Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
01.10.2010

Roca представи международната фондация We Are Water

Основната цел на фондацията е да намали отрицателното въздействие на недостига от чисти водни ресурси в света, да повиши културата на потребление на водата и да мотивира събирането на дарения


Roca – световен лидер в производството на обзавеждане за баня официално започна на 28 септември т.г. дейността на фондацията We Are Water в столичното кино Арена в The Mall. Стартът на кампанията беше даден едновременно в 20 града по цял свят включително Мумбай (Индия), Сао Паоло (Бразилия), Париж (Франция), Шанхай (Китай), Москва (Русия), Бейрут (Ливан) и Лондон (Англия).

Roca постоянно участва в процеса на развитие и създаване на нови технологии за опазването на околната среда. Това включва не само производствени процеси като Eco – Roca, но и развитието на нови водоспестяващи продукти като W + W. Фондация We Are Water е една инициатива на Roca, която подкрепя устойчивото развитие – един от водещите бизнес принципи на компанията. Основната цел на фондацията е да намали отрицателното въздействие на недостига от чисти водни ресурси в света, да повиши културата на потребление на водата и да мотивира събирането на дарения, с които да реализира самостоятелни и съвместни проекти в най-нуждаещите се райони на планетата.

Повече от 200 гости, сред които Н. Пр. Хорхе Фуентес Монсонис- Вилайонга, посланик на Испания у нас, Маги Малеева, основател на инициативата за устойчиво развитие „Горичка” (Gorichka.bg), Христо Пимпирев, професор по геология и антарктически изследовател и др., уважиха представянето на фондацията в България.

Roca

На събитието беше представена премиерата на документалния филм „Аралско море – загубеното море” на режисьорката Исабел Койшет. Филмът беше представен на Международния филмов фестивал в Сан Себастиан на 21 септември т.г. Това е първият проект спонсориран от We Are Water и е добър пример за сътрудничеството, което фондацията иска да постигне с артисти (режисьори, музиканти и др.) и неправителствени организации, които искат да повишат културата на потребление на водата по света.

„Време е да обвържем своята лидерска позиция с проблемите на околната среда – една дейност, с която съпричастни вече повече от 50 години”, каза Серхио Кастро, изпълнителен директор на Рока България. We Are Water е логично продължение на нашата мисия за опазване на околната среда и устойчиво развитие на общностите, засегнати от липсата на вода, с което утвърждаваме позициите си в тази сфера”. Фондацията е инициатива на Roca и от самия си старт е посветена на опазването на околната среда както по отношение на продуктите, така и на производствения процес.

Roca

С разбирането, че водата е уникален и ограничен ресурс, през последните 50 години Roca разработва енерго и водоспестяващи продукти, като по този начин допринася за по-балансирано и устойчиво взаимодействие с околната среда. Съпричастността на компанията към разумното използване на водата е поставено на ново ниво именно със създаването на фондация We Are Water. Фондацията има две главни цели: да повишава културата на използване на водата сред обществото и институциите, което ще подпомогне икономическото развитие и устойчивото управление на световните водни ресурси. Втората главна цел се отнася до участие в дейности, които имат за цел да минимизират негативните ефекти от липсата на адекватни водни ресурси. Тези дейности могат да бъдат свързани с инфраструктура, обучение, здравеопазване и научни изследвания.

Филмът „Аралско море – загубеното море” на Исабел Койшет разказва за драматичното смаляване на Аралско море – вътрешноконтинентален воден басейн в централна Азия. Това е първата инициатива, спонсорирана от фондация „We Are Water”. Документалната лента показва драматичния процес на пресушаване на Аралско море, което е една от най-големите катастрофи за околната среда. Сър Бен Кингсли участва като разказвач, а Тим Робинс дарява няколко свои песни за саундтрака на филма. Според Исабел Койшет, Аралско море е само един от многото примери за екологични катастрофи на тази планета. Подкрепата на We Are Water ще помогне за международното разпространение на филма и ще накара все повече кампании да се замислят за резултатите от неефективното използване на този ограничен ресурс. Фондацията We Are Water дава възможност на хората по света да осъзнаят, че водата е жизненоважна за икономическото развитие, но не всички имат достъп до този ресурс.Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.