Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
15.12.2010

Предстои второто издание на кулинарен форум „Концепции 2011”, организиран от „Евро-Ток България”

Демонстрационно шоу-готвене на водещите европейски шеф-готвачи, с опит в ресторанти с 1, 2 и 3 звезди „Мишлен” и в големите международни конкурси ще се проведе на 22 – 23 февруари 2011 г. в София


„Евро-Ток България” ще организира второто издание на кулинарен форум „Концепции” на 22 и 23 февруари 2011 г. в „Рейнбоу Плаза” в София. Мащабното събитие под формата на демонстрационно шоу-готвене ще представи водещите европейски шеф-готвачи, с опит в ресторанти с 1, 2 и 3 звезди „Мишлен” и в големите международни конкурси. Около 20 шеф-готвачи от България, Испания, Франция, Белгия, Дания, Италия и Гърция в продължение на два дни ще представят своите концепции за висшата кулинария за 2011 г., разполагайки с 30 минути, в които ще дадат свобода на своята креативност и новаторство. Всеки от тях ще покаже по две изцяло авторски рецепти, които ще бъдат част от неговото меню за 2011 г.

Форумът ще бъде открит от Жоро Иванов, президент на „Евро-Ток България” и вицепрезидент на „Евро-Ток Интернационал”, който е почетен готвач на Президента на Р България и е с диплома от Френския кулинарен институт, Ню Йорк, САЩ. Г-н Иванов е работил седем години като шеф-готвач в ресторант две звезди „Мишлен” „La Truffe Noire” в Брюксел, Белгия.

Сред поканените чуждестранни готвачи са Елена Арзак, която работи при своя баща Хуан Мари Арзак, собственик на едноименен ресторант с три звезди Мишлен в Сан Себастиян, Испания; Андони Луис Адурис, собственик на изключително популярния испански ресторант „Мугариц” в Сан Себастиян; Рене Реджепи, шеф на ресторант Noma в Копенхаген, Дания с множество номинации в класацията на най-добрите заведения в света; Мортън Томсън от Дания - финалист в конкурса Bocuse D’or 2005, 2007, работил в “Kommandanten”, 2 звезди „Мишлен”; Педро Субихяма, Кике Дакоста, и други световноизвестни кулинари, сред които представители на престижните кулинарни школи Льонотр - Франция и Ришемон - Швейцария.

Сред поканените българи са имена, като Стефан Иванов, работил в ресторанти Le Gavroche - Англия с три звезди „Мишлен”, „Комшесуа”, Брюксел, три звезди „Мишлен”, „Вила Лорен”, Брюксел, две звезди „Мишлен”, „Пре Романо”, Брюксел, една звезда „Мишлен;, Юрий Балталийски, шеф-сладкар на хотел „Хилтън” - Прага, сладкар на 2000 г. със златен медал на Кулинарната олимпиада в Сингапур през 2000 г.; Борис Петров, работил в ресторанти „Арена” и „Кастильо де Хавиер” в град Салоу, Тарагона – Испания и др. Във форума ще се включи и единственият в България карвинг-шеф Юрий Димо, носител на два златни медала от Международното състезание по артистична кулинария „Артистика 2007” в Римини, Италия и три бронзови медала от Международното кулинарно състезание „Кремълска купа” в Москва.

В залата ще бъде разположена професионално обзаведена кухня и оборудване. Пълна визия за случващото се в кухнята и на сцената аудиторията ще може да проследи на големи мултимедийни екрани, които ще дадат възможност да бъде видян всеки един детайл и техника. За участниците ще бъде осигурен симултанен превод, както възможност на публиката да задава въпроси към презентаторите. По време на форума чрез фирмени щандове ще бъдат представени и фирми, предлагащи на българския пазар висок клас хранители продукти, вина и напитки, професионално кухненско оборудване, облекло и специализирана литература.

Очаква се във форума да се включат 500 участници - шеф-готвачи, собственици и управители на хотели и ресторанти, ръководители на бизнес структури в производството на храни и напитки. Поради ограничения брой места, организаторите предлагат възможност за преференциална цена и срок за записване до 15 януари 2011 г. (отворете регистрационната форма по-долу). За контакти и повече информация: www.euro-toques.bg, conceptions2011@abv.bg , моб. тел. 0897 87 86 50 (всеки работен ден: 09.00-18.00 ч.)

Регистрационна формаКаталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.