Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
29.11.2010

БХРА награди най-добрите хотелски комплекси, хотели и хотелски мениджъри за 2010 г.

Най-много годишни награди на асоциацията в категория "Хотели" получиха колегите от Варненски и Бургаски региони


Годишните награди БХРА 2010ХОТЕЛИ И КОМПЛЕКСИ


Градски бизнес и СПА хотел на 2010 г.

Гранд хотел и СПА „Приморец” – Бургас

Наградата получава: г-жа Нели Щакова, мениджър „Бул Сън Хотелс”

Наградата връчват: г-н Благой Василев, член на УС на БХРА и Костадинка Василева, член на УС на БХРА

Годишните награди БХРА 2010

Разположен в морската градина в непосредствена близост до центъра на града хотелът предлага на своите гости 147 стандартни и де лукс стаи и разнообразие от допълнителни услуги за развлечение на гостите. Многофункционален и комфортен, със собствен облик и стил Гранд хотел и СПА „Приморец” предлага изключителна възможност за съчетаване на ваканционен и бизнес туризъм. СПА и уелнес клуб „6” sense ново измерение в света на хармонията. Първият български хотел включен в каталога на най – добрите уелнес и СПА хотели в света и удостоен с най-престижния лиценз за хотелски и СПА услуги – европейски СПА и уелнес сертификат. За да получи този сертификат за качество и стандарт на предлаганите услуги Гранд хотел и СПА „Приморец” отговори успешно на 850 изисквания.

Ваканционен комплекс на 2010 г.

Grand Hotel Varna Resort & Spa

Наградата получава: г-н Иван Портних, генерален мениджър на Grand Hotel Varna Resort & Spa

Наградата връчват: г-н Георги Щерев, член на УС на БХРА и Галина Тодорова, член на УС на БХРА

Годишните награди БХРА 2010

Разположен в прекрасен парк сред вековни дървета, цветни градини и собствен плаж, комплексът включва хотелите: „Гранд хотел Варна”, хотел „Лебед”, хотел „Долфин Марина” и хотел „Рубин” с обща леглова база 2 500 легла. „Гранд хотел Варна” успешно менажира над 30 хранително-питейни заведения, предлагащи разнообразна кухня в това число и авторска в изискана обстановка. В активния туристически сезон 1000 висококвалифицирани служители осигуряват качество на услугите и високите стандарти в „Гранд хотел Варна”. Комплексът е синоним на изискан лукс и модерен стил, запазвайки високите си стандарти в обслужването и богатата си традиция в домакинството на значими форуми, научни и културни събития и е любимо място на известни личности.

Парк хотел на 2010 г.

хотел „Берлин Парк Витоша“ – София

Наградата получава: г-н Владимир Стоев, инвеститор на хотел „Берлин Парк Витоша”

Наградата връчват: Слава Каличкова, член на КС на БХРА

Годишните награди БХРА 2010

Хотел „Берлин Парк Витоша”, разположен в един от най-красивите квартали на София – Бояна е съчетание на бизнес услуги със възможностите за пълноценна почивка и релакс. Просторните и елегантни 72 стаи, студия и апартаменти, ресторант „Берлин” с тераса и ВИП зала, пиано бар „Елиъс” и лоби бар отговарят на всички съвременни изисквания на пътуващия делови човек. СПА центърът предлага на гостите парна баня, аромотерапия, душ Виши, финландска сауна, руска сауна, контрастни душове, зона релакс с водопад, шоково ведро, зала джакузи, плувен басейн, медицински център, фризьорски и козметичен салон.

Балнеохотел на 2010 г.

Балнеохотел „Медикус” - Вършец

Наградата получава: г-н Драгомир Гатев, собственик на Балнеохотел „Медикус”

Наградата връчват: г-н Марин Хаджиев, член на КС на БХРА и Атанас Лазаров, комплексен управител на СПА хотел „Персенк” - гр. Девин

Годишните награди БХРА 2010

Най-новият балнеохотел във Вършец е разположен на романтичната алея с чинарите. Предлага на гостите си 33 луксозни помещения, най – големият балнеоцентър във Вършец, лоби бар, уелнес зона и релакс зала. Гостите могат да избират между двата тематични ресторанта – „Белини” и „Царска механа”. Минералните води са подходящи за лечение на функционални болести на централната нервна система, сърдечно-съдови, ендокринно-обменни, стомашно-чревни, чернодробни и други заболявания, както и за обща профилактика и укрепване на организма при физическа и психическа преумора. Балнеологията в хотел „Медикус” предлага тангенторни бани, класически вани с минерална вода, кални апликации, фито и аромотерапия, подводни и нетрадицшонни масажи, лечебна физкултура, диетични хранителни режими, антистрес програми и други.

СПА хотел на 2010 г.

хотел „Хисар” - гр. Хисаря

Наградата получава: г-н Димитър Георгиев, собственик на балнеоложки комплекс Хисар

Наградата връчват: Илия Пасков, член на УС на БХРА и г-н Станимир Станков, председател на Национална асоциация по СПА и Уелнес туризъм

Годишните награди БХРА 2010

Хотел „Хисар” е разположен в един от най-красивите паркове на гр. Хисар, разполага със 140 стаи и 26 апартамента. СПА и уелнес центърът е разположен в триетажна сграда на 2 000 кв.м. разгърната площ, обзаведен с най-съвременни модули за релакс, развлечения, профилактика и лечение. Всички уреди използват лечебната сила на хисарската минерална вода, а процедурите се извършват под грижите на високоспециализиран медицински персонал. Хотелът предлага отлични условия за спорт и развлечение: открит басейн, разположен в парковата част на комплекса, закрит плувен басейн с минерална вода, боулинг център, мини футболно игрище, два тенис корта, билярд, тенис на маса и фитнес зала. За конгресни срещи и семинари хотелът разполага с три различни конферентни зали, оборудвани с аудиовизуална техника.

За устойчиво развитие в туризма за 2010

хотел „Севлиево Плаза” – Севлиево

Наградата получава: г-жа Донка Иванова, изпълнителен директор на хотел „Севлиево Плаза”

Наградата връчват: г-н Иво Маринов, заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма и Стамен Тасев – изпълнителен директор на Българския форум за бизнес лидерите

Годишните награди БХРА 2010

Хотел „Севлиево Плаза” разработи и внедри собствена система за управление на околната среда и стана първият „Еко хотел” в България, сертифициран от Тюф Рейнланд. Внедрената система за управление на околната среда повиши доверието и лоялността на гостите и допринесе за снижаване на разходите. Хотел „Севлиево Плаза” е съучредител и активен член на общинското сдружение по туризъм Севлиево, участник в проектите на РТА „Стара планина”, на учебен център „Веда консулт” – Габрово, във вторият проект на UNIDO „Устойчиво развитие на туристическите предприятия”. Много са наградите, с които е удостоен хотелът през десетте години от откриването си до днес.

Хотел за семинарен и екстремен туризъм на 2010 г.

хотел „Троян Плаза” – Троян

Наградата получава: г-жа Любомира Прокопиева, изпълнителен директор на хотел „Троян Плаза”

Наградата връчват: Витан Иванов, председател на Съвет по туризъм – София и Софийски туристически район и г-жа Даря Заричинова, член на УС на БХРА

Годишните награди БХРА 2010

Хотелът се намира в центъра на гр. Троян, разполага със 120 легла, ресторант, механа, лоби бар, лятна градина с барбекю, релакс център и др. Хотел „Троян плаза” разполага с три конферентни зали с перфектни условия за провеждане на бизнес срещи, семинари и конференции. „Троян плаза” предлага голямо разнообразие от развлечения за своите гости: еко пътеки, посещение на природни и културни забележителности, пейнтбол, езда, офроуд, пикник и други. Мотото на хотела е „Където луксът се среща с природата”.

Ваканционен морски тризвезден хотел на 2010 г.

хотел „Тракия Гарден” - кк „Слънчев бряг”

Наградата получава: г-жа Анастасия Трепечова, собственик на хотел „Тракия Гарден”

Наградата връчват: Катя Тодорова, заместник-председател на БХРА и Веселин Налбантов, член на УС на БХРА

Годишните награди БХРА 2010

Разположен в централната част на кк „Слънчев бряг” сред рай от цветя „Тракия Гарден” предлага всичко, което е необходимо за почивка на морския бряг. Хотелът разполага със 128 стаи и 12 апартамента. На разположение на гостите е басейн с детска секция, коктейл бар, ресторант, барбекю, детски площадки и др.

Бутиков хотел за 2010 г.

хотел „Вентура” – Варна

Наградата получава: г-жа Даниела Ботушарова, управител на хотел „Вентура”

Наградата връчват: г-н Георги Щерев

Годишните награди БХРА 2010

Хотел „Вентура” е разположен в сградата на пароцентрала от края на 40-те години на миналия век. Днес реконструираната сграда със собствена пивоварна, италиански мебели, подпокривно стопанство с големина на готическа катедрала, каменна фасада и индустриален тухлен комин са сред отличителните белези на хотел „Вентура”, оценен достойно като „Сграда на годината” в категория „Градски хотели за 2009 г.”. Хотелът разполага със 14 стаи в елегантен класически стил, бистро „Браун” със три различно декорирани зали, пивоварна, в която по класическа технология се произвежда „жива бира” с марката Gallagher и бар - клуб „Галерия”.

Семеен хотел на 2010

семеен хотел „Армира” - гр. Ивайловград

Наградата получава: г-н Любомир Бояджиев, собственик на семеен хотел „Армира”

Наградата връчват: Иван Александров, член на УС на БХРА и Чавдар Иванов, собственик на семеен хотел „Чарлино плаза”, гр. Русе

Годишните награди БХРА 2010

Разположен е в старата част на града, хотел „Армира” е с чудесен панорамен изглед към Ивайловград. Гостите са запленени от спокойствието и тишината, потапяйки се в уюта на семейния хотел. Той предлага на своите гости 35 стаи. Вкусни гозби и прочути местни вина могат да се опита в снек бар „Хасиенда” и екзотичната лятна градина. На своите гости семеен хотел „Армира” предлага туристическо информационно обслужване за забележителностите и туристическите обекти на територията на община Ивайловград, офроуд екскурзии, велосипеди под наем и други атракции.

Мотел на 2010 г.

мотел „Ханът” – Варна

Наградата получава: г-н Иван Иванов, собственик на мотел „Ханът”

Наградата връчват: Галина Тодорова, член на УС на БХРА и Иван Макрелов, член на УС на БХРА

Годишните награди БХРА 2010

Разположен е на панорамния път за кк „Златни пясъци”. Хотел „Ханът” е изграден във възрожденски стил, разполага с 34 луксозни стаи и два апартамента, лоби бар, летен басейн и детска площадка. Възрожденският ресторант „Иванчов хан” разполага със 150 места на закрито и екзотична лятна градина, със живописно съчетаните на алпинеуми, цветя и ручеи.

Ваканционно селище на 2010 г.

хотелски комплекс „Санта Марина” – Созопол

Наградата получава: г-жа Мара Дойчинова, Изпълнителен директор на FPI Hotels & Resort

Наградата връчват: Елена Иванова, заместник-председател на УС на БХРА и г-н Валерий Тодоров, генерален директор на БНР

Годишните награди БХРА 2010

ВК „Санта Марина” се състои от луксозни вили, построени в типичния за региона архитектурен стил „Стара созополска къща”, разположени амфитеатрално в гориста местност с красив изглед към морето. Комплексът разполага с 80 вили и 1 200 модерни комфортно обзаведени студия и апартаменти с една и две спални. На разположение на гостите са ресторант „Аполония” – предлагащ европейска кухня с фокус върху средиземноморските ястия, рибните специалитети и специална барбекю секция на открито; пицария „Каса Миа”, пиано бар „Джой”, в която гостуват български музиканти и изпълнители, плажен бар и пул барове. ВК „Санта Марина” е носител на престижните награди: „Сграда на годината 2006” в категория „Ваканционни обекти”, „Най – добър морски проект на България 2009”, „Най – добър проект на България 2010 г.”.

Хотел за еко туризъм на 2010 г.

хотел „Арго” – Рибарица

Наградата получава: г-н Стелиян Атанасов, управител на хотел „Арго”

Наградата връчват: Даря Заричинова, член на УС на БХРА и Даниела Стоева, председател на Асоциация „Автентична България”

Годишните награди БХРА 2010

Хотелски комплекс „Арго” се състои от четири самостоятелни сгради с леглова база от 100 места, ресторант, летен бар, две барбекюта. Гостите на комплекса имат възможност да ползват открит плувен басейн, Спа център, детска площадка и игрални зали. В близост до комплекса се предлага риболов, езда на коне, фото сафари, ски на трева, разходки с планински водач и др. видове спортове. През 2008 и 2009 г. хотел „Арго” е носител на наградите за хотел, предоставящ туристически услуги с най-високо качество в региона на Стара планина и награда за „Старопланински хотелски комплекс № 1 за 2009 г.” и за „Най – добра заетост за 2009 г.”.

Хотелски мениджър на 2010 г.

Иван Портних, Генерален мениджър на Grand Hotel Varna Resort & Spa

Наградата получава: г-н Иван Портних, Генерален мениджър на Grand Hotel Varna Resort & Spa

Наградата връчват: Венелина Гочева, главен редактор на в. „24 часа” и Снежина Стамова, мениджър на хотел „Палас Марина Диневи”

Годишните награди БХРА 2010

Иван Портних e завършил магистърска степен МИО в УНСС, Институт за франкофония, степен магистър по „Бизнес администрация” и същата в Нант, Франция. Защитил е мастер сертификат „Мениджмънт на хотелиерството” в САЩ. Професионалният му опит преминава като изпълнителен директор на „Интернационал - Златни пясъци” АД, „Би Ти Девелопмент Сървисиз” ЕАД, като директор „Хотелско управление”.

От 2001 г. до момента е изпълнителен директор на „Гранд хотел Варна” АД. Генерален мениджър е на вк „Гранд хотел Варна”, включващ хотелите „Гранд хотел Варна”, хотел „Лебед”, хотел „Долфин”, хотел „Долфин – Марина” и хотел „Рубин” с обща леглова база 2 500 легла и над 1 000 заети служители през активния сезон. През тази година „Гранд Хотел Варна” спечели наградата „Bulgaria’s Leading Spa Resort 2010” на 17-те Световни туристически награди (World Travel Awards 2010).

Най–успешно развиваща се българска хотелска марка за 2010 г.

Grifid Hotels

Наградата получава: г-жа Таня Цветанова, изпълнителен директор Grifid Hotels

Наградата връчват: Благой Рагин, председател на БХРА и Бойко Станкушев, член на УС на БНТ

Годишните награди БХРА 2010

GRIFID Hotels е българска марка, създадена през 2006 г., собственик и мениджър на два четиризвездни хотела „Арабела” и „Болеро” и тризвездния „Астория бийч” - всички в кк „Златни пясъци”. GRIFID Hotels са първите, които въведоха системата ол инклузив на Златни пясъци и развиха продукта до ултра ол инклузив, включващи широк спектър от услуги – а ла карт ресторанти, вносни напитки, спортни съоръжения, разнообразна анимация, със специални грижи за най-малките гости.

Хотелите имат собствена система за контрол на качеството на продукта, която предоставя точна и полезна информация за удовлетвореността на гостите от престоя им в GRIFID Hotels. За реализиране на продукта в тях се грижат 450 служители, които ежегодно преминават обучения във водещи хотелски вериги в чужбина, езикови курсове и кулинарни обучения, които гарантират спазване на установените фирмени стандарти на работа. През годините хотелите заслужено са отличени с международни награди за качество.

Медийни партньори

Годишните награди БХРА 2010Спонсори:

Годишните награди БХРА 2010Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.