, г-жа Мария Иванова - директор дирекция „Туристическа политика” в МИЕТ, г-н Даниел Панов - кмет на община Велико Търново, г-н Благой Рагин - председател на БХРА, проф. Николай Овчаров, областния управител, посланици, представители на дипломатически мисии в България и др.

Културен туризъм 2012 г.Културен туризъмо 2012 г.

Гостите на изложението имаха възможността да наблюдават: демонстрационни изпълнения на танго; майстори-занаятчии от Троян – керамика, дърворезба; ритуала „Хляб от Бога”; концерт на професионален фолклорен ансамбъл „Родопа” – гр. Смолян; да разгледат изложбите: „Подаръци на Тодор Живков” – представена от историческия музей Правец, на картини от Златния фонд „Майстори на българската живопис”; на изложба, представена от посолството на Индонезия и др.

Културен туризъм 2012 г.Културен туризъм 2012 г.

В дискусионната програма на изложението БХРА представи проекта „Да споделим бъдещето си чрез развитието на устойчив туризъм”: От силата на виното до езика на килимите…”. Сред дискусиите, предизвикали голям интерес бяха: „Градът като сцена: добри музейни практики за представяне на културното наследство", организирана от Царевград Търнов и Нов Български университет , «Бизнесът в подкрепа на националното културно-историческо и природно богатство”, представена от Националния исторически музей и Мото Пфое и „Съкровищницата на вкусове” в културния туризъм, представена от Slow Food България.

Културен туризъм 2012 г.Културен туризъм 2012 г.

Представяния на културно - историческото наследство направиха община Враца, община Бургас, община Несебър, община Елена, град Баьон, Франция, община Стара Загора и др.

С класическа музика, индонезийски танци и връчване на наградите на участниците беше закрито международното изложение „Културен туризъм 2012” в присъствието на министъра на икономиката, енергетиката и туризма г-н Делян Добрев и заместник министъра г-н Иво Маринов. БХРА поздравява носителите на тазгодишните награди сред които: община Смолян, община Чепеларе, община Пловдив, община Враца, община Стара Загора и специално г-жа Бисерка Огнянова за присъдената и награда за личност с принос в развитието на културния туризъм. Наградата на БХРА за 2011 г. беше присъдена на „Рока България” АД за утвърждаване на изложбена зала Експо Баня София, като алтернативно културно пространство в столицата.

В рамките на международната туристическа борса се проведе и международния филмов фестивал „На източния бряг на Европа” с участието на 25 видео и филмови продукции от България, Индия, Аржентина, Белгия и Гърция. Сред тазгодишните носители на призовите места са филмите „Невероятната Индия”, „София – историята на Европа”, „Стражата на Царевград Търнов”, „Бургас-една история с щастлив край” и „Хляб от бога, богове от глина”.Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.