Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
07.02.2012

Проект „Да споделим бъдещето си чрез развитието на устойчив туризъм”


Водещ партньор е „Асоциация Европейско висше училище по хотелиерство и туризъм” а партньори са Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Българска туристическа камара, Пернишка Търговско промишлена палата, Туристическа Организация на Димитровград – Сърбия и Регионална стопанска камара Ниш. Проекта е съфинансиран от Европейския съюз чрез програмата за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ (ИПП) България – Сърбия.

Целта на проекта е да се развие трансграничния туризъм, да се насърчи взаимното сътрудничество и взаимодействие между граничните региони чрез разработване на съвместни туристически пакети и общи дестинации.

Проектът е насочен към предприемачи, собственици на малки и средни предприятия в туризма, млади хора, които живеят от двете страни на границата, туристически информационни центрове и местни туристически сдружения , туроператори доставчици на услуги в трансграничния регион.

Продължителността на проекта е 12 месеца и включва 12 административни единици в общата българо-сръбска гранична област: 6 области в България: Видин, Монтана, София, Перник, Кюстендил и София-град и еквивалентни 6 области в Сърбия: Бор, Зайчар, Нишава, Пирот, Ябланица и Пчински окръг.

В изпълнение дейностите по проекта е разработена съвместна работна програма за развитие на трансграничния туризъм на българската и сръбската граница и популяризиране на програмата. Предстои разработването на промоционални пакети за трансгранични туристически дестинации, които ще бъдат представени и разпространени на туристическа борса. На борсата ще бъдат популяризирани и гранични туристически дестинации и атракции. През м. март и април т.г. ще се проведат обучения на предприемачи от малки и средни предприятия в сферата на туризма по управление на хотелиерството, усъвършенстване на услугите и подобряване на гостоприемството.

Реализацията на дейностите по проекта ще допринесат за устойчиво развитие чрез ефективно използване на регионалните ресурси, подобряване на капацитета за съвместно планиране и ускорена интеграция на граничния район в социален, икономически и културен аспект. Подробна информация можете да намерите на сайта на проекта: http:/crossborderchallenge.org, който предстои да се допълва и доработва.Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.