Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
30.11.2010

Награди на БХРА за най-добрите професионалисти в категория „Ресторанти” за 2010 г.

Министър Трайчо Трайков връчи наградата „За цялостен принос в мениджмънта на туризма” на Тодор Панайотов, изпълнителен директор на „Сънсет Ризорт Мениджмънт” ЕООД – Поморие


Годишните награди БХРА 2010РЕСТОРАНТИА-ла-карт ресторант на 2010 г.

Ресторант „Медитеранео” - хотелски комплекс „Иберостар Обзор бийч - Изгрев” кк „Златни пясъци“

Наградата получава: г-жа Елена Рашева, мениджър „Ресторанти и барове" в хотелски комплекс „Иберостар Обзор Бийч – Изгрев” и г-н Ивайло Иванов, главен готвач на ресторант а ла карт „Медитеранео”.

Наградата връчват: Димитър Димитров, член на УС на БХРА и Слава Каличкова, член на КС на БХРА

Годишните награди БХРА 2010

В него ще откриете невероятните вкусове на италианската кухня, специалитети, които ще Ви доставят истинско удоволствие, качествено обслужване и приятна атмосфера. Великолепна гледка към морето, изискана обстановка, за да се почувства всеки гост специално и уютно. Чудесен избор за организиране на партита и коктейли, бизнес срещи, срещи с приятели.

Разположен е в северната част на кк „Златни пясъци”, в непосредствена близост до морския бряг и е част от хотелски комплекс „Иберостар Обзор Бийч - Изгрев”, първият в България, функциониращ под световната хотелска марка „Иберостар”, отличаваща се с високо качество на обслужване и разнообразие на предлаганите услуги.

Бизнес ресторант на 2010 г.

ресторант „Ноти” – Варна

Наградата получава: г-н Николай Стоянов, собственик на ресторант „Ноти”

Наградата връчват: Дончо Таневски, председател на НОТАМ г-жа Галина Тодорова, член на УС на БХРА

Годишните награди БХРА 2010

Разположен е в центъра на град Варна. Ресторант „Ноти” предлага европейско качество на обслужване, елегантна обстановка, финес, жива музика на пиано и чувството у клиента, че тук той е специален. Влаганите продукти са само от източници, с гарантирано качество и покриващи нужните екологични норми. Кухнята на ресторант „Ноти” е изцяло авторска, задоволяваща и най-претенциозният вкус.

Ресторант–гурме на 2010 г.

ресторант „Панорама” в хотел „Рига” – Русе

Наградата получава: г-н Николай Йонков, собственик на ресторант „Панорама” в хотел „Рига”

Наградата връчват: Елена Иванова, заместник-председател на БХРА и Тодор Янакиев, член на УС на БХРА

Годишните награди БХРА 2010

Разположен е на последния 18–и етаж на комплекс Рига в град Русе до самия бряг на река Дунав. Ресторант „Панорама” разполага с 80 места в уютен и стилен салон. Предлаганите гурме блюда от международната и национална кухня, със своята авангардна технология и аранжимент са в основата на голямата атрактивност на обекта. Ястията от висшата кухня, професионално композираната винена листа, със селекция от престижни вина и музикалния фон от акустично пиано правят посещението в ресторант „Панорама” незабравимо.

Атракционен ресторант на 2010 г.

Атракцион „Калоянова крепост” – Арбанаси

Наградата получава: г-н Йордан Андреев, комплексен управител на комплекс „Калоянова крепост”

Наградата връчват: Павел Найденов, заместник-председател на БХРА и Димитър Димитров, член на УС на БХРА

Годишните награди БХРА 2010

Сградата е изградена като замък в средновековен стил с бойници и кули и предлага програми в унисон с историческите традиции. „Забавлявай се по царски” е мотото на комплекс „Калоянова крепост”. Ресторантът е с 450 места с уникална сцена – дансинг, перфектен саунд, ефектно осветление и собствен оркестър. Предлага българска национална кухня. Историческите препратки са част от визията и интериора.

Сред атракционите програми, предлагани от „Калоянова крепост” са: „Историята е жива – цар Калоян на кон” (кратко сценично представяне на откъси от историческа пиеса); „Болярско посрещане - стражници на входа”; „Фолклорна магия (шоу на танцьори от професионален фолклорен състав); „Звездна фиеста – модерен балет и поп хитове”; огнено шоу, клоунада; детски програми; атракцион фокуси и др.

Най–добър суши-ресторант на 2010 г.

ресторант Happy Sushi – гр. София, бул. „Г.С.Раковски”

Наградата получава: г-жа Катя Топалова –мениджър на ресторант Happy Sushi

Наградата връчват: Тодор Янакиев, член на УС на БХРА и Слава Каличкова, член на КС на БХРА

Годишните награди БХРА 2010

Първият ресторант от веригата Happy Sushi предлага на любителите на японската кухня най-голямото суши разнообразие от продукти, внасяни директно от Япония, специално за ресторанта. Брандът Happy Sushi има за цел да наложи нова култура на хранене, показвайки на своите клиенти, че сушито може да се консумира всекидневно и да се превърне в здравословен начин на живот. От отварянето си до днес ресторантът има второ – ново меню. В него е селектирано най-доброто от първоначалното меню и ястия, които клиентите сами са разбрали и най-много харесват. Предстои подготвянето на трето ново меню лично от японския готвач Казумаса Йонемото. Неговият опит в кухнята е над 30-годишен и подбира най - добрите и автентични рецепти.

Ресторантски мениджър на 2010 г.

Румен Баряков, мениджър на „Барякова механа” – Банско

Наградата получава: г-н Румен Баряков, собственик на „Барякова механа” - Банско

Наградата връчват: Иван Макрелов, член на УС на БХРА

Годишните награди БХРА 2010

„Барякова механа” разполага със 120 места в няколко зали на закрито и 80 места в лятна градина с чардаци. В механата е изградена първата пещ в гр. Банско за приготвяне на специалитетите на заведението и е изграден външен кухненски кът за представяне на Шоу кукинг. В менюто на механата основно място заема българската национална кухня и специалитети лично творчество на собственика г-н Румен Баряков. Механата предлага изключително богат винен лист, изготвен от г-жа Здравка Барякова - сомелиер и управител на ресторанта.

За принос в развитието на детския и юношеския туризъм в България

Стефан Трифонов, Директор на Международния център за детски и юношески туризъм „Мистрал 2” - Свети Влас

Наградата получава: г-н Стефан Трифонов, Директор на Международния център за детски и юношески туризъм „Мистрал 2” - Свети Влас

Наградата връчват: г-н Павел Найденов, председател на БХРА и Костадинка Василева, член на УС на БХРА

Годишните награди БХРА 2010

Международният център е разположен на морския бряг в „Свети Влас”, построен специално за детски младежки отдих. Младежкият комплекс предлага 20 триетажни вили, два басейна, две спортни, компютърна и кино зали, футболна и баскетболна площадка, мини голф и тенис маси. Всекидневно се организира художествено-анимационна програма, спортно- оздравителни състезания под ръководството на аниматори, забавни игри, конкурси и вечерна дискотека.

На децата е осигурено пет пъти хранене на ден, 24-часова охрана и медицински пункт. За 10-те години от откриването му, в Международния център за детски и юношески туризъм „Мистрал 2” над 30 000 деца и юноши от България, Русия, Украйна, Полша, Беларус, Румъния и Германия са получили пълноценна почивка, творчески отдих и са укрепили здравето си.

За цялостен принос в мениджмънта на туризма

Тодор Панайотов, изпълнителен директор на „Сънсет Ризорт Мениджмънт” ЕООД – Поморие

Наградата получава: г-н Тодор Панайотов, изпълнителен директор на „Сънсет Ризорт Мениджмънт” ЕООД - Поморие

Наградата връчват: г-н Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма и г-н Георги Тръпков, председател на „Сдружение хотели & ресторанти” - гр. Поморие

Годишните награди БХРА 2010

Тодор Панайотов е завършил икономическия университет Варна, специализирал „Маркетинг и мениджмънт в туризма” в САЩ – Тампа и Германия – Целе. Професионалната му кариера започва в кк „Слънчев бряг” през 1976 г., където е заемал длъжностите пиколо, сервитьор, администратор. Заемал е длъжност изпълнителен директор на „Интерхотел Поморие”, на вс „Елените”, на „Иберостар България”, на хотел RIU Helena. От 2006 г. до сега е изпълнителен директор на „Сънсет Ризорт Мениджмънт” ЕООД, гр. Поморие. Хотелски комплекс „Сънсет Ризорт” включва пет апартаментни хотела и шест вили със над 700 апартамента. Владее отлично немски, английски и руски език.

Медийни партньори

Годишните награди БХРА 2010Спонсори:

Годишните награди БХРА 2010Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.