Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
09.06.2010

Посолството на Република България в Пекин отбеляза Деня на славянската писменост и култура – 24 май с представяне на книгата „България – Китай. Културен туризъм”

В Китай авторката Соня Алексиева, член на УС на БХРА, разказа за книгата си, издадена на български, китайски и английски език


По случай Деня на славянската писменост и култура в Посолството на Република България в Пекин, доц. д-р Соня Алексиева, ръководител на секция „Туризъм” в департамент „Икономика и бизнес администрация” на Нов български университет, член на УС на БХРА, представи последната си книга: „България – Китай. Културен туризъм”. По покана на извънредния и пълномощен посланик на Р България в КНР Н. Пр. Георги Пейчинов, авторката гостува на българското посолство в Пекин, където 24 май беше посрещнат с много гости от българската общност, китайски партньори, приятели и българисти, китайски и български студенти.

България – Китай. Културен туризъм

„Ще се радваме да споделите пред нашите специални гости, партньори и приятели в Пекин идеята и реализацията на тази уникална триезична книга, посветена на историята, културата и културния туризъм двете страни…”, отбеляза в поканата към авторката извънредният и пълномощен посланик на Р България в Китайската народна република г-н Георги Пейчинов. Изданието дава възможност за паралелно опознаване на Китай и България в двете части на книгата, обединени от голямата тема за културния туризъм. В тях достъпно и популярно се разказва за десетки събития, обекти и факти от културно-историческото наследство и съвременната култура на двете страни.

България – Китай. Културен туризъм

Авторката беше представена пред десетките гости от Н.Пр. Георги Пейчинов, който подчерта, че се надява „този успешен издателски проект да продължи и в един интензивен туристически обмен между двете страни”. Тя показа книгата си с мултимедийна презентация и раздаде много автографи. С. Алексиева отново подчерта, че този уникален издателски проект е резултат от над едногодишната работа на 25-членен българо-китайски екип, в който е имала удоволствието да работи с изключителни професионалисти - експерти, редактори и преводачи, както и с дизайнерите и фотографите от РА FIL. Пред част от екипа на книгата, който присъства на китайската премиера на изданието в Пекин, авторката благодари за изключителната подкрепа на посолството на КНР в Р България, на дирекция „Азия, Австралия и Океания” на Министерството на външните работи, на Институт Конфуций, на Държавната агенция по туризъм и на българското посолство в КНР.

България – Китай. Културен туризъм

Заедно с книгата си, от името на г-н Иво Маринов, заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма, авторката връчи на посланик Пейчинов реплика на златен киликс - античен съд от IV век пр. н. е., намерен на могилата „Голяма Косматка” през 2004 г. Подаръци с логото на България получиха лично китайските преводачи на изданието. Гостите бяха посрещнати в посолството с химна „Върви народе възродени” и с документален филм за културно-историческото наследство и природата на страната, както и с хубаво българско вино.

България – Китай. Културен туризъм

Вече са факт първите признания за изданието: „Специална награда за уникалната идея и реализацията на книгата „България – Китай. Културен туризъм” на Международната туристическа борса „Ваканция” през месец февруари 2010 г. в София. На Международното изложение „Културен туризъм 2010” в град Велико Търново, преди два месеца, където беше представена книгата, Соня Алексиева стана първият носител на новоучредената награда „Личност с принос за развитието на културния туризъм в България”.

България – Китай. Културен туризъм

По идея на авторката, с любезното съдействие на посолството на КНР в България, екземпляр на книгата като дарение ще притежават всички български университети, в които се изучава специалността „Туризъм”. До днес лични автографи са получили библиотеките на НБУ, СУ„Св. Кл. Охридски”, ВТУ„Св. Св. Кирил и Методий”, Икономическия университет – Варна, ПУ„П. Хилендарски” – филиал Смолян, Бургаския свободен университет.Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.